Italie, Maggioremeer - juni 2013

Zondag 23 juni zijn we vertrokken naar Italie, naar het Maggioremeer, een van onze favoriete bestemmingen. In België is het slecht weer en de voorspellingen zijn niet gunstig dus gaan we de zon opzoeken. Onderweg krijgen we af en toe regen. Maar als we maandag de Simplonpas voorbij zijn zitten we in een andere weerzone. De zon schijnt en als we in de namiddag aankomen op camping Solcio di Lesa is het 26 gr.
Camping Solcio is een gezellige camping vlak aan het meer, met een mooi strand. Vlakbij ligt een kleine haven.
 
   
Dinsdagmorgen gaan we naar de markt in Arona. De Italiaanse markten zijn groot, heel sfeervol en druk bezocht. In de namiddag genieten we op het strand aan de camping van de zon en het mooie uitzicht.
   
Woensdag 26 juni vertrekken we onder een stralende zon naar Cannobio. Onderweg langs het schitterende Maggioremeer genieten we van de mooie uitzichten.
   
Vooraleer we in Cannobio gaan rondslenteren rijden we door een bijzonder schilderachtige omgeving naar de St. Anna-kloof vlakbij Traffiume. In de vallei van de Cannobio-rivier staat de 17de eeuwse St. Annakerk. Vlakbij dit kerkje ligt een romeins bruggetje en loopt er een pad naar de rivier die daar een nauwe kloof vormt.
   
 
Daarna brengen we een bezoekje aan Cannobio, het laatste plaatsje aan de Westkust van het Maggioremeer.
   
Donderdag 27 juni is het bewolkte dag met af en toe regen. We gaan alleen boodschappen doen naar Baveno waar een supermarkt is.
 
Vrijdag 28 juni brengen we een bezoekje aan Stresa, aan de plaatselijke markt en we slenteren door de winkelstraatjes.
   
Zaterdag stappen we in Baveno op de boot voor een bezoek aan de beroemde eilandjes Isola Bella en Isola Pescatore. Jammer dat het zwaar bewolkt weer is, want de eilandjes met de smalle straatjes met hun vele kleurrijke winkeltjes en de bebloemde terrasjes zijn bijzonder aantrekkelijk. Alhoewel het zeker 25 jaar geleden is toen we deze eilandjes voor het eerst bezochten, is hier nog niets veranderd.
  
  
  
Zondag 30 juni beperken we onze activiteiten tot een wandeling in de omgeving en zonnen aan het strand. 
 
Ook maandag zijn we weinig actief. 's Voormiddags gaan we naar de markt in Baveno en gezien het stralend zonnig weer blijven we opnieuw luieren aan het strand op de camping.
 
Elke dag rond de middag krijgen we bezoek van de eenden die komen bedelen om hapjes. Ook de duiven zijn het hier goed gewoon en komen onbevreesd dichtbij.
 
Dinsdag 2 juli gaan we in de namiddag met de auto naar het Ortameer. Niet alleen het meer is schitterend, ook het oude stadje Orta is een juweeltje. Het wasdan ook weer een prachtige dag in een prachtige omgeving.
 
  
 
Woensdag is onze laatste verblijfdag hier en we doen lekker niks.
 

Donderdagmorgen 4 juli vertrekken we richting Belgie om vrijdag gezond en wel weer thuis te komen.

Comments