Regge Coast Shanty Festival zaterdag 24 juni 2017

Het zingen van zeemansliederen geniet een grote populariteit in de gehele regio. Dit blijkt wel tijdens het Regge Coast Shanty Festival , dat Shantykoor Die Regghe Sangers jaarlijkse organiseert. Dit evenement in het centrum van Nijverdal trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Zij genieten in stilte met een hapje en drankje van de gezellige sfeer, maar veelal wordt er uit volle borst meegezongen en gedanst door het aanwezige publiek.
Stoere zeemansliederen klinken over de Meijboomstraat, Grotestraat en het Keizerserf tijdens het festival. De mannen en vrouwen zingen over storm, averij en liefdesver­driet op de grote zeeën.

In 2009 was Nijverdal het decor voor het grootste shantyfestival van Nederland. Maar liefst 24 koren uit het hele land zongen klassiekers als ‘Meisje..., ik ben een zeeman’ en ‘De Zuiderzee ballade’. De koren traden op acht podia meerdere malen op, met in totaal ruim 1200 zangers. Gezellige drukte veroorzaakt diverse opstoppingen, maar dat nemen de meeste mensen voor lief.

Onderstaand de deelnemende koren aan ons Regge Coast Shanty Festival


1.  de Sjompiezangers Gramsbergen

2.  Shantykoor de Compagnonvaarders Oosterwolde.

3.  Shantykoor Riessen Rijssen.

4.  Shantykoor de Boezemvrienden Apeldoorn

5.  Shantykoor de Leesanghers uit Enter / Wierden

6.  De Schuytenvaerders Tubbergen

7.  Loo en Drostensingers / Dalen

8.  Shantykoor Waardenburg.

9.  De Rundezangers Emmer-Compascuum.

10.Die Regghe Sangers.