Presentació


La Xarxa ha esdevingut no només una immensa font d’informació, sinó també una gran “caixa d’eines” on hi podem trobar aplicacions per a pràcticament totes les fases d’un projecte professional.

Darrerament està creixent amb força l’oferta d’aplicacions que s’executen en part o totalment des d’Internet o, dit d’una altra manera, des del núvol. Això és el que s’anomena ‘cloud computing’. L’us d’aquestes eines col·laboratives, gratuïtes i molt intuïtives, està canviant la nostra manera de treballar, la gestió de projectes i l'organització de les empreses i entitats.

Aquest curs mostra tots els beneficis del treball al núvol i de les noves metodologies associades. Es tracta d’un extens (i intens) recorregut per la Web 2.0 a través d’aplicacions per a totes les fases d’un projecte professional. Des d’eines per a la recopilació d’informació i pluja d’idees inicial, fins a aplicacions per  treballar en xarxa; passant per eines per a l’organització personal, eines per  gestionar la informació i plataformes per oferir els nostres continguts a la comunitat virtual.

Objectius:

  • Descobrir el valor afegit de treballar al núvol.

  • Aprendre noves metodologies de col·laboració i d’organització individual i grupal.

  • Conèixer noves vies de gestió de la informació.

  • Descobrir aplicacions que ens permetin desenvolupar noves habilitats narratives i mantenir una conversa profitosa a la xarxa.

  • Aprendre a buscar i trobar aquelles aplicacions que ens poden ser útils per a la nostra activitat professional.

  • Aprendre a ser “principiants competents”: adquirir la capacitat de no atabalar-nos davant d’aplicacions desconegudes i ser capaços de descobrir-les per a nosaltres mateixos.