Blog‎ > ‎

Uitnodiging Zwem4daagse 2016

Geplaatst 8 apr. 2016 13:45 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 8 apr. 2016 13:45 bijgewerkt ]
Zwem4daagse Staphorst: natuur! 
Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 2 mei 2016 tot en met 7 mei 2016 wordt voor de 42e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad “De Broene ‘Eugte” in Staphorst. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van natuur. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt dus één keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt, uiteraard is het geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om twee keer op één dag te zwemmen.              

Natuur  
De hele week staat in het thema van natuur. Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. De boswachter, Veldschuur, WNF, Duikvereniging, InShape en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt. 

WNF
Een enorme flapoor uit Afrika heeft onze hulp nodig. Hij lijkt bijna onkwetsbaar, die grote olifant, maar hij heeft het zwaar te verduren. Dat kom door zijn slagtanden, die zijn goud waard. Gewetenloze stropers maken elke dag wel zo’n 100 olifanten dood. Tijdens de Zwem4daagse laat het Wereld Natuur Fonds zien wat je kunt doen om deze dieren te beschermen. We doen spelletjes, we gaan quizzen zodat je nog meer leert over deze enorme toeteraars, we gaan knutselen, je kunt actie voeren en geld inzamelen of meedoen met de prijsvraag en een VIP-arrangement winnen voor de Zapp Your Planet dag. Op zaterdag 14 mei 2016 van 9.00 tot 19.00 uur zal de rangerclub van WNF samen met NPO Zapp de hele dag actie voeren tegen de stroperij en voor beschermde savannes en wouden waar de Afrikaanse olifant veilig is. Doe dus ook mee, steun de “operatie olifant” en doe mee met de activiteiten van het WNF regioteam Meppel/Hoogeveen eo tijdens de Zwem4daagse!     

Boswachter
Natuur, bij natuur en Staphorst denken de meeste mensen vast gelijk aan de boswachterij Staphorst. Een plek waar vele mensen genieten van de schoonheid van de natuur. Staatsbosbeheer, zal als eigenaar van de boswachterij Staphorst, aanwezig zijn tijdens de Zwem4daagse. Boswachter Denny Kroeze geeft een kleine inkijk wat de natuur in de omgeving van Staphorst allemaal te bieden heeft.     

Veldschuur
In en rondom De Veldschuur in het natuurgebied ‘Olde Maten’ is altijd wat te doen! U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en genieten van een stuk ongerepte natuur. Maar weet u dat er in en rond De Veldschuur met grote regelmaat activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud? Speciaal voor scholen worden het hele jaar door workshops georganiseerd om zo kennis te maken met de eigen natuurlijke en historische omgeving. Ook is er gelegenheid om je kinderfeestje te houden bij de Veldschuur. In deze week laten de medewerkers van de Veldschuur bij het zwembad zien wat voor activiteiten er allemaal zijn. Laat u verrassen door wat De Veldschuur allemaal te bieden heeft!    

Zwemtijden
Maandag start de Zwem4daagse om 13.15 uur, deze ochtend is er geen zwemmen. Dinsdag tot en met vrijdag kan er verder gezwommen worden van 7.30 uur tot 8.30 uur en/of van 13.15 uur tot 21.00 uur. Het zwembad gaat woensdag in verband met dodenherdenking om 19.00 uur dicht. Donderdag is het zwembad de gehele dag gesloten in verband met Hemelvaartsdag. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen verdere activiteiten. Dit jaar is het zwembad ’s middags al om 13.15 uur geopend voor de Zwem4daagse. De zwemtijden op de avond zijn een uur verruimd, dit om meer zwemmers de gelegenheid te geven mee te doen.               

Weekprogramma
Gedurende de hele week zijn er ’s middags en ’s avonds verschillende activiteiten.        
Maandag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Dit kan
´s middags vanaf 13.00 uur, zodat iedere zwemmer om 13.15 uur de warming-up van InShape (www.inshape-fitness.nl) mee kan maken. Wees deze dag dan ook op tijd! Daarnaast is het om 17.00 uur tijd om te gaan schatduiken. De muntjes die je opduikt mag je houden en duik je een speciale munt op dan maak je zelfs kans op een mooie prijs.            
Dinsdag is het de laatste dag om je in te schrijven. Deze middag laat de boswachter je kennis maken met verschillende aspecten van de natuur. ’s Avonds kun je van 19.30 uur tot 20.10 uur meedoen aan een aquasportief les die wordt gehouden in het instructiebad, dit in samenwerking met het zwembad. Doe je niet mee met de Zwem4daagse, maar wil je toch graag aan deze aquasportief les meedoen dan is dat geen enkel probleem. Tegen betaling van een entreekaartje is dit mogelijk. Verder worden er deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,30 per stuk.       
Woensdag
in de middag zijn er allerlei spelletjes. Iedereen mag hieraan meedoen. Deze spelletjes beginnen om 14.30 uur. Om 19.00 uur wordt deze dag afgesloten in verband met Dodenherdenking.              
Vrijdag
middag is de Veldschuur aanwezig om iedereen kennis te laten maken met allerlei aspecten van de natuur. Vis je eigen diertjes uit het water en bekijk wat er allemaal leeft! Verder worden er deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,30 per stuk. ’s Avonds vanaf 19.00 uur is de Duikvereniging Staphorst (www.dvs-staphorst.nl) er en kun je kennismaken met de onder water wereld. Verder is het om 17.00 uur weer tijd om te gaan schatduiken.              
Zaterdag
is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning! Bij je medaille krijg je een kortingskaartje, zodat je een keer weer kunt komen zwemmen. Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. WNF verzorgt deze middag allerlei activiteiten. Daarnaast is er de hele middag een luchtkussen/stormbaan aanwezig. Daarna zet het MEC Rouveen (www.mecrouveen.nl) haar kwaliteiten in om een leuke muzikale afsluiting te geven en toe te werken naar de afsluiting. Om 16.15 uur is deze afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op deze prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn.                 

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad (behalve de ochtenden), kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan, is er buiten een snoepkraam aanwezig waar ook heerlijke broodjes knakworst te krijgen zijn (€ 0,50) en kunnen er uiteraard enveloppen getrokken worden. Verder is iedere middag het WNF aanwezig, het thema dit jaar is Olifant!

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 30 april 2016 € 6,50, inschrijven op 2 en 3 mei 2016 kost
€ 7,50. We gaan er met zijn allen een mooie week van maken!             

Download hier het inschrijfformulier en de kleurplaat en lever het schrijf je snel in bij het zwembad!