Verslag fietstocht "THEATER IN HET GROEN"      

Spektakel tijdens een fietstocht, ik had mij afgemeld bij de kilometervreters om dit eens mee te maken. Langs de fietsroute werd op 6 plaatsen een optreden gegeven. 

Op  de vroege zaterdagmorgen de eerste bijeenkomst bij het Venlose stadskantoor, daar was nu geen show. Daarna de volgende bijeenkomst in Venlo-Noord. Gezamenlijk naar de Start in Velden. 

Daar kregen wij een lint aan de fiets en een route. Er zijn 4 startplaatsen:  Velden, Arcen, Straelen en Walbeck.  Op elk theater worden ook 4 optredens gegeven, zo rijdt de karavaan rond. 

Over mooie paadjes naar Jagersrust,.

Theater 1:  
Een man met telepatisch geheugen.  Schrijf hij iets op een papier, stelt een dame in het publiek een vraag, zegt zij “Nein”  Het klopt met zijn notitie.  Daarna deed hij  leuke dingen, Verbazingwekkend..
 

Weer op de fiets en bij het zwembad in Straelen:

Theater 2: 
Een leuke show met veel jongleren en acrobatiek.  Moet ik thuis niet proberen met het servies.
 

De fiets weer op naar Auwel Holt.

Theater 3: 
Een Argentijns/Italiaans koppel verzorgde een wervelende show met bellen blazen.  Bubbles on  Circus.   Benodigd een grote bak zeepsop met apparaten om de bellen te blazen, maar hoe krijg je een spierwitte bel in een andere grote  zeepbel?  Heel leuk.
 

Verder met de fiets naar de Brouwerij in Arcen.

Theater 4: 
Een zwerver met natuurlijk een fles, je bent toch niet voor niets bij de brouwerij. Na een kort begin bracht hij leven in de brouwerij toen hij zijn rode Ferrari ging halen. Een winkelwagen met een rode deken!  Van onder de deken kwam een vrouw als pop en daarna een sterk staaltje acrobatiek en afstemming. 

Alweer de fiets op naar de voetbalvelden van Lomm.

Theater 5:      
Lulu's world
De dame begint met papier en dubbelzijdig plakband een jurk en blouse te maken, daarna beeldde ze met kartonnen dozen een leuk tafereel uit van een eettafeltje. De man uit het publiek moest een date voorstellen met wie ze samen ging eten en drinken. Zeer creatief, eetbaar papier als pasta!!

Op naar de Camperplaats in Velden langs de Maas.

Theater 6: 
Een blokfluitspeler.
Goeie muziek, maar op een gegeven moment met 4 blokfluiten tegelijk, in mond en neusgaten, spelen en het publiek mee krijgen is een goede prestatie. Een zeer leuke show. 

Toen op weg naar huis, nog even een afzakkertje op het terras in Velden, daarna een kleine bezinning bij het Kapelke van Genooi. Een geweldige dag, dankzij het mooie weer  (windstil) en de gezellige groep. Op alle theaterplaatsen was eten en drinken en een toilet, goed verzorgd. 

Kijk HIER voor de foto's op de website.

Wilt U meer zien van het theater, kijk dan op internet:

De zwerver Fabuloka, Bubbles on Circus en Lulu's World. U krijgt een idee wat wij voor een leuke dag gehad hebben.

Alle lof voor Jan en zijn adjudanten die ons over de mooie route hebben begeleid.  

26-08-2017 
Marb