Vissen‎ > ‎

Visclub RAS

Visseizoen 2017

Het visseizoen 2017 ligt alweer enkele weken achter ons. We hebben met afwisselende samenstelling op verschillende visvijvers onze kunsten laten zien. We begonnen op de visvijver van Swolgen, traditioneel onze eerste wedstrijd. Het aantal gevangen vis viel tegen maar qua gewicht kon de winnaar voor de dag komen. Met 3 kilo aan vis vergaarde Peter Janssen de meeste punten.

De tweede wedstrijd was op de visvijver van Tienraij. Op deze visvijver wordt altijd goed gevangen, dit bleek ook uit de dag uitslag.  Jos Christians had 28 vissen in zijn leefnet maar Roy Benders had meer dan 5,5 kilo in zijn leefnet.

Hierna volgde wedstrijden op de visvijver van Helden, Broekhuizenvorst, Grubbenvorst en Tienraij. Ook op deze visvijvers werd goed gevangen zowel als aantal als gewicht. Verschillende keren was het leefnet goed gevuld bij de deelnemers.

De laatste wedstrijd is altijd op de visvijver van Hout Blerick. Na deze wedstrijd wordt altijd onder genot van een kopje koffie en een stuk Limburgse vlaai de einduitslag van het visseizoen bekend gemaakt.

Hieronder de einduitslag van het visseizoen 2017 georganiseerd door de RAS.

1 Marty van de Bos

2 Rob van Alst

3 Jan Maas

4 Jos Christians

5 Peter Janssen

6 Roy Benders

7 Bert Kort

8 Frans Crommentuijn

9 Theo Heijnen

10 Dick Kappert

11 Peter Schoof

12 Mark Schoof

Indien RAS of BPA leden ook een keer mee willen vissen kan dit altijd. Meld je aan bij Jan Maas, email janelmaas@hotmail.com.  Vermeld bij de aanmelding of je mee wilt doen met alle viswedstrijden (circa 8 wedstrijden per seizoen) of dat je je aanmeldt voor één of twee wedstrijden om te ervaren of dit iets voor je is. We vissen in de maanden mei t/m augustus.
Eind jaren negentig hebben verschillende ambtenaren besloten om een visclub op te richten om gezamenlijk in de zomermaanden op de zaterdagmorgen te gaan vissen. De visclub bestaat op dit moment uit 11 leden. Mocht je na het lezen van dit stukje interesse hebben om lid te worden van deze visclub kun je je aanmelden bij de secretaris van de RAS.
De wedstrijden worden gehouden op verschillende visvijvers in de buurt. We organiseren circa 8 wedstrijden per jaar en de 6 beste resultaten tellen mee voor de puntentelling van de competitie. De winnaar van de competitie krijgt een klein prijsje. Het doel van de wedstrijden is om met (oud) collega's onder een ontspannen en gezellige sfeer in competitie verband te kijken of de beste vissers aan de kant staan of met ons bezig is om te proberen zoveel mogelijk vis te vangen. We vissen op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Een half uur voor de wedstrijd loten we wie op welke plek gaat zitten. Na de wedstrijd tellen en wegen we de gevangen vis. De resultaten worden bijgehouden en na de laatste wedstrijd onder genot van een kopje koffie met vlaai wordt de einduitslag van de competitie bekend gemaakt.

Jan Maas