Documentació

Un rastrejador, es un robot que a partir d'uns sensors de línia del tipus fotoelèctric, un circuit de control i uns elements actuadors ( motors) es capaç de "seguir el rastre" d'aquesta, de forma que en tot moment circula per sobre d'aquesta , i fins i tot en cas de perdua, es capaç de recuperar-la.

Es tracta d'un dels disseny de robots didàctics mes senzill alhora que interessants per la quantitat de tècniques que pot incorporar.

El disseny rastrejador digital cablat es un bon recurs per a estudiar el funcionament de les portes lògiques així com les tècniques de disseny de sistemes combinacionals i seqüencials.

Com veureu, el present muntatge, dissenyat per l'equip Robolot a l'INS La Garrotxa, s'ha utilitzat a varis cursos de formació del professorat tant als ICE de la Universitat de Girona com de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Es tracta d'un muntatge indicat per aquells currículums de Cicles Formatius on s'estudien continguts d'automatització basats amb sistemes digitals de portes lògiques. També es d'utilitat en alguns continguts de tecnologia d'ESO.