Inloopmiddag

          
Inloopmiddag 23 febr. 2017

Het was echt hollands weer, de fietsers waren bang dat ze van de Maasbrug afwaaiden, maar het viel mee. Velen wisten de weg naar het Spuithuuske in Hout-Blerick.  Deze oude brandweerkazerne is omgebouwd tot een mooie accomodatie. 
Het woord inloopmiddag was door de organisatie verkeerd gekozen, het was meer een instormmiddag. Ondanks of misschien dankzij het slechte weer een zeer goede opkomst. Ja, als je al begint met “Heel BPA Bakt” dan kun je al de lekkerbekken verwachten.  Achteraf ook weer verkeerd, we moeten aan de lijn denken. Geeft niet, aankomende week wat meer bewegen. 
Volgens deze ingewijde moeten de woningen van de ambtenaren tot de nok vol liggen met oude krantenknipsels, foto 's, nieuwsbrieven, personeelsbladen enz. enz.  Tijdens de voorbereiding, kwam men op het idee of iedereen foto 's mee te laten brengen, dat brengt een goede sfeer. Alleen dit hadden we niet verwacht.  Blijkbaar was men bij het zoeken naar het vasteloavendkleid op de dozen met oude foto 's  gestoten. De arme webmaster met zijn scan, rijen dik en dan ook nog met fotoalbums, die nog groter zijn dan mijn huwelijksalbum.  Onze webmaster is nu tot eind december onder de pannen.
Overal werd weer iets van vroeger ontdekt, ja zelfs een foto van de dames van Kaldenkerkerweg 56, die onze eerste welverdiende loon uitbetaalden en daardoor bij de douane wilden.  Spreek je wel van eindjaren '60. Hallo.
Volgens ingewijden hebben ze in Sevenum een container achter het huis met alle gebeurtenissen tijdens de dienst van de begin jaren '60.  Het geeft zo'n apart gevoel iets te lezen of een foto van een collega, die al jaren geleden ons verlaten heeft. De namen vliegen rond door de zaal, hoe heette hij ook alweer, want op sommige foto's kon je zien dat we ouder geworden zijn. Vooral die baardmannen bij de douane, en als ze geen baard hadden dan van die enorme koteletten. Nu is het haar wat dunner.  Zelfs de profielschetsen uit het personeelsblad van de Statie worden nu gelezen in Venray.
Het kleine museum is bezocht door enkele personen, het hele museumpje  straalt het verleden uit van de toen rijke postduivenvereniging. Helaas is deze ter ziele in dit dorp, de jeugd heeft voor deze intensieve sport geen tijd meer.
Dat deze middag de tijd omvloog kan men wel zeggen, gelukkig kunnen wij zeggen dat hij geslaagd was. Want wat is zoals wij in het bulletin schreven “contact” toch belangrijk en mooi. Nieuwe leden sluiten nu heel mooi aan, de eerste kennismaking met hun lotgenoten.  Het laatste geeft te denken, wij zijn gegroeid naar zo'n 250 leden. Laten wij onze zegeningen tellen en proberen er dit jaar weer een geweldig jaar van te maken. Twee goede activiteiten hebben wij gehad, op naar de rest. 
Met dank aan de dames Willy en Marie-Louise voor de verzorging van de catering!

23-02-2017
Marb