Wandeling Koelbroek 30 maart 2017 

De weergoden waren de 54 wandelaars en de 2 gidsen goed gezind.  Lekker weertje!

Het gebied koelbroek is behoorlijk onder handen genomen, de loop van de Everloose beek is geheel gewijzigd. Dit om het zelfde probleem als het Schuitwater, de afvoer van landbouwmeststoffen.

Door teveel van deze stoffen krijgt de natuur een heel ander leven.

De grote groep wandelaars splitste zich in tweeën.

Onze gids verzamelde tegelijk punten bij ons met de opmerking dat de mannelijke katjes mooier waren, met gele strepen, dan de vrouwtjes. Ja, dat is de natuur.

Zijn uitleg over de naalden van de sleedoorn was historisch, de naalden werden door de slagers gebruikt om het einde van de worst dicht te maken. Nog erger zelfs, ze werden gebruikt voor  de schoenzolen vast te maken. 

De eerste grote zandwal speciaal voor de vogels, wordt niet gebruikt, jammer al dat werk voor niets, maar onze nestkastenbouwer had een oplossing, u raad wel welke.

Dankzij  iemand die op het mierenpad de mieren in de weg stond kwamen wij bij de geweldige mierenhopen. Mieren ruiken goed en geven de geur af met door met hun achterste over de grond te lopen. Bekend:”In Remunj laupe de hunj mit de kunj euver de grunj"  Maar dit in de Boekend? ...Jarenlang langs dit pad naar kantoor gefietst en nooit gezien. Kwam door de haast om thuis te komen??  Kijk naar de foto's op de site en U zal ook verbaasd zijn. 

Daarna zijn we maar een andere hoop opgeklommen, lastige trappen. Gelukkig loopt er een pad langzaam ronde de berg omhoog. Daarna wel een mooi uitzicht. Zelfs de windmolens op duits terrein waren te zien. Hier kwamen we de andere goep tegen, een dame is daarna weer de zelfde weg teruggegaan waarschijnlijk, ze zag pas later het verschil tussen de gidsen!! Alsof die later een pruik had gekregen. 

In het waterrijkste gedeelte waren gelukkig nog geen muggen, wel zater er gaten in de zandwal van bijen en muizen.  De amerikaanse eik, zeg maar eikel, zorgt er door zijn veelheid aan vallend blad voor dat er geen planten in zijn omgeving kunnen groeien, dat is niet leuk. 

De gids liet een afgekloven dennenappel zien, welk dier had dit gedaan?  Je kunt aan de manier waarop gegeten is zien welk dier dat heeft gedaan.
Weet U het? 
Kijk op de site naar de foto en stuur Uw antwoord in. 
Eeuwige roem met een eervolle vermelding en een kus van de juffrouw of meester bij een goed antwoord.

Weten wij ook of men goed heeft opgelet. 

Na twee zware uren weer terug, nu gelukkig met een kopje koffie en vlaai uitblazen  op het terras van de Bekkerie.

Marb.

Klik voor de foto's HIER  en  HIER