Petanque 2014

Patanque of Jeux de Boules.

Afgelopen dinsdag was het weer zo ver, het jaarlijks  terugkerend , maar nog steeds enorm gewaardeerd,  onderdeel stond op het program.  In de Bouledrome van de Boekend gingen 30 BPA-ers de strijd met elkaar aan. Het aantal deelnemers stijgt, Hoera nog wat meer deelnemers en alle banen zijn vol!!!  Iedereen kreeg een nummer,  men speelt via loting met en tegen elkaar. Iemand had een probleem met zijn nummer 9. Gelukkig bleek later dat de echte nummer 6 winnaar bij de Heren was. Volgend jaar wordt de dopingtest ingevoerd,  want iedereen begint ineens goed te knikkeren, de Fanny kon dit jaar niet worden uitgereikt!  De fanny is voor iemand die een partij met 13-0 verliest.

De partijen gingen zo lang duren dat we nog geen tijd hadden om iets te drinken tussen de partijen in. Nog niet uitgespeeld of direct weer aan de slag. Zodoende ook geen Fanny. 

Voor de rest valt er weinig te vermelden, hele mooie wedstrijden, lange partijen, heel veel tevreden spelers en speelsters. En natuurlijk ook de organisatie alles soepel verlopen. 

De vermelding van de winnaar en winnares, die een fijne krans van de bakker wonnen,

Winnaar bij de Heren: nummer 6,  de winnares bij de dames: Truus Pollé. 

Met de hoop dat volgende keer er nog meer deelnemers zijn zodat alle banen bezet zijn en de beste  kerstwensen en een goede rutsch hebben wij het donkere Boekend verlaten.

Nummer 6  hoopt U volgend jaar te ontmoeten, dan weet U ook wie die winnaar was.


10 dec. 2014
Bram