Petanque nov. 2013

Petanque nov. 2013

Donderdag 26 november om 14:00 stonden de oudjes te trappelen van ongeduld, niet voor Sinterklaas of een of andere Piet, maar om eens flink de ander van de baan te gooien.

Buiten koud, binnen lekker warm wat willen we nog meer.
Gelukkig werd duidelijk gemaakt, onder het genot van een kopje koffie met vlaai,  dat het spel Petanque was en geen Jeu de boules. Wij weten nu het verschil.
Nadat wij allen genummerd waren kon de strijd beginnen en werkelijk er waren er bij die er geen genoeg van kregen, bijna iedereen zat al lekker op een stoel met een drankje en dan waren er nog een paar fanatiek de puntjes aan het verzamelen.  Ik heb toen duidelijk gemaakt dat je een auto kon winnen in de binnenstad en wij spelen in de beste binnenplek. Tof hé De partij was zo afgelopen.
Ik moet nog benadrukken dat er gelukkig weer nieuwe spelers bij waren, tijdens een vorige trip had ik duidelijk, een leugentje om bestwil gemaakt, dat ze een thuiswedstrijd in de Boekend konden spelen onder de pannen uit Tegelen.
Drie “loodzware” partijen moesten wij spelen er kwam bijna geen einde aan. Als je dacht een punt te hebben gescoord knikkerde er wel iemand alles uiteen. Het enthousiasme was aanstekelijk, overal bleef men spelen, de tijdslimiet van vijf uur werd overschreden.
Gelukkig konden wij nog de prijswinnaars bekend maken. Machtig mooi voor het derde jaar op rij andere winnaars, dit maal: Lenie Ouwerling en Wiel Berkers.
De traditie van Fanny werd nogmaals uitgelegd en ook dit jaar waren er mensen met een Fanny. Dat wil zeggen dat ze een wedstrijd met 0 punten hebben beëindigd. Dit keer zelfs 3 personen, uit coulance geen namen, wel foto's. 

Petanque 2013   Petanque nov. 2013  Petanque nov. 2013

Een leuke gezellig middag, tot volgend jaar bij de nieuwjaarsreceptie, misschien met andere ballen.

Bram

Naar de foto's klik HIER