Petanque 2013

(14 febr. 2013)
Petanque of Jeu des boules.

Afgelopen donderdag 14 februari (echt) was het weer zover, de Jeu de Boulers en de echte Ras-knikkeraars verzamelden zich om 14.00 uur op de mooi geharkte arena in de Boulodrome in de Boekend. Waar een klein dorp toch groot in kan zijn. De strijd kon bijna beginnen, want eerst moest met koffie en vlaai de innerlijke mens worden gesterkt. Wat er allemaal in de dopingcontrole vermeld staat weet ik niet maar ook later zag ik vele spelers en zeker ook speelsters met vreemde drankjes rondlopen. Gelukkig overheerste de Olympische gedachte, meedoen. Jammer dat enkelen wegens omstandigheden zich moesten afmelden. En omdat de bekende schrijver er ook niet was, enkele dialect (Boekends) zinnen.

De loting viel voor mij gunstig, nummer 7, ja dan kun je al niet meer verliezen. Mijn grootste tegenstander had de eerste slag verloren hij had nummer 13. Eindelijk eens een goede jury!
De strijd was weer hevig, sommigen probeerde vanuit het andere veld onze prestaties te dwarsbomen, maar dat kon de pret niet drukken. “Foetelerie bevindt zich”!

Wat sommigen voor tactiek hadden weet ik niet maar, die bleven maar spelen, heel lange partijen. “d''r aan wie Blücher. Wel was het soms wat lastig de boules te onderscheiden en volgens mij is daar ook wel eens de telling fout gegaan. De mannen met de meetlat brachten ook af en toe uitkomst.

In de pauze werd uitgelegd wat een Fanny was, die krijg je als je met 13-0 verliest. Dan mag je haar kont kussen. Laat ons nu het geluk hebben gehad dat dit werkelijk is gebeurd, ik heb een bewijs meegezonden en hij was niet de enige die tot dit lot gedoemd werd. 

  
Al met al een gezellige middag, vooral als je wint,( niet waar Leo?)en als je je dorpsgenote van de baan kunt knikkeren. “Dan bis se gehäök. 

De gastvrijheid in de Boulodrome was geweldig, wat heerlijk om in deze warme zaal te spelen, terwijl buiten de dikke sneeuwvlokken naar beneden dwarrelden. De terugweg na afloop was dan ook een hevig gevecht met de weersomstandigheden. Wat een keldschieters.

Onze hoffotograaf nam nog vele foto's voor zijn “smoelenboek” die op onze website te zien zijn.
Dus allemaal kijken!!!


Hierbij de uitslag: 

1/3        Pierre Janssen, Ger Jacobs en Bram Moens 39 punten (alles gewonnen)
4           Bert Kort 38 punten
5/6        Johan Sauer en Ge Bouten 35 punten
7/9        Lenie Ouwerling , Theo van Lieshout en Angelien Simons 34 punten
10         Sef Bouten 33 punten
11/12     Agnes Thissen en Theo Kersten 32 punten.
13/14     Frans Bouman en Anny Jacobs 30 punten
15/16     Ien Karis en Willy Moens 29 punten
17 18     Tonnie van Lieshout en Jan Simons 27 punten
19         Mieke Bouman 25 punten
20         Riet Sauer 20 punten
21/22     Hannie Kort en Leo Thissen 15 punten
23         met fanny Johan Eilering.


De vlegel (den alden buul) uit Hout–Blerick.

Ps. Niet slecht voor een allochtoon.