Petanque 2012

Wat is dat nou !!  Geen Jeux de boules!!  Train je je de hele winter te barsten om een keer te winnen en doen ze dit.  Toch maar aangemeld, zie je je collega’s weer eens. Bleken er niet zoveel aanmeldingen te zijn, geen nood:  alsnog de kampioen van Grubbenvorst per email uitgenodigd en gelukkig, hij kwam. 

Op weg naar den Boekend spurtte er een zwarte kat over het fietspad, amay dat gaat fout. Gelukkig waren er nog meer late aanmeldingen, was de ploeg toch groter en smaakte de koffie met vlaai op z’n Boekends.

De tweede tegenslag was nog groter,  ja onze organisator met een lach van oor tot oor prikte mij een nummer op, nou zeg maar gerust het nummer werd op mijn borst geknald en toen zag ik het:  NUMMER 13. !!  mijn gedachten gingen tegelijk naar de aankomende maandag, ik dacht tegelijk aan volleybal nou die krijgt maandag een rotbal. 
Laat mij dat nu ook nog lukken!!

Nu is de dertien bij het spel een goed teken want als je dertien keer dichterbij het balletje het gelegen heb je gewonnen. 

Of er heeft wat in de koffie gezeten of was het wietvlaai of was het de toespraak van de voorzitter van de Petanqueclub, want iedereen speelde met een bezieling en er waren er zelfs die nog aan het spelen waren toen wij het heerlijk nat al in de keel lieten lopen.

De sfeer was goed en het was maar goed dat ze wat aan de akoestiek in de hal gedaan hadden, anders waren de ballen van het menselijk geluid vanzelf gaan rollen. Je kon ook zien dat er spelers waren die niet bij de douane gezeten hadden, die kenden hun eigen grenzen niet en speelden bij de buren mee.

Die uit Remunj, kwamen stiekum even kijken en zullen dit wel op mooie foto’s hebben vastgelegd, hun taktiek zien we volgende keer wel.

Zeer tevreden huiswaarts gekeerd, de kampioen van Grubbenvorst in de laatste partij verslagen, maar net maar toch, kan ik daar weer rustig een ijsje eten.

De organisatie had een rustige middag en kwamen sneller als het LVK met de uitslag en werden de winnaars met een applaus beloond:  Ien Karis en Theo Kersten.


Een ieder die er was bedankt het was gezellig.

Bram Moens

naar de foto's