Petanque 2011


Petanque op 10 febr. 2011

In het “Boulodrome” in de Boekend kwamen zo’n dertig Raspa-leden hun geluk beproeven of moet ik zeggen hun kunsten tonen. Natuurlijk zijn er echte wedstrijdspelers bij, maar de klasse beginners is gelukkig ook aanwezig. 
Wij begonnen aan de strijd, zoals wij gewend waren op het kantoor met koffie en vlaai. De stadsgids, een lid van de vereniging van de Jeux de boulers, vertelde ons hoe het spel in elkaar zit, maar zijn maatje had het snel door, pas op de vloer ga je het leren. Zo ingewikkeld de ontwikkeling van het spel in al die vele jaren is geweest zo simpel zijn de regels. Wie het dichtst bij het houten balletje, de cochonet, komt wint. Duidelijk dus een spelletje voor ons en aan de muur hangen de telborden, zodat wij zelfs dat niet meer konden vergeten. 
Alle spelers werden door de organisatie volgens een systeem door elkaar gehusseld althans de namen. Zodoende werden er in de drie ronden die wij speelden steeds nieuwe teams en tegenstanders gevormd. Tussendoor ook nog tijd voor een verfrissing en dat kwam goed uit want de kiezelbodem gaf nogal wat stof af onder het geweld waarmee de spelers en speelsters van boord, of moet je zeggen, vanuit het kringetje op de grond gingen. 
Na de drie rondjes werden de plus- en minpunten van ons opgeteld en kwamen de winnaars te voorschijn. Er waren maar twee personen die alle drie de wedstrijden hadden gewonnen. 

Uitslag1e plaats: Jan Simons 2e plaats: Mieke Bouwman. 

Het was gezellig, ondanks dat bij sommige er nog een behoorlijke nasmaak van de nieuwjaarsreceptie was, zag ik leden uit heel Noord-Limburg van Gennep tot Roermond. 
Jammer dat Jan snel naar huis moest om een bekerkast te maken, maar ook winst heeft nadelen. 
Velen gaven aan dat ze volgende maand naar de lezing in het activiteitencentrum Zalsershaof kwamen, een jonge blerickse schrok toen er op gewezen werd dat men daarvoor een visum nodig had. Grapje!! Allen tot ziens. 

P.S. 
Organisatie, het is een activiteitencentrum en geen gemeenschapshuis. Ik ben helaas de schuld hiervan, want tijdens een bestuursvergadering in het vorige oude gebouw sprak een bestuurslid er over dat er daar van alles gebeurde, waarop ik hem antwoordde: “het heet niet voor niks een gemeenschapshuis”. Het nieuwe gebouw kreeg zodoende een andere naam. 

11-02-2011
Bram Moens