RASPA NIEUWJAARSRECEPTIE 2012; EEN BIJZONDERE ERVARING

Na jaren van gemixte Nieuwjaarsrecepties besloot het bestuur om dit jaar de zaak te splitsen.
Dat wil zeggen; de werkende klasse kreeg haar eigen bijeenkomst evenals de rustende klasse.
Over dat ‘rustende’ later meer.
Woensdagmiddag kort voor 14.30 uur stormden de eerste Raspa-leden de belastingkantine binnen en een half uurtje later zat de ruimte helemaal vol. Alle stoelen waren bezet, er moesten zelfs nog enkele stoelen van elders gehaald worden.
“Volle bak” dus, om het prozaïsch uit te drukken. Er werd druk gekust en handen geschud, de “beste wensen” en “een goede gezondheid gewenst” vlogen over en weer.
En zeker weten; menigeen heeft daarbij zijn hele voorraad kusjes voor een heel jaar verbruikt, danwel gekregen.
De koffie smaakte goed en van de heerlijke vlaaien bleven slechts wat kruimeltjes over. Er werd volop verteld over de wederwaardigheden van 2011 en herinneringen opgehaald aan de vele Raspa-uitstapjes. Met enige moeite lukte het Henk Ouwerling om de gewenste aandacht te krijgen, om vervolgens in duidelijke bewoordingen te vertellen hoe de stand van zaken is wat Raspa betreft.
Een meervoudige zucht van opluchting ging door de ruimte; ook in 2012 is het mogelijk om een en ander te organiseren, en dat in deze tijd, waar ‘Bezuinigingen’ een machtswoord is.
Een betere start van een vers nieuw verenigingsjaar kan men zich niet wensen!
Leo bleef er rustig over, zo leek het althans. Maar je zág hem glunderen.
Het werd een ongekend gezellige middag en de tijd vloog om. Ook degenen die slechts een uurtje hadden willen blijven haalden pas tegen vijf uur hun jas.
Dat Raspaleden behoren tot de ‘rustende klasse’ was absoluut niet te merken.
Bijna allemaal hebben ze vanaf hun pensionering een agenda nodig; een onbekend voorwerp tijdens hun dienstjaren. Wil je een afspraak maken om eens samen een kop koffie te drinken of ergens naar toe te gaan, komt de papieren of elektronische agenda tevoorschijn. Niet als extra hulpmiddel vanwege vergeetachtigheid maar als onmisbaar attribuut door de vele hobby’s, vrijwilligerswerk, reisjes, en verdere activiteiten. Met een béétje geluk vind je allebei een blanco bladzijde met dezelfde datum.
In alle agenda’s stond op 4 januari 2012 slechts één notitie;
Nieuwjaarsreceptie Raspa 14.30 – 17.00 uur.
Een dag om te onthouden!


Wim en Marianne Vos

Ga naar de foto's