Middagje Kessel (28 mei 2015)


Wij waren reuze benieuwd naar het gerenoveerde kasteel van Kessel met die mooie prinses. Leuk om dit met of zonder een gids te bekijken. In de planning liep het spaak, het kasteel was nog niet gereed, pas in september en voor een rondleiding door Kessel waren de gidsen helaas verhinderd. Zeker met de prinses op stap. De barbecue enz waren besproken.

Wat nu, gelukkig wist de geweldige gastheer Sturme de oplossing. Midgetgolf en Oud Hollandse spelen. De organisatie leunde achterover: Tof.

Enkele dagen voor het bezoek aan de bloemencamping de Hazenakker waren het de weersverwachtingen die de organisatie zorgen baarden. Maar ja wat wil je. Eind Mei.

Donderdagmiddag kwamen een aantal fietsers bij het café de Elze bijeen en konden droog via een toeristische route de camping bereiken. In een mooie tent stond de koffie en de vlaai klaar. Uit alle windstreken kwamen auto's en fietsen aan. Gezellig aan de koffie en met een uitleg van de spellen door de gastheer werden de spelers nieuwsgierig.

Het spel kon beginnen, de helft ging golven en de andere naar de spelen. Hier worden geen mededelingen gedaan over de kreten van euforie, maar ook die van ongeduld als iets niet direct lukte.

Het was een fanatieke groep die vele andere leuke spelen ontdekte. Enkele onderdelen: trekbiljart, stok vangen, geitenkaas, hoeksjoelen, hengelen en poker. Je moet er maar bedenken.

In de pauze werd Henk Deegens gefeliciteerd met zijn winnende foto van de wedstrijd op de Floriade. En nadat er een korte bui behoorlijk wat water liet vallen en de inwendige mens was verzorgd met drank werd van het toneel gewisseld. Het toveren ging verder.

Uiteindelijk kwamen we weer allemaal onder het zeildoek bijeen en werden de winnaars van het golven bekend gemaakt: Truus Pollé en Bert Kort.

Intussen waren de barbecues opgestart en kon het smikkelen beginnen. En ze aten nog lang en gelukkig. Een fantastische barbecue, ook dankzij onze braders . De buikjes waren rond.

Hierna kon men tevreden huiswaarts keren, een super gezellige middag met een geweldig gastvrij team van de camping. Er werden al stemmen gehoord voor herhaling over 12 maanden met onder andere een bezoek aan het dan hopelijk te bezoeken kasteel met prinses en de gidsen. Opnieuw proberen, nu kunnen de organisatoren toch even achteroverleunen en dromen van hun prinses.

Op de site staan foto's van de groep, golven, prijsuitreiking en de braders. 


Tot kijk,

De dwerg met baard maar zonder puntmuts.

Klik HIER voor de foto's