Vlindertuin Klein Costa Rica in Someren
en
Aspergeboerderij "Oppe Haes" in Roggel

Gekker kun je het niet verzinnen van het ene tropische naar het andere platteland.

Het was wel een dag van: ”lekker zönke, lekker weertje”!

Gelukkig dat het programma gewijzigd was, eerst de aspergeteler en dan de tropische kas. Gelukkig hadden wij nu 's middag een koele loods. 

Direct al aangekomen bij het tropische, lekker op het terras genieten van een kopje koffie of thee, gezellig kletsen alsof wij elkaar al jaren niet meer gezien hadden. 

Allereerst hebben wij Leo en Agnes bedankt voor de 15 jaar dat zij de kar getrokken hebben.  Als je op onze site kijkt wat die twee allemaal georganiseerd hebben, fantastisch gewoon. Trek maar een grote cirkel om Venlo en waar zijn we niet geweest, zelfs in andere landen.

Leo en Agnes, nogmaals hartelijk bedankt voor alles!

De deuren van het tropisch woud waren open, wat er allemaal niet te zien was!  Vele soorten vlinders, vogels, schildpadden, vissen enz. Dat je op zo'n kleine plaats lange tijd bezig bent met het bekijken van dieren en planten. De foto's op onze site zullen dit bevestigen.  Wie wint de prijs van de mooiste foto ?  De jury is voorbereid, een leuke jonge dame.  Weet ze dat ook! 

De lunch smaakte goed en na het heerlijk verblijf op het terras, op naar Oppe Haes.

In een koele loods kregen wij koffie met vlaai en een jonge dame die na de film met heel veel enthousiasme over het reilen en zeilen omtrent de teelt van asperges vertelde. Geen vraag bleef ontbeantwoord.  Later op het opgewarmde land, zeg maar zeer warm veld tussen het plastic, werden de stekers opgeleid.  Sommige die 40 jaar een pen hadden vastgehouden stonden nu met een gevaarlijk aspergesmes te zweten.  Terug naar de loods met de “schamele” oogst konden wij zien hoe de gewassen en gesorteerd werden. Gesorteerd met het electonisch oog, leek mij een leuke job. Zo was de hele cirkel van zaadje tot asperge rond.

Gezien de drukte bij de toonbank denk ik dat er veel asperge gegeten gaat worden.

Een dankje aan de mensen die deze zaken onder onze ogen hebben gebracht. Klasse. 

Gezelligheid kent geen tijd, maar aan alles komt een einde. Een toffe dag.  De revieuws zullen wel snel op de site staan,  met natuurlijk de foto's voor de wedstrijd van de eeuwige roem.  


Foto's ingezonden door:

Henk Deegens                     klik HIER
Jack aan den Boom            klik HIER