Kessel 18 mei 2017

Kessel

Voor de 3e keer naar Kessel, maar weer met nieuwe bezienswaardigheden. Benieuwd na het succes van vorige jaren wat het nu gaat worden.
Thei uit Kessel-Eyk gaf al slecht nieuws, terwijl men nog lag te puffen van de benauwde woensdag.
Regen, regen enz, 's-morgens vaak uit het raam gekeken, buienrader en naar Thei geluisterd.
'S-middags droger,  mooi om half 1 stond er al een fietsploeg klaar en warempel droog naar Kessel. Nog enkele anderen  met de fiets, maar velen kozen toch voor de auto.
Niet getreurd de koffie met vlaai stond klaar, en als laatste kwam de loco-burgemeester van Kessel met de “pièp” aan,  we waren compleet.
Blije gezichten, de eerste groep vertrok met de huifkar naar Villa Oeverberg,  een andere groep ging naar de Tasty Bugs en de overige deelnemers gingen de strijd aan op het golfterrein.
De  vertelde verhalen en foto's die ik heb gezien, klopten met het feit dat men niets mee moest nemen van tasjes, jassen enz. want de plaats in het museum was beperkt. De enthousiaste eigenares, die ook in dit gebouw woont, vertelde sterke verhalen, ze had regelmatig een date met haar man. Glaasje wijn en later kwam hij met een speeldoosje naar boven. Ben ik blij dat er geen speeldoosje bij ons onder staat! 
Laat de een zich fêteren naast een pop met kop, gaat de ander deze te lijf, achteraf geen gezicht.
In ieder geval keerde er een groep terug op de camping en hadden we geen muziek meer nodig.
De kleine groep, ook weer gelukkig klein, want de ruimtes bij de Tasty Bugs zijn klein. De enthousiaste eigenares (waar kennen wij dit van!)  vertelde in een kantine een geweldig verhaal. Er stonden chocolaatjes op tafel. Wat zal er in dat chocolaatje zitten, het bordje erlangs ja dat waren gedroogde kevers. Proevers genoeg, echter een jonge dame uit Belfeld rilde bij het zien van de wormen, kevers en sprinkhanen. Op het eind staat  ze op de foto met een link beest op de schouders.  Wat kan het toch mooi zijn.
Ons werd getoond hoe al deze diertjes gekweekt werden, wat een werk in 30 graden en constant voeren. De wormen zaten in gladde bakken met niet teveel zodat ze er niet uit konden komen. Een klein laagje gemalen graan en wortelen, dat was het voer.  Bij de kevers en sprinkhanen was alles dicht want de springen of kruipen er wel uit. Schitterend was te zien hoe men een kweekbakje open maakte en dat daar kleine sprinkhanen uitkwamen zo klein. Enkele kasten verder zaten van die grote joekels.
Tot slot van de rondleiding naar de speciale ruimte met allerlei dieren als leguanen.
Dit was de hobby van schoonpapa, er was er een bij van ruim 13 jaar, maar hij bleef heel braaf op de schouder zitten.
Terug op de camping hadden de golfers hun actie moeten staken vanwege enkele druppels, maar gezellig kletsen met een drankje, dat  is ook mooi. Contact met elkaar, daar gaat het om.
Nadat de hele zwik teruggekeerd was begonnen de top-braders Ger en Frans aan de barbecue.
Helaas werkte 1 apparaat niet goed, maar werd tijdig vervangen zodat de heren het weer bruin bakten. Het was weer heerlijk, 3 gangen vlees met heel veel lekkere schotels. Enkelen gingen wat eerder, hadden een date of kwam dat door het muziek of speeldoosje? Die met het smoesje van het koor had zeker te lang bij de sprinkhanen gekeken.  Met de buikjes rond kon men met een tevreden gevoel huiswaarts.  Blij nog een stukje te fietsen, kon het eten lekker zakken.
Het was de 3e keer dat wij op de camping de Hazenakker verbleven, de Fam. Sturme heeft ons weer een geweldig flexibel geholpen met de reserveringen en de barbeceu.  Hulde voor al dit werk.
Ze denken nu al weer na over nieuwe, andere  activiteiten voor een volgende keer.

18 mei 2017

Marb

Foto's  Jack aan den Boom
Foto's Ger Jacobs
Foto's Willy Moens