Jeu de Boules (5 okt. 2018)

De lijst met de deelnemers werd steeds groter en groter en ondanks enkele afvallers stond de teller op 36 spelers en 2 toeschouwers.  Mooi was dat ons oudste lid, 97 aanwezig was, niet om mee te doen maar voor de gezelligheid. Er waren 9 banen om te spelen en 2 banen voor de stoelen en tafels.  Lastig voor de organisatie was wel dat er afvallers en late aanmelders waren, waardoor steeds en nieuwe lijst naar de Petanqueclub gestuurd moest worden.

Zoals altijd beginnen met koffie en vlaai, daarna een korte uitleg van de spelregels. Gelukkig weten de meeste spelers de regels, al jaren zijn we te gast bij de PCVenlo.  De gastheer Paul Delsing gaf het startschot en de boulen vlogen over de banen. Er werden drie rondes gespeel met elke keer een goede pauze. Dit was nodig want het was warm in de hal, door het zweten moest er vocht ingenomen worden.  Ook een goede reden om wat te drinken. 

Wij, de BPA, spelen dit spel al jaren. Kun je ook merken in de prestaties, daanaast hoefde de wedstrijdleiding bijna niet te helpen. Mooi is ook dat er wee nieuwe spelers en speelsters bij waren die het spel ook leuk vonden. Dus volgende keer is de hal vol. Moeten wij straks toch buiten gaan spelen. Geen partij is verloren met 13-0, dus Fanny kon aan de muur blijven.. Het tekent toch de verbetering. 

Na de drie ronden kwamen de prijswinnaars naar voren;

Bij de dames en totaal ook eerste:  Angelien Simons

Bij de heren was Jan Pollé de beste.

Er was ook een lotprijsje :  Leo Thissen. 

Het is helaas niet gelukt om veel RAS leden binnen te halen, hun aantal was zeer beperkt. Blijkbaar was de receptie van donderdag ervoor te heftig geweest. Jammer, want het gaat toch ook om het contact tussen collega's en oud-collega's.  

Als laatste een dankwoord voor Willy, Leo en Geert voor hun inzet. Dankzij hun kunnen wij wee terugkijken op een geslaagde middag. 

Marb


Foto's klik HIER