Inloopmiddag 28 september 2017

Aan het weer kan het niet gelegen hebben of was het juist door het mooie weer dat de Digihulp en de schaakborden geen klanten hadden. 

De wandeling “Het rondje van de Tang” was goed bezocht. Na een kopje koffie met een stukje van de “Heel BPA Bakt” taarten gingen de wandelaars met de hoge wandelschoenen op pad,  ja vanmorgen regende het nog heel hard en langs de Maas is het nat. Toen werd het heel stil in het Spuithuuske.

Over de brug van de Tangkoel richting de Watermeule. Hier ligt de nieuwe vistrap.  Het is de bedoeling dat zo de vissen van de Maas via de Springbeek naar het Dubbroek reizen.  Na de oude uitkijkpost, Venlo had nog geen brug en vandaar uit kon men het verkeer op de Maas en aan de overkant in de gaten houden. 

Direct al in de Maasweerd werden wij verplicht om te lopen vanwege de runderen. Midden door de natuur, die er werkelijk prachtig bij ligt. Er is flink gesnoeid in de bomen, waarschijnlijk is hierdoor de bever verdwenen.  Het mooie uitzicht op de loswal van Tegelen.  Hier kwamen 40 jaar geleden de schepen met hout en dergelijke aan. Menig oude commies heeft hier nog gestaan bij het laden en lossen van de schepen.  Na de Romeinenweerd het gebied in waar enkele jaren geleden alleen maar grote tuinderskassen stonden, nu enorm veel grasland.

Het laaste stuk langs “Retekoelke” en het gebied achter de sportvelden, met de enorme hopgroei.

Het laatste stuk zijn wij van de route afgeweken om een ieder het enorme strandbad van Hout-Blerick te laten zien. Wat zal het volgend jaar druk zijn van de zomer!!!

Terug in het spuithuuske smaakte het fris, de wijn en het pilsje met een knabbeltje goed. De hitte tijdens de wandeling had zijn werk gedaan. Allemaal rode gezichten. Gezellig rond de grote tafel. 

Helaas hadden de Digihulp Wim en de schaakmeester Dick niets te doen gehad, wij zullen in de toekomst hier rekening mee moeten houden. Het is toch belangrijk ook op digitaal gebied bij te blijven. En zoals U al gemerkt heeft krijgt U het bulletin niet meer op papier maar per email. Toch onze dank aan de heren die ons helpen. 

Natuurlijk ook onze dank aan de catering: Annemarie, Anny en Willy bedankt. 

Klik HIER voor de foto's gemaakt door  Willy Walter.

Marb