Digihulp-middag (26 febr. 2016) 

We kunnen van een geslaagde oefening spreken. Een goede opkomst, zelfs leden die geen tablet hebben, maar zich aan het orienteren waren hoe ze zich in de toekomst kunnen bewapenen tegen het papierloze tijdperk. 
Het klopt een tablet is gemakkelijker dan een computer.  We hebben het begin gemaakt met de digitalisering, maar vooral de onderlinge hulp van de leden geeft een goed gevoel. De een wist dit de ander dat, samen werden wij een stuk wijzer.  Kijk maar naar de foto's op onze website. En de meesten kunnen nu met één druk op het scherm op onze site komen.  Krijgt onze webmaster het nog druk. 

De organisatie had het geluk om een deskundige te mogen begroeten: Rogier Moens had zijn hulp aangeboden en hij heeft menigeen keurig kunnen helpen en wat probleempjes opgelost. 

Na de uitleg van de middag, is de werking van onze website besproken, velen weten nu waar ze moeten kijken om hun nieuwsgierige honger te stillen. Wanneer is er wat te doen?  Onze webmaster bediende de beamer, zodat iedereen mee kon kijken naar de mogelijkheden van onze website.  Vooral de aandacht voor de pagina met de tips, vooral de gratis nieuwsbrief van seniorweb, werd warm onthaald.  Net zoals de koffie en thee in de pauze. 

Spreek mij nooit meer van “ik ben te oud” om het te leren, kijk maar naar de foto van onze krasse mannen van bijna 90 en zelf dik over de 90 jaar. Grote klasse op de wijze waarmee zij aan de slag gingen. 

De opzet is geslaagd, vele tevreden gezichten. Hoe het nu verder gaat weten wij nog niet precies. Wel gaan wij allereerst , kijk maar op de al aangepaste  site, verder met het behandelen van problemen.  Tevens zoeken wij mensen die ook ons kunnen helpen met het verbeteren van de digitale kennis.  Het is zoals wij in het programma schreven, inventariseren van problemen en vaardigheden. 

Voor alle duidelijkheid aan al onze leden, het bestuur zal ten allen tijde zorgen dat leden die niets hebben met de  tablet of computer  geïnformeerd zullen worden via een papieren versie. 

Ga naar de foto's klik HIER

Ga naar de pagina Digihulp klik HIER