Aktiviteitenmiddag

Ik had het al gelezen in het RAS-blad, RASPA nodigde ons uit om mee te doen met een activiteitenmiddag bij een activieteitenboerderij te Horst. Als post-actieveling breekt het zweet je al uit bij het denken aan bezigheden zoals koemelken enz. Een echte bijzige bij ging zelfs een maand eerder al proberen. Bij ons zette Leo nog eens extra onder druk, tijdens een relex sportuurtje, om ons aan te melden.  Bezweken en dus maar naar de Wevert gereden.
Het volleybalveld en andere moeilijke spelen lonkten al bij het aanrijden, maar nog niet uitgestapt of we werden heel vriendelijk onthaald en dat kan wonderen doen. Direct koffie en vlaai in de hand, dat is pas een bezigheid.
Lekker bijgekletst na de lange vakantieperiode en daarna werden wij naar de spellenzaal geloodst. Uit een pot een knikker getrokken, een witte, dus bij het witte team. Toen kon de pret beginnen.  Het team koos als eerste opdracht bierpulschuiven.  Nu bleek de bierpul met water gevuld te zijn dus werd er echt geschoven. Daarna eenden en marmotten afknallen met een lasergun, dierendag was toch al voorbij, maar  hartstikke leuk en de glimlach werd steeds breder.  Na een reuzenspiraal, een leuk gatenkaasspel en vier op een rij werd de strijd echt aangegaan met een ander team onder het mom van spijkermeppen.  Ik geef geen uitleg van de spellen, misschien kunnen wij een volgende keer ook andere post-actieven verleiden om mee te doen. De sfeer was goed en gezien de inzet van alle deelnemers (sters) een bezigheid voor herhaling vatbaar.

De uitslag was uitermate geweldig, elk team had wel op een of ander onderdeel gewonnen. Deze middag had alleen maar winnaars!

Tot de wandeling in de donkere, enge bossen van Geijsteren.


20 okt. 2011 
Bram

 naar de foto's