Sobna ili kućna ( Pot ) Hrizantema

STRANICA U PRIPREMI

Chrysanthemum Morifolium

NAZAD NA   >>>K A T A L O G<<<

Pot Hrizantema ili sobna hrizantema je klasična kućna biljka koja se često kupuje kao poklon za jesenje i zimske Slave, Novu Godinu, Božić, pa čak i za Uskrs.. 

Striktno govoreći, Pot Hrizantema je baštenska biljka, i baštovani je poznaju kao Jesenju Ružu ili Hrizantemu, koja cveta krajem leta, tokom jeseni i dostiže visinu do 90 cm.

Takođe možete kupiti i manju  kućnu biljku koja je tretirana hormonima rasta, i različitim nivoima osvetljenja da bi se smanjio rast i tempiralo vreme cvetanja van prirodnog ciklusa. 

Kao rezultat svega toga, ovu vrstu hrizanteme možete kupiti tokom cele godine a da je biljka veoma kompaktna visine samo 30-ak centimetara.

Pot Hrizanteme su naravno samo privremeni gost u našim domovima, a dužina boravka u našem domu je onoliko koliko traje cvetanje, što je u idealnim uslovima oko 6-8 nedelja

Iz tog razloga je ova vrsta Hrizanteme, više privremeno saksijska biljka, koja svojim predivnim raznolikim cvetovima ukrašava domove ili kancelarijski prostor ukoliko ste je kupili koleginici na poslu.

Kada se završi period cvetanja, obično biljku sa saksijom bacimo, ali,,, ukoliko imate slobodno mesto u svojoj bašti,,, rasadite je u zemju i ona će ponovo cvetati sledeće jeseni. Jedina razlika biće u visini,,, jer ,,, vi je nećete tretirati hormonima i veštačkim svetlom,,, pa će ona porasti do svoje normalne visine od oko 90cm i tada ćete moći da je koristite za izadu buketa.

 P1
 
 P2

 
 P3

 
 P4

 
 P5

 
 P6

 
 P7

 
 P8

 P9

 
 P10

 

NAZAD NA   >>>K A T A L O G<<<

Comments