M'expresse de cine


La banda sonora com a recurs per a l'expressió dramàtica. Per Félix Moya i Raquel García

AUDICIÓ ACTIVA

GÈNERES CINEMATOGRÀFICS

EXPRESSIÓ CORPORAL

PER AMPLIAR...

 Murray Schafer proposa exercicis molt interessants al seu llibre "Limpieza de oidos":

 Un deure per a  casa: El silenci és esmunyedís. ¡Tracteu de trobar-lo!

 DOSSIERS DIDÀCTICS:

  • Ritme i moviment com a mitjans d'interacció social

    

DESCRIPCIÓ DE LA PROPOSTA DE TREBALL

 Aquest taller està orientat a l'ús creatiu i lúdic de la música cinematogràfica com a recurs habitual en l'aula de música, d'educació física, de teatre, etc. dins de l'àmbit de l'expressió corporal. Per conéixer la proposta de treball entreu ací (més endavant inclourem el dossier)>>>

    

A partir d'una sèrie de dinàmiques de grup, es pretén acostar als participants al subgènere de la música de cinema. Simultàniament introduirem els alumnes en el marc conceptual que determina els principis bàsics que serviran de guia per a una correcta selecció i utilització de conegudes peces de pel·lícules que aplicarem a la pràctica docent, a través de diferents activitats de caràcter expressiu.

 

     Fragments de musicals com “West Side Story”  (Gym Mambo) o El Violinista en el Tejado, comèdies com “La Pantera Rosa” o “Algo para recordar”, drames èpics com “Ben-Hur”, adaptacions clàssiques com “Romeu i Julieta” o inclús obres mestres del terror com Psicosis o Tiburón seran el punt de partida per al desenvolupament d'un taller que esperem resulte de gran utilitat.

    Més endavant trobareu més idees i propostes al nostre blog Ritme i moviment.

 

IMATGES SONORES

 

Hem seleccionat algunes de les imatges més representatives del nostre treball amb alumnes que us trobareu a les nostres fotos compartides de FLICKR. A més, hem confeccionat un llistat amb fragments de les pel·lícules comentades, que trobareu ací>>>. Per veure altres referències entreu al nostre YOUTUBE.