Mira's tweede week

 

Terug naar Mira's homesite


 

Deze nieuwe week voor Mira begon met  een badje. De eerste keer dat Ralph, Mira in bad gedaan heeft. Direct doemen alle rampen verhalen op dat baby's erg glibberig zijn en dat je ze snel laat vallen, maar dit viel erg mee. Alles ging goed en zowel Mira als Papa hebben erg genoten van dit badje.

 

Ook moest aan het begin van deze week afscheidt genomen worden van onze lieve en zorgzame kraamhulp Trieny.

 

Omdat met het vertrekken van Trieny ook onze weegschaal vertrok zijn we op maandag met Mira naar het weeguurtje in Grubbenvorst geweest. Op dit weeguurtje kun je Mira laten meten. Door deze meting nu uit te voeren wordt duidelijk wat het verschil is tussen de weegschaal bij het groene kruis en de weegschaal bij ons thuis. De rit naar het Groene kruis gebouw is tevens de eerste rit van Mira in de kinderwagen. Ook was het weer de eerste keer wandelen voor Linda na de keizersnee.

 

Na dit weeguurtje en de korte wandeling door Grubbenvorst waren zowel dochter als moeder uitgeteld.

's Avonds komen Jo en Willemien langs om onze Mira te bewonderen.

 

Nu Trieny weg was konden we proberen of het ook mogelijk was om samen met Mira in bad te gaan, dit lijk toch veel gezelliger dan dat kleine badje. Dus toen Mira weer in bad moest gaan, is Ralph samen met Mira in het grote bad gegaan. Hierbij heeft Ralph hulp gekregen van deze drijver waarop Mira in bad kan drijven.

Ook Patrick en Els zijn in de tweede week van Mira langs gekomen. Een geoefende Els en een nog onhandige Patrick hebben natuurlijk even met Mira mogen knuffelen. Ik zeg maar zo "Goed voorbeeld doet goed volgen".

 

Nadat de Opa's en Oma's al aan de beurt gekomen waren, was het nu de beurt aan de overgroot-oma's om Mira te komen bewonderen. Allereerst is oma Liet, Mira komen bewonderen. Dit was bijzonder speciaal omdat overgroot Oma Liet, Oma Hilda, moeder Linda en Mira vier opeenvolgende geslachten zijn. Ook tante Lien was van de partij.

  

    

 

Ook Oma Ingrid is nog langsgekomen met de trein en daarna met de bus. Bij het naar huis gaan, wordt gekeken wat nu sneller is Ingrid met het openbaar vervoer naar huis en Thei en Hilda met de auto. Uiteindelijk blijkt dat het niets uitmaakt, met het openbaar vervoer  of met de auto naar Grubbenvorst is net zo snel. Mira staat hier op de foto met haar eerste haarbandje dat Oma voor Mira bij zich had.

Ook Oma van Mulken moest natuurlijk even komen kijken naar Mira. Hier is een trotse overgroot oma te zien met haar derde achterkleinkind.

 

In deze tweede week werd ook duidelijk dat het niet meer te doen was om Mira de borst te geven. Iedere voeding ging het eten geven van Mira meer pijn doen. Het gevolg hiervan is dat we Mira de Fles zijn gaan geven. Op deze foto staat Mira met haar allereerste flesje.

 

Zondag hadden we weer even tijd voor ons drietjes en zijn we even een stukje gaan wandelen. Het was fantastische weer, zonnig, geen regen en toch niet te warm, zo een weer hebben we niet al te vaak in Nederland. Dit was direct ook een goed moment om onze caches in Grubbenvorst te controleren.

 

Zondag zijn Mark, Elvira Tiffany en Imani ook nog even langs gekomen. Tiffanay en Imani hadden hun nichtje namelijk nog niet kunnen bewonderen. En bij zowel Tiffany als bij Imani was direct  het moederinstinct wakker.