Mira's eerste week deel 2

 

Terug naar Mira's homesite


 

Op de tweede dag dat ik thuis was, heeft de kraamverpleegkundige Ineke Mira de gehoortest afgenomen en de hielprik uitgevoerd. Onze kleine meid heeft zich tijdens deze prik niet laten horen, alleen daarna wel maar dit was omdat ze honger had.

 

 

De eerste dagen in het ziekenhuis is het gewicht van Mira iets gedaald. Ook thuis wordt Mira nu geregelt gewogen om te zien of zo nog steeds daalt in haar gewicht of dat er langzaam alweer wat grammen bijkomen. Op de derde dag blijkt Mira al iets gewicht bijgekomen te zijn. Dit is een goed teken, dit betekent namelijk dat de moedermelk voldoende voedsel bevat en dat Mira voldoende drinkt.

Van John, Marij, Robby, Ricky en Debbie (de buren) hebben we een cadeau mand gekregen met daarin een cadeautje voor iedere dag van de kraamtijd. We hebben met Debbie afgesproken dat ze nu iederde dag even langs mag komen om Mira te zien en om samen met ons iedere dag een cadeua uit te pakken.

 

De eerste dagen slaapt Mira in de wieg van de kinderwagen, overdag in de woonkamer en 's avonds naast ons bed op de slaapkamer. Dit wordt gedaan zodat Mira aan ons en wij aan Mira kunnen wennen. Dit heeft ook tot voordeel dat wij ook wennen aan de geluidjes van Mira en niet bij ieder geluid schrikken.

 

 

Ook Linda moet nu leren hoe ze Mira in bad moet doen, zodat ook wij Mira schoon en fris kunnen houden als Trieny er volgende week niet meer is om ons te helpen. Dus allereerst wordt Mira ingezeept door Linda en daarna afgespoeld in het badje.

 

En natuurlijk wordt onze Mira hierna afgedroogd.

En om nog een keer aan te geven hoe mooi het is om een kleine dochter te hebben, laten we deze foto's toch ook nog zien. Dit is 's ochtends vroeg, Mira is hier lekker wakker aan het worden in ons bed om daarna haar voeding te krijgen. Is het geen schatje.