Što je MOODLE

Što je Moodle?

Moodle je alat za izradu elektronskih obrazovnih sadržaja i održavanje nastave na daljinu.

Riječ Moodle skraćenica je izraza Modularno objektno-orijentirano dinamičko obrazovno okruženje (eng. Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) i veže se na obrazovnu teoriju društvenog konstruktivizma, s naglaskom da svi sudionici učenja mogu doprinijeti procesu učenja i poučavanja.

Od početaka do danas Moodle se značajno mijenjao, a proces njegovog kontinuiranog razvoja i dalje traje, nošen snagom brojne zajednice korisnika.

Moodle je modularan sustav što znači da se sastoji od manjih cjelina a omogućava izradu ili integriranje unaprijed izrađenih elektronskih nastavnih sadržaja, planiranje nastave, upravljanje korisnicima, provjeru znanja i ocjenjivanje, praćenje aktivnosti te komunikaciju. 


Pristup CARNetovom sustavu Moodle omogućen je korisnicima iz akademske i istraživačke zajednice koji imaju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr te učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji imaju elektronički identitet u okviru HUSO sustava. Sustavu možete pristupiti na adresi:http://moodle.carnet.hr.

U Moodle sustavu naš razredni odjel ima trenutno tri kolegija:  Želim znati više 1,  Želim znati više 2 i
Matka za bistre glavice.

U našu online nastavu uključili smo i jednu djevojčicu koja živi u dalekoj Gani. Zove se Lora Imbriovčan.
Više o Lori možete saznati na stranici NAŠI PRIJATELJI.