Obavijesti‎ > ‎

Školska godina 2017./2018.

objavio 30. kol 2016. 13:19 Mira Čuvidić   [ ažurirano 11. ruj 2017. 11:09 ]
Poštovani roditelji!
Sve obavijesti koje se odnose isključivo na naš razredni odjel objavljivat ću u našem tečaju ŽELIM ZNATI VIŠE 3 pod naslovom OBAVIJESTI. Tu možete pronaći i raspored sati.
Postavila sam i kvizove, igre i testove za ponavljanje nastavnih sadržaja, bilo bi lijepo da ih učenici riješe kako bi malo ponovili gradivo.

Obavijesti koje se odnose na ostale učenike naše škole ili širu društvenu zajednicu možete pročitati na ovoj stranici,

ISPITI ZNANJA
U Želim znati više 3 možete vježbati zadatke slične onima koji će biti u ispitima tijekom školske godine.
Prvo vas očekuju ispiti predznanja, vježbajte malo nastavne sadržaje drugoga razreda.


LEKTIRA U TREĆEM RAZREDU

1. Ivana Brlić-Mažuranić: Čudnovate zgode šegrta Hlapića

2. Dubravko Horvatić: Grički top

3. Mato Lovrak: Vlak u snijegu

4. Vladimir Nazor: Bijeli jelen

5. Luko Paljetak: Miševi i mačke naglavačke

Probajte si sada u rujnu uzeti Čudnovate zgode šegrat Hlapića. Ako više ne bude u knjižnici, onda uzmite Grički top.

Lektiru ne treba kod kuće pisati, samo pročitati. Bilježnice za lektiru donijeti u školu i spremiti u ormar.POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2017./2018.
Nastava počinje u ponedjeljak, 4. rujna u 7:45 h.
Svi učenici trebaju ponijeti osnovni školski pribor (bilježnica, olovka) i papuče te raspored sati ako imaju. Ako nemaju obrazac raspored će napisati u bilježnicu. Prijevoz učenika je osiguran po važećem rasporedu.

A SADA MATEMATIKA

A SADA MATEMATIKA novi je projekt udruge Centar znanja kojim se želi popularizirati matematika i matematički način razmišljanja. Svekupno je 23 nagrade u knjigama i časopisima za točne rješavatelje zadataka. Osim toga, svaki sudionik na poklon dobiva inspirativnu prezentaciju: “Zašto razmišljati matematički”, čiju ćete poveznicu dobiti ispunjavanjem obrasca za Vaša rješenja.

Ne trebate točno riješiti sve zadatke da biste dobili nagradu, jer se nagrada za pojedini zadatak daje jednoj osobi bez obzira kako su riješeni preostali zadaci. Možete rješavati samostalno, s prijateljima ili kolegama s posla. Može i cijeli jedan razred poslati svoje rješenje. Jedna osoba može poslati više rješenja, no svaki put treba biti druga e-mail adresa.

Cilj je projekta da se matematika više radi samostalno, s prijeteljima ili kolegama, u obitelji...Prvo kolo je započelo, a od njegovog uspjeha ovisi hoće li biti drugog, trećeg...