Obavijesti‎ > ‎

Siječanj 2016.

objavio 8. sij 2016. 06:14 Mira Čuvidić   [ ažurirano 29. sij 2016. 03:40 ]
OBAVIJESTI U KOLEGIJU "ŽELIM ZNATI VIŠE 1"
Dragi roditelji!
Nekoliko učenika mi je reklo da bi rado vježbali i igrali igrice u ŽELIM ZNATI VIŠE 1, ali da kod kuće ne mogu tamo ući.
Stoga sam napravila kratke upute. UPUTE ZA PRISTUP KOLEGIJU.

Od 23. siječnja sve važne obavijesti moći ćete pročitati na Forumu VIJESTI I OBAVIJESTI u našem kolegiju Želim znati više 1.
Nekoliko je razloga za to:
- znat ću tko je obavijest pročitao, a tko nije
- neće biti javno dostupne i vidjet ćete ih samo vi, tako da ćemo moći slobodnije pisati o svemu što drugi ne moraju znati
- moći ćete mi na FORUMU postaviti i pitanja u vezi svih najasnoća, zadaća, provjera znanja i slično
- svakodnevno ćete moći vidjeti što je vaše dijete vježbalo na tečaju, pratiti njegov napredak i ocjene
- od sljedećeg tjedna pisat ćemo i online ISPITE ZNANJA, sva pitanja i odgovore moći ćete vidjeti od kuće, znat ćete što je vaše dijete znalo, a       što nije: znat ćete što mora više vježbati i učiti
- testovi će vam biti dostupni i prije nego ih u školi pišemo i ocjenjujemo tako da ćete znati što vaše dijete očekuje u provjeri znanja
- učenici koji nemaju računalo i internet u školi će vježbati prije rješavanja testa, ostali slobodno mogu kod kuće koliko god puta žele.


DNEVNIK
Svakoga ponedjeljka pregledavam dnevnike. U dnevniku imamo četiri dijela: PONOSIM SE, NE PONOSIM SE, ŠKOLA i OBITELJ.
Ne treba svaki dan pisati u sve teme. Bitno je da se svaki tjedan napiše nekoliko rečenica u dnevnik. Nekada će u jednoj temi biti više, a u drugoj možda ništa, a sljedeći tjedan obrnuto. Nema veze. Na satu razrednika svatko će pročitati, iz teme po izboru, ono što je napisao. Tako ćemo vodeći dnevnik vježbati čitanje i pisanje, roditelji će znati što se događa u školi (jeste li dobri ili ne, kakve ste ocjene dobili, u čemu ste najbolji i slično), a nakon prvoga razreda imat ćete dnevnik kao lijepu uspomenu. Spremite ga i čuvajte, bit će vam zanimljivo čitati ga nakon nekoliko godina.

PISANE PROVJERE ZNANJA
Uskoro počinju pisane provjere znanja. 27. 1. je hrvatski jezik, a 3. 2. matematika. Jučer smo pisali pripremu za ispit iz matematike i rezultati su bili jako dobri, osim nekoliko učenika. Danas smo pisali diktat iz HJ, svega deset riječi, ali bilo bi puno negativnih ocjena da sam ocjenjivala. Stoga morate puno vježbati čitati i pisati. U utorak ćemo ponoviti diktat i ocijenit ću ga.

ŠKOLSKA KUHINJA
Cijena mliječnog obroka za mjesec siječanj je 75 kn.

MASKE DO DASKE
Obavještavam roditelje da ćemo sudjelovati u manifestaciji MASKE DO DASKE, koja se svake godine održava u Novskoj.
Sljedeći tjedan će biti sastanak i radionica za sve zainteresirane na kojoj ćete saznati sve detalje. Za sada vas molim da razmislite i neka mi djeca u ponedjeljak jave tko bi sudjelovao u manifestaciji jer moramo što prije naručiti materijal. Cijena za kostim po jednom učeniku je 30 kn. Zainteresirani neka donesu novac što prije kako bismo bili sigurni i da možemo kupiti materijal. Po mogućnosti do srijede 20. siječnja.
Kada ga kupimo organizirat  ćemo jedan dan radionicu u zajedno napraviti kostime. Nije teško, mala šala!!!
Nije obavezno za sve učenike, samo oni koji žele i mogu, od 1. do 8. razreda. Nadamo se da će se skupiti skupina od 20-30 učenika.

POČETAK DRUGOG  POLUGODIŠTA
Dragi Bistrići!
Nadam se da ste se odmorili i uživali u snježnim radostima. Vrijeme je da se polako pripremite za početak nastave. Drugo polugodiše počinje 11. siječnja 2016. Malo si ponovite čitanje i pisanje jer već sljedeći tjedan očekuju vas prve ocjene. Svi bismo voljeli da da vaša prva ocjena bude petica ili četvorka, a ne baš jedinica. Prva se ocjena pamti za cijeli život.
Stoga se malo bacite na ponavljanje i vježbanje. Stavila sam vam u ŽELIM ZNATI VIŠE 1 novih kvizova i listića za vježbanje.
Oni koji nemaju računalo imaju početnicu i bilježnicu za vježbanje. Čitajte, pišite, računajte!
Ċ
Mira Čuvidić,
23. sij 2016. 08:28
Ċ
Mira Čuvidić,
23. sij 2016. 12:51