Obavijesti‎ > ‎

Rujan 2015.

objavio 14. ruj 2015. 11:08 Mira Čuvidić   [ ažurirano 30. ruj 2015. 13:40 ]

OSIGURANJE

Osiguranje se može platiti do 1. listopada. Nakon toga dana neće se više moći platiti jer će škola liste s popisom učenika poslati u Osiguravajuće društvo EUROHERC.


SLOVA

U petak, 2. listopada 2015. učimo slovo M. Molim da učenici donesu izrezana slova M, N, V, J, i L, tako da imaju za sljedeći tjedan.

Barem dva puta tjedno pisat ćemo kratke diktate od nekoliko slova i nekoliko riječi, a od sljedećeg tjedna i rečenice. Za svaki diktat napisat ću bodove kako bismo lakše mogli pratiti napredak svakog učenika. Ako učenik ne zna napisati ni jedno slovo koje smo učili morat će ići na dopunsku nastavu i kod kuće više vježbati. 

KNJIGE I BILJEŽNICE

Gotovo svaki dan po nekoliko učenika, čak 5-6 nema početnicu, radnu bilježnicu, udžbenike ili pisanke. Molim roditelje da im pomognu slagati knjige u torbu gledajući u raspored sati. Teško je pratiti nastavu bez knjiga i bilježnica.LISTIĆI I KVIZOVI ZA VJEŽBANJE

Učenici koji znaju čitati i pisati brojeve, zbrajati i oduzimati do 5 ili do 10 mogu se malo zabaviti uz edukativne kvizove na web stranici ŽELIM ZNATI VIŠE. Za njih je stranica Matematika 1 i Zbrajanje i oduzimanje.


BROJKE I SLOVA

Sutra u srijedu, 23. rujna 2015. počinjemo učiti slova. Molim da učenici donesu izrezanih prvih 5 slova, kako smo dogovorili na roditeljskom: I, A, O, U i E.

Također napišite brojeve od 1 do 10 na papire, mogu biti veličine 8 cm x 15 cm ili A4 na 4 dijela. Trebat će ih svaki dan nositi u pernici ili torbi za vježbanje količina, kvizove, natjecanja.


DOMAĆE ZADAĆE

Svaki dan imamo barem jednu domaću zadaću, a ponekad i dvije. Molim roditelje da pogledaju u radne bilježnice gdje su učenici napisali DZ. Ako su zaboravili nešto napisati neka napišu sljedeći dan. Ako u crtančici nisu dovršili pisanje crta ili obojili crtež neka dovrše kod kuće.


PRIBOR ZA LIKOVNI

1. tjedan: flomaster

2. tjedan: kolaž

3. tjedan: vodene bojice

4. tjedan: plastelin


Draga djeco, poštovani roditelji!

Nakon dugog toplog ljeta došlo je vrijeme povratka u školu. Nastava počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2015. u 7.45. Svečani doček prvaša je u 7.45. u učionici prvoga razreda.

Nakon priredbe učenici i roditelji prvoga razreda dobit će kratke informacije o početku školske godine. Prvi dan nastava za učenike prvoga razreda trajat će do 10.10.

Učenici trebaju prvi nastavni dan donijeti papuče i pribor prema rasporedu sati koji možete vidjeti u prilogu. Molimo da udžbenici, radne bilježnice i pisanke budu omotane i potpisane. Učenici će radne bilježnice ostaviti u školi kako bi im torba bila lakša.


Dragi prvašići!

Pred vama je jedno novo uzbudljivo razdoblje kada u vaše živote uz igru, crtiće, slikovnice, bojanke i priče stižu brojevi i slova, zadaće, testovi i ocjene. 

Danas je za vas veliki dan kada po prvi puta sjedate u školske klupe. Veselite se novim znanjima, prijateljima i iskustvima. 

Uz trud i strpljenje vaše učiteljice te ljubav i podršku vaših roditelja, sigurna sam, vaši će školski dani biti uspješni.

Želim da vam prvoškolski koraci budu veseli i poletni, puni novih prijateljstava i novih spoznaja. 

Veselimo se početku i svima želimo uspješnu školsku godinu i ugodan boravak u školi!