Obavijesti‎ > ‎

Listopad 2015.

objavio 7. lis 2015. 10:48 Mira Čuvidić   [ ažurirano 22. lis 2015. 04:51 ]

E-KOLEGIJ ŽELIM ZNATI VIŠE 1

Danas sam svim učenicima podijelila njihove AAI@EduHr korisničke podatke koji će im trebati za naš kolegij ŽELIM ZNATI VIŠE 1 u CARNet Loomen-u, također i za Prometnu učilicu. Kolegiju možete pristupiti klikom na poveznicu ŽELIM ZNATI VIŠE 1. U njemu možete neograničen broj puta rješavati kvizove, igre i testove, a za to dobivate i ocjene koje možete u svakom trenutku vidjeti klikom na OCJENE,  koje se nalaze s desne strane u bočnoj traci.


PROMETNA UČILICA

Počelo je državno natjecanje o poznavanju PROMETNIH PROPISA na PROMETNOJ UČILICIBudući da smo mi još mali i ne znamo čitati predlažem da se u natjecanje uključe samo oni učenici našega razreda koji su čitači. Mogu se uključiti i oni koji još ne znaju čitati na način da pregledavaju video sadržaje u kojima im policajac objašnjava pravila ponašanja u prometu. Sadržaji su vrlo korisni za učenike i dio njih učimo i u prirodi i društvu. Natjecanje nije obvezno, ali je vrlo korisno za učenike. Sutra ću svim učenicima dati njihove AAI@EduHr korisničke podatke koji će im trebati za naš kolegij u CARNet Loomen-u, a njime se mogu prijaviti i na PROMETNOJ UČILICI.

Učenik može vježbu ili vježbe pokretati koliko god puta želi. Učenik može rješavati sve vježbe na Prometnoj Učilici, ali u natjecanju mu se vrednuju samo vježbe za razred koji pohađa. 
Nastavne teme (poučni sadržaji i vježbe) iz kojih bodove prikupljaju učenici od 1. do 4 razreda:

•    kretanje pješaka u prometu

•    opasnosti od kretanja i igranja uz željezničku prugu

•    djeca u javnom prijevozu i školskim autobusima


PRIBOR ZA LIKOVNI

15. 10. kolaž

22. 10. flomasteri

29. 10. vodene bojice i bijela tempera


MEĐUNARODNO NATJECANJE

WEG je globalni online događaj za sve škole i učenike širom svijeta. To je proširen format onoga što je nekad bio Svjetski dan matematike i sada uključuje Svjetski dan pismenosti i Svjetski dan znanosti. Natjecanje je jako zanimljivo jer se mogu natjecati učenici jednog razreda međusobno, jedne škole ili učenici istog razreda iz cijeloga svijeta. Pravo natjecanje je 13. do 15. listopada, a već sada možete vježbati tko želi jer je natjecanje otvoreno.

Jako je zanimljivo, tko želi probati neka me slobodno danas nazove da mu dam korisničko ime i zaporku. Sve učenike našega razreda sam registrirala. Natjecat ćemo se u školi, ali možete već danas malo vježbati tko želi. Posjetite ovu stranicu: http://www.worldeducationgames.com/WEGRegistration/#/register

U gornji desni ugao upišete korisničko ime i lozinku (username i Password), kliknete na Log in i avantura počinje. Znači, ne morate se sami registrirati jer sam ja registrirala sve. Izaberete nivo 1, tamo su zadatci samo za vas, zbrajanje i oduzimanje brojeva do 10.

Obavještavam velike bistriće, učenike petoga razreda, da im ne važe stare lozinke i korisnička imena nego se trebaju ponovo registrirati kao učenici 5. razreda.


TRADICIJSKE DJEČJE IGRE

U ponedjeljak 12. listopada u 10.30. malo ćemo se natjecati u tradicijskim dječjim igrama. Tko ima kod kuće Čovječe ne ljuti se, ping-pong lopticu ili gumu za Gumi-gumi neka donese u školu. Pobjednike očekuju diplome i nagrade.


DAN GRADA

Tko želi ispeći domaće kolače ili želi donijeti neke druge domaće proizvode za naš štand u Novskoj povodom Dana grada neka ih donese u školu u u subotu 10. listopada 2015. u 12. 30 sati. Jazavica i Voćarica mogu ih donijeti i kod učiteljice Mire u subotu do 12 sati.