Obavijesti

Lipanj 2016.

objavio 8. lip 2016. 17:09 Mira Čuvidić   [ ažurirano 28. lip 2016. 05:37 ]

PODJELA SVJEDODŽBI
1. srpnja 2016. u 9 sati.
Molim učenike koji nisu vratili knjige u školske knjižnicu da ih ponesu u petak kada dođu po svjedodžbe.
U pravilu, učenik ne može dobiti svjedodžbu dok ne vrati knjige.


Cijena mliječnog obroka u školskoj kuhinji je 40 kuna.
Završna priredba održat će se u četvrtak, 9. 6. 2016. u 10. 30 sati.
Molim učenike koji nisu vratili knjige u školsku knjižnicu da to učine u četvrtak.

Svibanj 2016.

objavio 7. svi 2016. 14:13 Mira Čuvidić   [ ažurirano 13. svi 2016. 00:37 ]

PISANE PROVJERE ZNANJA
Kraj školske godine je blizu, gradivo je uglavnom sve obrađeno, slijede provjere znanja. Kako bismo izbjegli posljednja dva tjedna nastave bit će malo više provjera znanja sredinom mjeseca svibnja: usmeno ispitivanje, rješavanje testova u ŽELIM ZNATI VIŠE 1 i kratke provjere znanja koje nisu u okvirnom vremeniku pisanih provjera.
Tijekom mjeseca svibnja bit će nekoliko diktata iz hrvatskog jezika, uglavnom utorkom, vježbajte veliko početno slovo u imenima, znakove na kraju rečenice te pisanje č i ć, ije i jeđ i .
Iz matematike bit će matematički diktati (učenicima govorim zadatke, a oni pišu samo rezultate) i kratke provjere rješavanja zadataka riječima.
Iz prirode i društva 18. 5. bit će pisana provjera znanja, a usmeno nas očekuje svaki dan nekoga.

RODITELJSKI SASTANAK
U srijedu 18. svibnja u 18 sati održat će se posljednji roditeljski sastanak u ovoj školskoj godini. 

ŠKOLSKA KUHINJA
Cijena mliječnog obroka za mjesec svibanj iznosi 105 kuna.

Travanj 2016.

objavio 12. tra 2016. 05:18 Mira Čuvidić   [ ažurirano 25. tra 2016. 13:30 ]

TERENSKA NASTAVA
Odgodili smo terensku nastavu zbog loših vremenskih prilika tako da sutra imamo nastavu po redovnom rasporedu.

ŠKOLSKA KUHINJA
Cijena mliječnog obroka za mjesec travanj iznosi 105 kuna.

Ožujak 2016.

objavio 7. ožu 2016. 06:10 Mira Čuvidić   [ ažurirano 30. ožu 2016. 12:32 ]

Društvo Naša djeca "Osmijeh" Rajić

U četvrtak, 31. ožujka 2016. u 18 sati održat će se sastanak i Godišnja skupština DND "Osmijeh" Rajić. Molim sve članove da se odazovu pozivu zbog važnosti dnevnoga reda, kao i sve roditelje folkloraša i robotičara.

PETAK
Od ovoga tjedna svi će učenici nakon vjeronauka ići kući, kao što je najavljeno. Dopunska nastava je ponedjeljkom, a dodatna nastava srijedom.

ŠKOLSKA KUHINJA
Cijena mliječnog obroka za mjesec ožujak je 85 kn.

KAZALIŠNA PREDSTAVA
U ponedjeljak, 14. 3. 2016. u 9 sati u našoj će školi za učenike od 1. do 4. razreda Književnica Jadranka Čunčić-Bandov održati predstavu za djecu.
Cijena ulaznice je 15 kuna po učeniku. Novac možete donijeti od sutra 8. ožujka pa do ponedjeljka.

NATJECANJE 

27. veljače 2016.  počelo je natjecanje u poznavanju hrvatskoga pravopisa. Tko se želi natjecati neka posjeti kolegij PRAVOPIS HRVATSKOGA JEZIKA. Samostalno se možete upisati u kolegij. Natjecanje je organizirano s ciljem usvajanja pravopisnih pravila u povodu DANA HRVATSKOG JEZIKA koje obilježavamo od 11. do 17. ožujka. Natjecanje je organizirano u dvije kategorije: razredna i predmetna nastava. Trajat će do 18. ožujka 2016. (četvrtak) 

Proglašenje pobjednika je u četvrtak, 18. ožujkaPobjednike očekuju diplome, petice i nagrade.


Veljača 2016.

objavio 8. velj 2016. 09:08 Mira Čuvidić   [ ažurirano 7. ožu 2016. 06:11 ]


CIJEPLJENJE
U ponedjeljak 22. 2. 2016. u 10.30 sati bit će cijepljenje učenika prvoga razreda. Molim jednog roditelja da dođu u školu jer dijete neće biti cijepljeno bez prisustva roditelja. Ako netko ne može doći mogu doći i baka, djed, tetka, strina.... 
Ponijeti cjepnu knjižicu (u koju su upisana dosadašnja cijepljenja).
Dijete kojemu nitko ne može doći vodit ćete u Novsku na cijepljenje.

PISANE PROVJERE ZNANJA
Podsjećam da zavirite u Vremenik pisanih provjera jer nas sljedeći tjedan očekuju dvije pisane provjere.
23. 2 MATEMATIKA, a 24. 2. PRIRODA I DRUŠTVO. 
Pitanja i zadatke, koji će biti u pisanim provjerama, možete vježbati u ŽELIM ZNATI VIŠE 1 (TESTOVI).

ŠKOLSKA KUHINJA
Cijena mliječnog obroka u školskoj kuhinji za veljaču iznosi 105 kuna.

MASKENBAL
U utorak 9. veljače u našoj će se školi, nakon velikog odmora, održati tradicionalni MASKENBAL.
Maskirajte se u što god želite i uveličajte ovu zanimljivu manifestaciju.

Siječanj 2016.

objavio 8. sij 2016. 06:14 Mira Čuvidić   [ ažurirano 29. sij 2016. 03:40 ]

OBAVIJESTI U KOLEGIJU "ŽELIM ZNATI VIŠE 1"
Dragi roditelji!
Nekoliko učenika mi je reklo da bi rado vježbali i igrali igrice u ŽELIM ZNATI VIŠE 1, ali da kod kuće ne mogu tamo ući.
Stoga sam napravila kratke upute. UPUTE ZA PRISTUP KOLEGIJU.

Od 23. siječnja sve važne obavijesti moći ćete pročitati na Forumu VIJESTI I OBAVIJESTI u našem kolegiju Želim znati više 1.
Nekoliko je razloga za to:
- znat ću tko je obavijest pročitao, a tko nije
- neće biti javno dostupne i vidjet ćete ih samo vi, tako da ćemo moći slobodnije pisati o svemu što drugi ne moraju znati
- moći ćete mi na FORUMU postaviti i pitanja u vezi svih najasnoća, zadaća, provjera znanja i slično
- svakodnevno ćete moći vidjeti što je vaše dijete vježbalo na tečaju, pratiti njegov napredak i ocjene
- od sljedećeg tjedna pisat ćemo i online ISPITE ZNANJA, sva pitanja i odgovore moći ćete vidjeti od kuće, znat ćete što je vaše dijete znalo, a       što nije: znat ćete što mora više vježbati i učiti
- testovi će vam biti dostupni i prije nego ih u školi pišemo i ocjenjujemo tako da ćete znati što vaše dijete očekuje u provjeri znanja
- učenici koji nemaju računalo i internet u školi će vježbati prije rješavanja testa, ostali slobodno mogu kod kuće koliko god puta žele.


DNEVNIK
Svakoga ponedjeljka pregledavam dnevnike. U dnevniku imamo četiri dijela: PONOSIM SE, NE PONOSIM SE, ŠKOLA i OBITELJ.
Ne treba svaki dan pisati u sve teme. Bitno je da se svaki tjedan napiše nekoliko rečenica u dnevnik. Nekada će u jednoj temi biti više, a u drugoj možda ništa, a sljedeći tjedan obrnuto. Nema veze. Na satu razrednika svatko će pročitati, iz teme po izboru, ono što je napisao. Tako ćemo vodeći dnevnik vježbati čitanje i pisanje, roditelji će znati što se događa u školi (jeste li dobri ili ne, kakve ste ocjene dobili, u čemu ste najbolji i slično), a nakon prvoga razreda imat ćete dnevnik kao lijepu uspomenu. Spremite ga i čuvajte, bit će vam zanimljivo čitati ga nakon nekoliko godina.

PISANE PROVJERE ZNANJA
Uskoro počinju pisane provjere znanja. 27. 1. je hrvatski jezik, a 3. 2. matematika. Jučer smo pisali pripremu za ispit iz matematike i rezultati su bili jako dobri, osim nekoliko učenika. Danas smo pisali diktat iz HJ, svega deset riječi, ali bilo bi puno negativnih ocjena da sam ocjenjivala. Stoga morate puno vježbati čitati i pisati. U utorak ćemo ponoviti diktat i ocijenit ću ga.

ŠKOLSKA KUHINJA
Cijena mliječnog obroka za mjesec siječanj je 75 kn.

MASKE DO DASKE
Obavještavam roditelje da ćemo sudjelovati u manifestaciji MASKE DO DASKE, koja se svake godine održava u Novskoj.
Sljedeći tjedan će biti sastanak i radionica za sve zainteresirane na kojoj ćete saznati sve detalje. Za sada vas molim da razmislite i neka mi djeca u ponedjeljak jave tko bi sudjelovao u manifestaciji jer moramo što prije naručiti materijal. Cijena za kostim po jednom učeniku je 30 kn. Zainteresirani neka donesu novac što prije kako bismo bili sigurni i da možemo kupiti materijal. Po mogućnosti do srijede 20. siječnja.
Kada ga kupimo organizirat  ćemo jedan dan radionicu u zajedno napraviti kostime. Nije teško, mala šala!!!
Nije obavezno za sve učenike, samo oni koji žele i mogu, od 1. do 8. razreda. Nadamo se da će se skupiti skupina od 20-30 učenika.

POČETAK DRUGOG  POLUGODIŠTA
Dragi Bistrići!
Nadam se da ste se odmorili i uživali u snježnim radostima. Vrijeme je da se polako pripremite za početak nastave. Drugo polugodiše počinje 11. siječnja 2016. Malo si ponovite čitanje i pisanje jer već sljedeći tjedan očekuju vas prve ocjene. Svi bismo voljeli da da vaša prva ocjena bude petica ili četvorka, a ne baš jedinica. Prva se ocjena pamti za cijeli život.
Stoga se malo bacite na ponavljanje i vježbanje. Stavila sam vam u ŽELIM ZNATI VIŠE 1 novih kvizova i listića za vježbanje.
Oni koji nemaju računalo imaju početnicu i bilježnicu za vježbanje. Čitajte, pišite, računajte!

Nagradni natječaji

objavio 28. pro 2015. 11:36 Mira Čuvidić   [ ažurirano 28. pro 2015. 11:53 ]

Kome je dosadno na zimskom odmoru može se zabaviti crtanjem ili pisanjem i osvojiti vrijedne nagrade.
Kad se vratimo u školske klupe vidjet ćemo što ste nacrtali za vrijeme praznika, nacrtat ćemo i u školi nekoliko likovnih radova na zadane teme i poslati ih na barem jedan od natječaja. Tko zna, možda netko od vas i osvoji vrijedne nagrade, ako se potrudi. Sretno!!!

Prosinac

objavio 2. pro 2015. 08:59 Mira Čuvidić   [ ažurirano 18. pro 2015. 09:41 ]

PRIČAONICA ZA DJECU

19. 12. 2015. (subota) DND"Osmijeh" Rajić održat će Pričaonice za djecu u KUĆI DJEDA MRAZA u Novskoj, (blizu klizališta) od 17 do 20 sati. Pozivamo vas da nam se pridružite. Predlažem učenicima prvoga razreda da dođu u 18 sati. Možete doći i u 17 ili 19 sati, po želji i mogućnostima.


BOŽIĆNI KONCERT

Božićni koncert učenika OŠ Rajić odžat će se 21. 12. 2015. s početkom u 18 sati. Održat će se u okviru humanitarnog koncerta koji organizira Župa Rajić.   


TERENSKA NASTAVA

U ponedjeljak, 14.12. 2015. idemo u Zagreb. Učenici koji ne idu na terensku nastavu imaju nastavu i trebaju doći u školu. Učenici putnici, koji idu na izlet , također dolaze redovitim autobusima kao u školu. Čim, dođe autobus iz Borovca polazimo. Rajićani moraju u 7. 15. biti pred školom. Molim da djeca ne nose na put čips, smokiće i coca-colu, kako im ne bi bila mučnina. Nemotej djeci davati puno novca,  neka ponesu koji sendvič, negazirani sok i čiste vode. Pri povratku stajemo na svim stanicama.


KREATIVNA RADIONICA
DND "Osmijeh" Rajić organizira kreativnu božićnu radionicu u srijedu 9. 12. 2015. u 16 sati. Na njoj mogu sudjelovati i učenici prvoga razreda, ali samo u pratnji roditelja. Treba ponijeti tempere, ljepilo i staru dugmad. Dolazak nije obavezan.

VEČER MATEMATIKE
Naša se škola ove godine uključila u projekt Hrvatskog matematičkog društva VEČER MATEMATIKE.  
Cilj projekta je popularizirati matematičku znanost, razvijati pozitivan stav učenika prema matematici te pokazati svim sudionicima koliko je matematika lijepa i zabavna. Prošle godine u projektu je sudjelovalo preko 55 000 sudionika, a ove godine nadamo se da će odaziv biti i još veći.
Budući da u našem razredu ima dobrih matematičara sudjelovat ćemo u projektu. Stoga će matematičari sutra, 3. 12. 2015. doći kući kasnije, kako smo napisali u informativku, jer će ostati nakon nastave na matematičkim radionicama i natjecanju.

STUDENI

objavio 1. stu 2015. 21:46 Mira Čuvidić   [ ažurirano 26. stu 2015. 03:40 ]


PROMETNA UČILICA

Danas je posljednji ispit na PROMETNOJ UČILICI. Predlažem učenicima koji su se uključili u natjecanje da prije rješavanja ispita još pregledaju poučne sadržaje i vježbe, na kojima mogu također zaraditi bodove, a tek potop pristupe ispitu. A još do kraja mjeseca bodove možete skupljati na poučnim sadržajima i vježbama. Obavezno kliknite na PRIJAVA u gornjem desnom uglu ekrana, kada vam se pojavi ikonica s vašim likom tada ste prijavljeni.

Ovoga trenutka na nivou našeg razrednog odjela, ali i cijele OŠ Rajić, najbolji učenici s najviše bodova su: 1. mjesto - Kristian Petrić, 2. mjesto - Tena Sučić, 3. mjesto - Matej Došen, 4. mjesto - Petar Šušnja5. mjesto - Luka Medvedović.

Bravo za najbolje! Imate još priliku popraviti svoj rezultat. Najboljeg učenika/učenicu očekuje diploma i mala nagrada iznenađeja.

Natjecanje traje od 1. listopada (od 12:00 sati) do 30. studenoga 2015. (do 12:00 sati). Natjecanje vrednuje rezultate ispita i sveukupnu aktivnost u Prometnoj Učilici, i to broj pregledanih poučnih sadržaja, rezultate zadataka za vježbanje i rezultate na 6 od 10 ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. 

PRIVREMENI I NESLUŽBENI POREDAK UČENIKA


Kreativni likovni natječaj Kruhograd

Mlinar raspisuje nacionalni kreativni likovni natječaj “Kruho-grad” u kojem mogu sudjelovati sva djeca od prvog do petog razreda uključujući i peti razred osnovnih škola diljem Hrvatske.

Projektni zadatak:
Dragi mali crtači i crtačice, Mlinar vas nagrađuje putem u Gardaland za cijelu obitelj i drugim vrijednim nagradama. Sve što trebate napraviti je nacrtati grad po vašoj mašti, ali mora biti složen od Mlinar proizvoda.
Znači možete nizati različite Mlinarove pekarske proizvode i napraviti zanimljive kućice, zgrade i automobile. U vašem svijetu i Mlinar mliječna kifla može biti zgrada s mnoštvom prozora. Oslobodite svoju maštu i uronite u kreativan Kruhograd, a mi ćemo nagraditi vašu kreativnost.

Više o natječaju na poveznici: KRUH-OGRAD


TERENSKA NASTAVA

Učenici su dobili listiće na koje trebate potpisati suglasnost o terenskoj nastavi u Zagreb. Na listićima piše detaljnije o terenskoj nastavi. Molim vratite listiće sutra u školu kako bismo znali broj učenika koji će ići u Zagreb. Detaljnije informacije slijede.


ŠKOLSKE TORBE OSTAJU U ŠKOLI

Kako učenici ne bi morali torbe nositi u Novsku, ostavit će ih u školi do ponedjeljka. Iz matematike ćemo u ponedjeljak rješavati zadatke s listića tako da nam ne treba udžbenik ni bilježnica.

To znači da nema zadaće ovaj vikend.KAZALIŠNA PREDSTAVA

U petak 20. 11. 2015. učenici od prvog do 4. razreda ići će u Novsku u GRADSKO KINO gledati KAZALIŠNU PREDSTAVU. Ulaz je besplatan, trebali bi samo platiti 10 kuna prijevoz autobusom.

Imamo tri sata nastave, a nakon doručka u pola 11 idemo u Novsku. Predstava traje oko sat vremena, počinje u 11 sati. Odmah nakon predstave idemo kući. Autobus će stajati na svim stanicama i pred školom. Molim da se roditelji učenika koji stanuju blizu škole dogovore s djetetom hoće li sići kod škole ili na autobusnoj stanici. Svi učenici danas su dobili listić koji trebate potpisati ako ste suglasni da vaše dijete ide.

Kako učenici ne bi morali torbe nositi u Novsku, ostavit će ih u školi do ponedjeljka. 

To znači da nema zadaće ovaj vikend.


ŠKOLSKA KUHINJA

Cijena mliječnog obroka za mjesec studeni iznosi 105 kuna.


PRIBOR ZA LIKOVNI

5. 11. 2015. - kolaž

12. 11. 2015. - flomasteri

19. 11. 2015. - vodene boje

26. 11. 2015. - olovka, drvene bojice

RODITELJSKI SASTANAK održat će se u utorak 3. 11. 2015. s početkom u 17 sati.


Sepetić pun priča

objavio 27. lis 2015. 03:34 Mira Čuvidić   [ ažurirano 27. lis 2015. 03:37 ]

U srijedu 28. 10. 2015. u 17 sati u našoj učionici održat će se radionica SEPETIĆ PUN PRIČA.

Sepetić pun priča je posebno osmišljen  program knjižnice za djecu predškolske dobi i učenike nižih razreda osnovne škole s ciljem pružanja osnovne knjižnične usluge i aktivnosti za djecu u mjestima udaljenim od gradskog središta.

Namijenjen je djeci u dobi od 5-8 godina u mjestu Rajić i okolnim naseljima.

 Ciljevi projekta:

•    razvijati svijest o važnosti čitanja od najranije dobi.

•    poticanje roditelja i drugih odraslih na  čitanje naglas

•    učiniti knjigu i knjižnične usluge  dostupnim djeci u ruralnim područjima grada 

•    organiziranje zajedničkih aktivnosti u kojima djeca stječu osjećaj pripadnosti zajednici

•    razvijanje stvaralačkih sposobnosti, mašte i kreativnosti

 Aktivnosti :

•    čitanje i pričanje priča, razgovor o pričama

•    posudba knjiga i slikovnica

•    organiziranje  igraonica i radionica, dramatizacije priča

Opis projekta:

Djelatnici naše knjižnice kroz različite organizirane aktivnosti za djecu nastoje kod djece probuditi želju za čitanjem i želju da u knjižnične prostore dolaze i sa svojim roditeljima. Takvi sadržaji (osobito program pričaonica) u knjižnici ostavili su vidljiv trag te ćemo učiniti korak dalje i sadržaje za promicanje čitanja kod djece proširiti i na područje grada koje nije pokriveno knjižničnim uslugama.

Svjetska istraživanja pokazuju da se djeca kojoj se od najranije dobi čita i priča brže razvijaju, da pokazuju veće zanimanje za okolinu, da brže uče, da bolje komuniciraju s drugima te da razvijaju predčitalačke vještine, što sve izravno utječe na njihov budući školski i poslovni uspjeh. Hrvatska istraživanja pokazuju da se djeci u obiteljima nedovoljno čita te da roditelji čitanje nisu prepoznali kao jedan od čimbenika koji pozitivno utječe na pravilan razvoj djeteta kao osobe i kao budućeg ljubitelja knjiga. Stoga je potrebno u obiteljima razvijati svijest o važnosti čitanja od najranije dobi.

1-10 of 12