Naši projekti‎ > ‎

Ljubav je...

objavio 8. velj 2018. 08:02 Mira Čuvidić   [ ažurirano 22. lis 2018. 09:28 ]
Na samom početku školske godine 2017./2018. uključili smo se u eTwining projekt Ljubav je...Projekt je trajao do Valentinova, 14. veljače 2018.
Projekt je nagrađen nacionalnom i europskom oznakom kvalitete.


O projektu

"Ljubav! Ta riječ mi zvuči tako čudesno, da mislim, sve što izvire iz ljubavi mora biti isto tako čudesno."
"Love! That word sounds so wonderful, that I think, everything that comes out of love must be equally marvelous. " (Dante Alighieri)
Svakom živom biću potrebna je ljubav. Samim rođenjem dijete osjeća majčinsku ljubav i privrženost. Prvo odvajanje od majke popraćeno je plačem i suzama. Dijete ne razumije što je ljubav, kako se nositi s njome, ali je osjeća.
Što je ljubav? Koje vrste ljubavi postoje? Kako izraziti svoje osjećaje na primjeren način? Na koji način razvijati ljubav prema domovini, tradiciji, kulturnoj baštini?
Sve su to pitanja na koja ćemo pokušati odgovoriti u ovome projektu.

1. SIGURNOST UČENIKA NA INTERNETU

Crtali smo stripove o sugurnosti na internetu. Dorijanov strip najviše se svidio svim učenicima.

         

Učenici našega razreda bili su vrlo aktivni na svom tjednom projektu: Sigurnost na internetu. Učiteljica im je u online kolegij u Loomen-u "Naši projekti" postavila brojne materijale iz kojih su mogli puno naučiti o pravilima ponašanja na internetu i dva ispita znanja. Na satu razrednika i hrvatskoga jezika imali su radionicu o sigurnosti na internetu, na kojoj su pisali pravila ponašanja na internetu i izrađivali strip. Najbolji strip nacrtao je Dorijan. Pravila ponašanja pisali su u skupinama.
Pravila ponašanja pisali su u skupinama. Prvo na papir, a zatim na Padlet:

Made with PadletNa sam Dan sigurnijeg interneta, u utorak, 6 .veljače, učenici su svoje znanje o sigurnom korištenju interneta prvo ponovili u Quizizz kvizu koji je za njih izradila njihova učiteljica. Nakon 9 sati pristupili su nagradnom kvizu Centra za sigurniji internet čime su ujedno sudjelovali i u nagradnoj igri. Devet učenika kviz je riješilo s rezultatom od 80% i više, a najbolji rezultat imala je Lucija.

                                            

2. ZAŠTO VOLIMO JESEN?

 


3. KREIRAJ SVOJ LOGO


4. NAPIŠI PJESMU O JESENI

Na satu hrvatskoga jezika pisali smo pjesme o jesme. Prvo smo malo ponovili književne pojmove: pjesma, kitica, stih, rima...   Pročitali smo nekoliko pjesama o jeseni, a zatim smo se i sami bacili na pjesnički posao.


5. ODABERI NAJBOLJI LOGO

Sve škole uključene u projekt Ljubav je pomoću alata Tricider glasovale su za najbolji logo.


6. VOLIMO BOŽIĆ - BOŽIĆNE ČESTITKE SURADNJA S PARTNERIMA - SLANJE BOŽIĆNIH ČESTITKI ČLANOVIMA SVOGA TIMA

Svojim prijateljima, partnerima na projektu, slali smo božićne čestitke. Sve izrađene čestitke stavili smo na klupe, izabrali smo one koje su nam se najviše svidjele, napisali u njih svoje božićne želje i poslali ih svojim partnerima.

Jako nas je obradovalo kada su nama počele stizati njihove čestitke.8. KOLAŽ ČESTITKA SVIM PARTNERIMA NA PROJEKTU

9. VIDEOKONFERENCIJA NA VALENTINOVO

Na Valentinovo, 14. veljače 2018. projektni partneri međusobno su održavali videokonferencije. Naš razredni odjel imao je videokonferenciju putem Skypea s dvije osnovne škole: OŠ Opuzen i PŠ Farkaševac. Učiteljice Ivana i Lidija te učenici prvog i četvratog razreda oduševili su male Bistriće. Pjevali smo i plesali zajedno, razgovarali o našem zajedničkom projektu i ugodno se družili. Nadamo se da ćemo nastaviti suradnju i nakon završetka projekta Ljubav je...10. KVIZOVI - NATJECANJE UČENIKA ŠKOLA PARTNERA

Učenici razredne nastave, naši projektni partneri, međusobno su odmjerili svoje znanje matematike i hrvatskoga jezika u Quizizz kvizovima koje je izradila naša učiteljica Mira Čuvidić.

Tema kvizova bila je ljubav i Valentinovo. Oko 300 natjecatelja rješavalo je zanimljive kvizove, neki i više od deset puta.

Evo nekoliko primjera zadataka iz kviza Matematička ljubav.


NAŠ PRVI SPOMENAR

Tijekom mjeseca siječnja i sve do Valentinova, kada je završio naš projekt, pisali smo naš prvi spomenar. Svaki je učenik napisao jednu ili dvije stranice, a potom smo izradili slikovnicu.

NAŠ 1. SPOMENAR
Spomenar
EVALUACIJA PROJEKTA
Na kraju našega projekta napravili smo kratku evaluaciju. Od niza aktivnosti na projektu navodimo 5 aktivnosti koje su se najviše svidjele učenicima. Pored svake aktivnosti piše broj učenika koji su navedenu aktivnost smatrali najzanimljivijom od svih.

1. Videokonferencija s partnerima  - 7 učenika
2. Natjecanje u znanju matematike s partnerima - 6 učenika
3. Otvaranje i čitanje božičnih čestitki koje smo dobili od partnerskih škola - 2 učenika
5. Izrada razrednog spomenara - 2 učenika
4. Pisanje čestitki - 2 učenika
5. Izrada našeg logotipa - 2 učenika

OZNAKA KVALITETE