3. festival matematike u Lipiku

objavio 16. svi 2015. 02:01 Mira Čuvidić   [ ažurirano 16. svi 2015. 02:06 ]
15. svibnja 2015. u Lipiku je održan 3. festival matematike. Na Festivalu je sudjelovalo oko 250 škola iz sjeverozapadnog i istočnog dijela Hrvatske. U  natjecanju je sudjelovalo petnaestak osnovnih škola: Lipik, Pakrac, Vukovar, Osijek,Velika Ludina, nekoliko zagrebačkih škola, OŠ Rajić i druge.
Našu škole predstavljale su dvije ekipe: ekipa 34, učenici četvrtog razreda i jedan učenica iz 3. i ekipa 56 u kojoj su bila po dva učenika 5 i 6. razreda. Osim na ekipnom, sudjelovali smo i na pojedinačnom natjecanju za 3., 4., 5. i 7. razred.
Jako smo zadovoljni ukupnim rezultatima jer su matematičari OŠ Rajić pokazali zavidno matematičko znanje.
Najuspješniji su bili učenici ekipe 34, osvojivši 3. mjesto i brončane medalje, a u pojedinačnom natjecanju Matej Čavlović, učenik četvrtoga razreda, osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju! Članovi ekipe 34 bili su učenici 4. razreda: Matej Čavlović, Veronika Muraja, Jakov Jauk i učenica 3. razreda Nika Jakubek. Mentor ima je bila učiteljica Mira Čuvidić.
Učenici 5. razreda Klara Komljenović i Leon Knežević osvojili su 4. i 5. mjesto, a i učenici 7. razreda postigli su odlične rezultate. Mentor im je bila profesorica Antonela Matajić.
Čestitke svima!!!

Festival matematike