Galerija‎ > ‎Vijesti iz učionice‎ > ‎

Prometna učilica

objavio 29. stu 2017. 06:15 Mira Čuvidić   [ ažurirano 15. velj 2018. 07:16 ]

Ove školske godine svi učenici 3. razreda marljivo su učili prometna pravila na Prometnoj učilici i sudjelovali u natjecanju.
9. državno natjecanje iz poznavanja prometnih propisa provodi se u sklopu preventivnog područja djelovanja Nacionalnog programa „Promjena ponašanja sudionika u prometu“, segment „Edukacija u području sigurnosti prometa“, s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i  smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Cilj natjecanja je podizanje razine prometne kulture već od najranije dobi, počevši kontinuiranim obrazovanjem djece zabavnim sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.
U natjecanju su sudjelovale 243 škole, 1487 razrednih odjela i 460 učenika 3. razreda.
Svi učenici 3. razreda bili su jako vrijedni. 15 ih je riješilo sve poučne sadržaje i vježbe, a preostalih 5 učenika marljivo je rješavalo ispite i riješili su većinu poučnih sadržaja i vježbi.

Od samog početka natjecanja bili su izuzetno vrijedni, npr. nakon 1. ispita bili su najbolji i to im je bila dodatna motivacija u natjecanju.

Na žalost, nitko od njih nije uspio osvojiti nagradu, iako ih je desetak riješilo 3-5 ispita bez ijedne greške.
Samo nekoliko sekundi bili su sporiji od svojih vršnjaka koji su ih u posljednjem krugu natjecanja prestigli. Troje najboljih dobit će diplome i nagrade od svoje učiteljice, a svi učenici koji su riješili sve poučne sadržaje i vježbe dobit će zaslužene diplome.

Zadovoljni smo svojim rezultatima jer se od 1487 razrednih odjela nalazimo na 11. mjestu, a također je i naša škola na 11. mjestu.
Naših se 9 učenika nalazi među 30 najboljih u RH i ponosni smo na njih.
Među 50 najboljih čak je 15 naših učenika - učenici koji su riješili sve poučne sadržaje i vježbe.
Čestitke svima!!! Bravooo!!!!