Galerija‎ > ‎Vijesti iz učionice‎ > ‎

Nagrada za najbolju dječju kartu svijeta

objavio 28. tra 2017. 22:44 Mira Čuvidić   [ ažurirano 30. tra 2017. 10:51 ]

NAGRADA ZA NAJBOLJU DJEČJU KARTU SVIJETA

Svake druge godine za vrijeme međunarodne kartografske konferencije dodjeljuje se nagrada za najbolju dječju kartu svijeta, po mogućnosti barem jedna za svaki kontinent, s posebnom pažnjom posvećenom dobi djeteta koje je nacrtalo crtež. Ciljevi natjecanja su promoviranje dječjeg kreativnog prikazivanja svijeta u grafičkom obliku.

Natjecanje u Hrvatskoj provelo je Hrvatsko kartografsko društvo. Na natječaj je stiglo 306 dječjih likovnih radova. OŠ Rajić sudjelovala je na natječaju s 8 dječjih likovnih radova, koje su naslikali učenici 2. razreda i jedna učenica 7. razreda. Mentorica im je bila učiteljica Mira Čuvidić.

Povjerenstvo je izabralo je šest najboljih dječjih radova na temu "Volimo karte" (We love maps) koji će biti izloženi na izložbi dječjih radova u sklopu 28. međunarodne kartografske konferencije u Washingtonu D.C., 2–7. srpnja 2017. Jedan od 6 najboljih likovnih radova je rad Barbare Čuvidić, učenice 7. razreda OŠ Rajić.

Barbara je 28. 4. 2017. sa svojom mentoricom, učiteljicom Mirom Čuvidić, išla u Zagreb po nagradu i priznanje za najbolji dječji rad na temu „Volimo karte“. U okviru Festivala znanosti, u Tehničkom muzeju dodijeljeno je 6 nagrada za najbolju dječju kartu svijeta.

Svi ostalu učenici 2. razreda, koji su nacrtali dječju kartu svijeta, dobit će zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju.Čestitamo svima, posebno Barbari čiji će likovni rad predstavljati Hrvatsku na međunarodnoj izložbi u Washingtonu.

Više o rezultatima natječaja, sve nagrađene i pohvaljene radove možete vidjeti na službenim stranicama Hrvatskog kartografskog društva.