Galerija‎ > ‎Vijesti iz učionice‎ > ‎

Dan sigurnosti na internetu

objavio 6. velj 2018. 13:10 Mira Čuvidić   [ ažurirano 15. velj 2018. 07:37 ]

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan, drugog tjedna, drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Stvaraj poštuj i poveži se! Bolji internet počinje s tobom!“

Učenici 3. razreda bili su vrlo aktivni na svom tjednom projektu: Sigurnost na internetu. Učiteljica im je u online kolegij u Loomen-u Naši projekti postavila brojne materijale iz kojih su mogli puno naučiti o pravilima ponašanja na internetu i dva ispita znanja. Na satu razrednika i hrvatskoga jezika imali su radionicu o sigurnosti na internetu, na kojoj su pisali pravila ponašanja na internetu i izrađivali strip. Najbolji strip nacrtao je Dorijan Ivaštinović. Pravila ponašanja pisali su u skupinama. Nakon toga, odigrali su u razredu kviz o poznavanju pravila sigurnosti na internetu. Pobjednik kviza je Luka Medvedović.

Na sam Dan sigurnijeg interneta, u utorak, 6 .veljače, učenici su svoje znanje o sigurnom korištenju interneta prvo ponovili u Quizizz kvizu koji je za njih izradila njihova učiteljica. Nakon 9 sati pristupili su nagradnom kvizu Centra za sigurniji internet http://www.dansigurnijeginterneta.org, čime su ujedno sudjelovali i u nagradnoj igri. Devet učenika  kviz je riješilo s rezultatom od 80% i više, a najbolji rezultat imala je Lucija Muraja. Bravooo!