Galerija‎ > ‎Vijesti iz učionice‎ > ‎

Dan jabuka

objavio 23. lis 2017. 10:16 Mira Čuvidić   [ ažurirano 23. lis 2017. 10:25 ]
Učenici trećeg razreda obilježili su Dan jabuka kao integrirani nastavni dan, kao dio njihovog razrednog projekta JABUKA.
Na satu razrednika igrali su kviz JABUKA, u kojemu su provjerili svoje znanje o jabukama i pjevali pjesme o jabukama.                           Pobjednik kviza je Ilija Kozić.
Na satu TZK igrali su štafetne igre s jabukama i pojedinačno se natjecali u nošenju jabuke na glavi i na ruci. Pobjednica je Lucija Muraja.
Matematika je, također, bila u znaku jabučnih matematičkih problema i vrlo slatka danas.Rješavali su zanimljive matematičke priče o jabukama. Izvrsno znanje pokazala je Matea Tadić i osvojila prvo mjesto riješivši točno sve zadane zadatke.
Na satu hrvatskoga jezika opisivali su jabuku, nabrajali što se sve može napraviti s jabukama (kolač, sok, sladoled, torta, ocat...) i pisali narodne izreke o jabuci. Najuspješnija je bila Tena Sučić.
Dodatna nastava matematike također je bila u znaku jabuke. Rješavali su u skupinama matematičke zadatke i natjecali se dječaci protiv djevojčica. Djevojčice su pobijedile, a najuspješnija je bila Tena.
Na kraju dana jabuke su poslužile kao ukusan i zdrav zalogaj. Razgovarali su tome koliko je jabuka zdrava i trebali bismo je svaki dan jesti.