Galerija‎ > ‎

Vijesti iz učioniceNaš eTwinning projekt nagrađen oznakom kvalitete

objavio 12. lip 2017. 14:42 Mira Čuvidić   [ ažurirano 19. lip 2017. 13:49 ]

12. lipnja 2017. naš eTwinning projekt na kojemu smo marljivo radili više od mjesec dana „Narodni običaji tijekom poklada u Republici Hrvatskoj“ nagrađen je oznakom kvalitete. Ponosni smo i ugodno iznenađeni.
Projektom smo upoznali pokladne običaje našega zavičaja i drugih krajeva RH, maskirali se i sudjelovali na manifestaciji Maske do daske u Novskoj i na Samoborskom fašniku, surađivali s drugim školama, puno naučili i dobro se zabavili.

Kvizovi znanja na kraju školske godine

objavio 11. lip 2017. 21:38 Mira Čuvidić   [ ažurirano 11. lip 2017. 21:38 ]

Prošli je tjedan u našem razrednom odjelu obilježen kvizovima znanja. Natjecali smo se u matematici, hrvatskom jeziku  te prirodi i društvu.

Prvi dio svakoga kviza znanja bilo je odgovaranje na pitanja pomoću kartica: A, B, C, D. Igrali smo na ispadanje do pobjednika. Tako tri kruga. Pobjednik svakoga kruga išao je u finale. Finalni dio kviza igrali smo pomoću računala i pametne ploče u alatu Kahoot.

Pobjednica kviza znanja iz hrvatskoga jezika je Matea Tadić, iz matematike Tena Sučić, a pobjednik kviza iz prirode i društva je Petar Šušnja. Čestitamo!!! Za izvrsno znanje učenici su dobili diplome i petice.Klokan bez granica

objavio 29. svi 2017. 06:06 Mira Čuvidić   [ ažurirano 29. svi 2017. 13:56 ]

Pet učenika našeg razrednog odjela, naši najbolji matematičari, sudjelovali su na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica.
Ovo je prvi slučaj u našoj školi da su se svi učenici jednog razrednog odjela (pet učenika), koji su sudjelovali na natjecanju, našli na rang listi 10% najboljih matematičara u RH. I ne samo to: Lucija Muraja i Tena Sučić nalaze se na 2. mjestu, Matea Tadić na 10. mjestu, Kristian Petrić na 13. mjestu, a Katarina Zrno na 28. mjestu. Klara Komljenović, učenica 7. razreda nalazi se na 34. mjestu.Pri tome valja imati na umu da je na natjecanju, u kategoriji PČELICE, sudjelovalo 8698 učenika, a u kategoriji BENJAMINS 7192 učenika.
Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 23 učenika naše škole, od drugog do 7. razreda.
U Hrvatskoj je natjecanje
2017. god. održano u 545 osnovnih i 124 srednje škole u svim županijama, a učenici su se natjecali podijeljeni u sedam kategorija:

PČELICE – II razred osnovne škole –  8698 učenika - P

LEPTIRIĆI – III razred osnovne škole– 7772 učenika - L

ECOLIERS – IV i V razred osnovne škole–11522 učenika - E

BENJAMINS – VI i VII razred osnovne škole –7192 učenika - B

CADETS – VIII razred osnovne i I razred srednje škole – 3923 učenika - C

JUNIORS – II i III razred srednje  škole –  2 313 učenika -J

STUDENTS – IV razred srednje škole –  740 učenika - S

Ukupno se natjecalo 42 160 učenika.

Mentorica učenicima 2. razreda je učiteljica Mira Čuvidić, a učenici 7. razreda profesorica  matematike Antonela Matajić. Za nagradu dobili su knjige sa zadatcima s natjecanja "Klokan bez granica" i igru Tangram.


Čestitke najboljima, ali također i svim sudionicima jer su na natjecanju sudjelovali samo najbolji matematičari iz pojedinih razrednih odjela.

Cijelu tablicu bodovanja možete pogledati na poveznici: Rezultati 2017. - Kategorija PČELICE               BENJAMIN

Jednodnevni izlet u Karlovac

objavio 18. svi 2017. 07:52 Mira Čuvidić   [ ažurirano 18. svi 2017. 07:57 ]

7. svibnja 2017. svi učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljima bili su na jednodnevnom izletu. Prva destinacija bila je Stari grad Ozalj i Zavičajni muzej Ozalj.


Nakon kratkog predaha u hladovini Staroga grada,zaputili smo se na obiteljsko imanje „Contessa" koje je u potpunosti oživljeno edukativnim i zabavnim sadržajima. Upoznali smo lipicanske konje i razgledavali posjed. Birali svoje uloge princeze, grofice, kralja ili viteza te odabrali kostime u kojima smo mogli glumiti svoje uloge po cijelom posjedu. Na posjedu smo ručali i imali pravu poslugu.Posljednja destinacija ovog izleta bio je Karlovac gdje smo posjetili slatkovodni akvarij – Aquatika. Razgledali smo bogatstvo života u rijekama i jezerima, odnosno primjerke stotinu vrsta slatkovodnih riba, od čega 40-tak endemskih.
Nagrada za najbolju dječju kartu svijeta

objavio 28. tra 2017. 22:44 Mira Čuvidić   [ ažurirano 30. tra 2017. 10:51 ]

NAGRADA ZA NAJBOLJU DJEČJU KARTU SVIJETA

Svake druge godine za vrijeme međunarodne kartografske konferencije dodjeljuje se nagrada za najbolju dječju kartu svijeta, po mogućnosti barem jedna za svaki kontinent, s posebnom pažnjom posvećenom dobi djeteta koje je nacrtalo crtež. Ciljevi natjecanja su promoviranje dječjeg kreativnog prikazivanja svijeta u grafičkom obliku.

Natjecanje u Hrvatskoj provelo je Hrvatsko kartografsko društvo. Na natječaj je stiglo 306 dječjih likovnih radova. OŠ Rajić sudjelovala je na natječaju s 8 dječjih likovnih radova, koje su naslikali učenici 2. razreda i jedna učenica 7. razreda. Mentorica im je bila učiteljica Mira Čuvidić.

Povjerenstvo je izabralo je šest najboljih dječjih radova na temu "Volimo karte" (We love maps) koji će biti izloženi na izložbi dječjih radova u sklopu 28. međunarodne kartografske konferencije u Washingtonu D.C., 2–7. srpnja 2017. Jedan od 6 najboljih likovnih radova je rad Barbare Čuvidić, učenice 7. razreda OŠ Rajić.

Barbara je 28. 4. 2017. sa svojom mentoricom, učiteljicom Mirom Čuvidić, išla u Zagreb po nagradu i priznanje za najbolji dječji rad na temu „Volimo karte“. U okviru Festivala znanosti, u Tehničkom muzeju dodijeljeno je 6 nagrada za najbolju dječju kartu svijeta.

Svi ostalu učenici 2. razreda, koji su nacrtali dječju kartu svijeta, dobit će zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju.Čestitamo svima, posebno Barbari čiji će likovni rad predstavljati Hrvatsku na međunarodnoj izložbi u Washingtonu.

Više o rezultatima natječaja, sve nagrađene i pohvaljene radove možete vidjeti na službenim stranicama Hrvatskog kartografskog društva.

Natjecanje - Pravopis hrvatskoga jezika

objavio 19. ožu 2017. 14:43 Mira Čuvidić   [ ažurirano 19. ožu 2017. 15:03 ]

Cilj natjecanja bio je usvajanja pravopisnih pravila u povodu MJESECA HRVATSKOGA JEZIKA koje obilježavamo od 21. veljače. do 17. ožujka. Odvijalo se online, usustavu Loomen. Natjecanje je organizirano u dvije kategorije: razredna i predmetna nastava. U natjecanju je sudjelovalo 23 učenika naše škole.Po pet učenika iz svake kategorije, koji su imali najbolje rezultate u online rješavanju testova kod kuće, tijekom posljednjeg tjedna natjecanja u školi su rješavali nekoliko testova iz kolegija Pravopis hrvatskoga jezika. Proglašenje pobjednika bilo je 17. ožujka 2017.

U kategoriji RAZREDNA NASTAVA rezultati su sljedeći: 1. Martina Došen, 2. Matea Tadić 3. Matej Došen i Tena Sučić, 4. Lucija Muraja, 5. Vlatka Gavrić

U kategoriji PREDMETNA NASTAVA: 1. Maria Došen, 2. Brankica Kozić, 3. Josipa Grgić, 4. Nika Jakubek, 5. Darija Kozić

Čestitamo najboljima!

 

Polkade su, poklade su...

objavio 28. velj 2017. 06:13 Mira Čuvidić   [ ažurirano 28. velj 2017. 06:13 ]

Danas, na pokladni utorak došli smo maskirani u školu. Tijekom 1. sata imali smo videokonferenciju s učenicima OŠ Dubrava, PŠ Farkaševac.
Mi smo njima pjevali pokladne pjesme i govorili optužnicu Fašniku, a nakon toga su oni nama pjevali i recitirali.
Poslije velikog odmora u holu naše škole bilo je biranje najljepše maske, šetnja trgom i ples.

Valentinovo

objavio 14. velj 2017. 09:55 Mira Čuvidić   [ ažurirano 14. velj 2017. 09:56 ]

Danas, na Valentinovo imali smo "Ples srca" i biranje najboljega plesnoga para.
U plesu srca pobijedili su Matea i Ante, a najbolji plesni par našega razrednoga odjela su Tena i Petar.
Osim toga, poštarica nam je u razred donijela i pisma koja smo dobili. Leonardo je dobio najviše pisama i bio je jako sretan i iznenađen.
Mnogi učenici darivali su jedni druge.


Večer matematike

objavio 8. pro 2016. 06:39 Mira Čuvidić   [ ažurirano 8. pro 2016. 06:47 ]

Naša se škola i naš razredni odjel priključio projektu Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Cilj je projekta popularizirati matematičku znanost, razvijati pozitivan stav učenika prema matematici te pokazati svima koliko je matematika lijepa i zabavna. Prošle je godine u projektu sudjelovalo preko 78 000 sudionika.  Zahvaljujemo Hrvatskom matematičkom društvu na svim poslanim materijalima, također i učiteljima, autorima materijala za radne centre.

Učenici su sudjelovali u radu nekoliko radnih centara i rješavali zanimljive matematičke zadatke u skupinama i pojedinačno. Najzabavniji bili su im Kahoot kvizovi u kojima su imali prilike natjecati se i pobijediti.

Najbolji i najuspješniji u našem razredu bili su: Kristian Petrić, Melani Vuković i Ante Kovačević. Čestitamo!!!!

Natjecanje na Prometnoj učilici

objavio 2. pro 2016. 06:56 Mira Čuvidić   [ ažurirano 2. pro 2016. 06:56 ]

Završeno je natjecanje na Prometnoj učilici. 

Naša je Lucija Muraja među 30 najboljih učenika drugog razreda u RH. Od ukupno 563 učenika, Lucija se plasirala na visoko 24. mjesto. Tena Sučić i Luka Medvedović  također su bili vrlo uspješni i plasirali su se među 10% najboljih učenika. Riješili su puno vježbi i pregledali većinu poučnih sadržaja. Dobit će diplome i petice iz prirode i društva jer su uspješno svladali pravila ponašanja pješaka u prometu.

Čestitke najboljima! Bravooo!!!1-10 of 21