Galerija‎ > ‎

Vijesti iz učioniceDan sigurnosti na internetu

objavio 6. velj 2018. 13:10 Mira Čuvidić   [ ažurirano 15. velj 2018. 07:37 ]

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan, drugog tjedna, drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Stvaraj poštuj i poveži se! Bolji internet počinje s tobom!“

Učenici 3. razreda bili su vrlo aktivni na svom tjednom projektu: Sigurnost na internetu. Učiteljica im je u online kolegij u Loomen-u Naši projekti postavila brojne materijale iz kojih su mogli puno naučiti o pravilima ponašanja na internetu i dva ispita znanja. Na satu razrednika i hrvatskoga jezika imali su radionicu o sigurnosti na internetu, na kojoj su pisali pravila ponašanja na internetu i izrađivali strip. Najbolji strip nacrtao je Dorijan Ivaštinović. Pravila ponašanja pisali su u skupinama. Nakon toga, odigrali su u razredu kviz o poznavanju pravila sigurnosti na internetu. Pobjednik kviza je Luka Medvedović.

Na sam Dan sigurnijeg interneta, u utorak, 6 .veljače, učenici su svoje znanje o sigurnom korištenju interneta prvo ponovili u Quizizz kvizu koji je za njih izradila njihova učiteljica. Nakon 9 sati pristupili su nagradnom kvizu Centra za sigurniji internet http://www.dansigurnijeginterneta.org, čime su ujedno sudjelovali i u nagradnoj igri. Devet učenika  kviz je riješilo s rezultatom od 80% i više, a najbolji rezultat imala je Lucija Muraja. Bravooo!


Prometna učilica

objavio 29. stu 2017. 06:15 Mira Čuvidić   [ ažurirano 15. velj 2018. 07:16 ]


Ove školske godine svi učenici 3. razreda marljivo su učili prometna pravila na Prometnoj učilici i sudjelovali u natjecanju.
9. državno natjecanje iz poznavanja prometnih propisa provodi se u sklopu preventivnog područja djelovanja Nacionalnog programa „Promjena ponašanja sudionika u prometu“, segment „Edukacija u području sigurnosti prometa“, s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i  smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Cilj natjecanja je podizanje razine prometne kulture već od najranije dobi, počevši kontinuiranim obrazovanjem djece zabavnim sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.
U natjecanju su sudjelovale 243 škole, 1487 razrednih odjela i 460 učenika 3. razreda.
Svi učenici 3. razreda bili su jako vrijedni. 15 ih je riješilo sve poučne sadržaje i vježbe, a preostalih 5 učenika marljivo je rješavalo ispite i riješili su većinu poučnih sadržaja i vježbi.

Od samog početka natjecanja bili su izuzetno vrijedni, npr. nakon 1. ispita bili su najbolji i to im je bila dodatna motivacija u natjecanju.

Na žalost, nitko od njih nije uspio osvojiti nagradu, iako ih je desetak riješilo 3-5 ispita bez ijedne greške.
Samo nekoliko sekundi bili su sporiji od svojih vršnjaka koji su ih u posljednjem krugu natjecanja prestigli. Troje najboljih dobit će diplome i nagrade od svoje učiteljice, a svi učenici koji su riješili sve poučne sadržaje i vježbe dobit će zaslužene diplome.

Zadovoljni smo svojim rezultatima jer se od 1487 razrednih odjela nalazimo na 11. mjestu, a također je i naša škola na 11. mjestu.
Naših se 9 učenika nalazi među 30 najboljih u RH i ponosni smo na njih.
Među 50 najboljih čak je 15 naših učenika - učenici koji su riješili sve poučne sadržaje i vježbe.
Čestitke svima!!! Bravooo!!!!


Lucija, Matej i Filip nagrađeni u "Čitateljskom izazovu"

objavio 10. stu 2017. 11:53 Mira Čuvidić   [ ažurirano 10. stu 2017. 11:57 ]


Naša Lucija, Matej i Filip sudjelovali su u "Čitateljksom izazovu" Gradske knjižnice i čitaonice "Ante Jagar" i osvojili diplome i nagrade jer su tijekom ljeta pročitali najviše knjiga.

Više o tome možete pročitati na NOVSKA.IN portalu.
 

Dan jabuka

objavio 23. lis 2017. 10:16 Mira Čuvidić   [ ažurirano 23. lis 2017. 10:25 ]

Učenici trećeg razreda obilježili su Dan jabuka kao integrirani nastavni dan, kao dio njihovog razrednog projekta JABUKA.
Na satu razrednika igrali su kviz JABUKA, u kojemu su provjerili svoje znanje o jabukama i pjevali pjesme o jabukama.                           Pobjednik kviza je Ilija Kozić.
Na satu TZK igrali su štafetne igre s jabukama i pojedinačno se natjecali u nošenju jabuke na glavi i na ruci. Pobjednica je Lucija Muraja.
Matematika je, također, bila u znaku jabučnih matematičkih problema i vrlo slatka danas.Rješavali su zanimljive matematičke priče o jabukama. Izvrsno znanje pokazala je Matea Tadić i osvojila prvo mjesto riješivši točno sve zadane zadatke.
Na satu hrvatskoga jezika opisivali su jabuku, nabrajali što se sve može napraviti s jabukama (kolač, sok, sladoled, torta, ocat...) i pisali narodne izreke o jabuci. Najuspješnija je bila Tena Sučić.
Dodatna nastava matematike također je bila u znaku jabuke. Rješavali su u skupinama matematičke zadatke i natjecali se dječaci protiv djevojčica. Djevojčice su pobijedile, a najuspješnija je bila Tena.
Na kraju dana jabuke su poslužile kao ukusan i zdrav zalogaj. Razgovarali su tome koliko je jabuka zdrava i trebali bismo je svaki dan jesti.
Ljetnom razbibrigom do znanja

objavio 10. ruj 2017. 12:50 Mira Čuvidić

Nekoliko učenika našega razreda bilo je jako vrijedno i tijekom ljetnih praznika. Ponavljali su i vježbali matematiku i pravopis te se natjecali s učenicima iz drugih škola, ali i odraslima u okviru projekta IGROM DO ZNANJA.
Ponosni smo što je među pobjednicima tri učenika našega razreda, a Kristian je među najboljima i iz pravopisa i iz matematike.
Rezultati natjecanja su sljedeći:
Hrvatski pravopis
1. mjesto - Luka Š. - Luka Šoše
2. mjesto - Petrić - Kristian Petrić
3. mjesto - Matea - Matea Tadić
Matematika
1. mjesto - Petrić - Kristian Petrić
2. mjesto - Luka Š. - Luka Šoše
3. mjesto - princeza tena - Tena Sučić

Naš eTwinning projekt nagrađen oznakom kvalitete

objavio 12. lip 2017. 14:42 Mira Čuvidić   [ ažurirano 19. lip 2017. 13:49 ]

12. lipnja 2017. naš eTwinning projekt na kojemu smo marljivo radili više od mjesec dana „Narodni običaji tijekom poklada u Republici Hrvatskoj“ nagrađen je oznakom kvalitete. Ponosni smo i ugodno iznenađeni.
Projektom smo upoznali pokladne običaje našega zavičaja i drugih krajeva RH, maskirali se i sudjelovali na manifestaciji Maske do daske u Novskoj i na Samoborskom fašniku, surađivali s drugim školama, puno naučili i dobro se zabavili.

Kvizovi znanja na kraju školske godine

objavio 11. lip 2017. 21:38 Mira Čuvidić   [ ažurirano 11. lip 2017. 21:38 ]

Prošli je tjedan u našem razrednom odjelu obilježen kvizovima znanja. Natjecali smo se u matematici, hrvatskom jeziku  te prirodi i društvu.

Prvi dio svakoga kviza znanja bilo je odgovaranje na pitanja pomoću kartica: A, B, C, D. Igrali smo na ispadanje do pobjednika. Tako tri kruga. Pobjednik svakoga kruga išao je u finale. Finalni dio kviza igrali smo pomoću računala i pametne ploče u alatu Kahoot.

Pobjednica kviza znanja iz hrvatskoga jezika je Matea Tadić, iz matematike Tena Sučić, a pobjednik kviza iz prirode i društva je Petar Šušnja. Čestitamo!!! Za izvrsno znanje učenici su dobili diplome i petice.Klokan bez granica

objavio 29. svi 2017. 06:06 Mira Čuvidić   [ ažurirano 29. svi 2017. 13:56 ]

Pet učenika našeg razrednog odjela, naši najbolji matematičari, sudjelovali su na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica.
Ovo je prvi slučaj u našoj školi da su se svi učenici jednog razrednog odjela (pet učenika), koji su sudjelovali na natjecanju, našli na rang listi 10% najboljih matematičara u RH. I ne samo to: Lucija Muraja i Tena Sučić nalaze se na 2. mjestu, Matea Tadić na 10. mjestu, Kristian Petrić na 13. mjestu, a Katarina Zrno na 28. mjestu. Klara Komljenović, učenica 7. razreda nalazi se na 34. mjestu.Pri tome valja imati na umu da je na natjecanju, u kategoriji PČELICE, sudjelovalo 8698 učenika, a u kategoriji BENJAMINS 7192 učenika.
Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 23 učenika naše škole, od drugog do 7. razreda.
U Hrvatskoj je natjecanje
2017. god. održano u 545 osnovnih i 124 srednje škole u svim županijama, a učenici su se natjecali podijeljeni u sedam kategorija:

PČELICE – II razred osnovne škole –  8698 učenika - P

LEPTIRIĆI – III razred osnovne škole– 7772 učenika - L

ECOLIERS – IV i V razred osnovne škole–11522 učenika - E

BENJAMINS – VI i VII razred osnovne škole –7192 učenika - B

CADETS – VIII razred osnovne i I razred srednje škole – 3923 učenika - C

JUNIORS – II i III razred srednje  škole –  2 313 učenika -J

STUDENTS – IV razred srednje škole –  740 učenika - S

Ukupno se natjecalo 42 160 učenika.

Mentorica učenicima 2. razreda je učiteljica Mira Čuvidić, a učenici 7. razreda profesorica  matematike Antonela Matajić. Za nagradu dobili su knjige sa zadatcima s natjecanja "Klokan bez granica" i igru Tangram.


Čestitke najboljima, ali također i svim sudionicima jer su na natjecanju sudjelovali samo najbolji matematičari iz pojedinih razrednih odjela.

Cijelu tablicu bodovanja možete pogledati na poveznici: Rezultati 2017. - Kategorija PČELICE               BENJAMIN

Jednodnevni izlet u Karlovac

objavio 18. svi 2017. 07:52 Mira Čuvidić   [ ažurirano 18. svi 2017. 07:57 ]

7. svibnja 2017. svi učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljima bili su na jednodnevnom izletu. Prva destinacija bila je Stari grad Ozalj i Zavičajni muzej Ozalj.


Nakon kratkog predaha u hladovini Staroga grada,zaputili smo se na obiteljsko imanje „Contessa" koje je u potpunosti oživljeno edukativnim i zabavnim sadržajima. Upoznali smo lipicanske konje i razgledavali posjed. Birali svoje uloge princeze, grofice, kralja ili viteza te odabrali kostime u kojima smo mogli glumiti svoje uloge po cijelom posjedu. Na posjedu smo ručali i imali pravu poslugu.Posljednja destinacija ovog izleta bio je Karlovac gdje smo posjetili slatkovodni akvarij – Aquatika. Razgledali smo bogatstvo života u rijekama i jezerima, odnosno primjerke stotinu vrsta slatkovodnih riba, od čega 40-tak endemskih.
Nagrada za najbolju dječju kartu svijeta

objavio 28. tra 2017. 22:44 Mira Čuvidić   [ ažurirano 30. tra 2017. 10:51 ]

NAGRADA ZA NAJBOLJU DJEČJU KARTU SVIJETA

Svake druge godine za vrijeme međunarodne kartografske konferencije dodjeljuje se nagrada za najbolju dječju kartu svijeta, po mogućnosti barem jedna za svaki kontinent, s posebnom pažnjom posvećenom dobi djeteta koje je nacrtalo crtež. Ciljevi natjecanja su promoviranje dječjeg kreativnog prikazivanja svijeta u grafičkom obliku.

Natjecanje u Hrvatskoj provelo je Hrvatsko kartografsko društvo. Na natječaj je stiglo 306 dječjih likovnih radova. OŠ Rajić sudjelovala je na natječaju s 8 dječjih likovnih radova, koje su naslikali učenici 2. razreda i jedna učenica 7. razreda. Mentorica im je bila učiteljica Mira Čuvidić.

Povjerenstvo je izabralo je šest najboljih dječjih radova na temu "Volimo karte" (We love maps) koji će biti izloženi na izložbi dječjih radova u sklopu 28. međunarodne kartografske konferencije u Washingtonu D.C., 2–7. srpnja 2017. Jedan od 6 najboljih likovnih radova je rad Barbare Čuvidić, učenice 7. razreda OŠ Rajić.

Barbara je 28. 4. 2017. sa svojom mentoricom, učiteljicom Mirom Čuvidić, išla u Zagreb po nagradu i priznanje za najbolji dječji rad na temu „Volimo karte“. U okviru Festivala znanosti, u Tehničkom muzeju dodijeljeno je 6 nagrada za najbolju dječju kartu svijeta.

Svi ostalu učenici 2. razreda, koji su nacrtali dječju kartu svijeta, dobit će zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju.Čestitamo svima, posebno Barbari čiji će likovni rad predstavljati Hrvatsku na međunarodnoj izložbi u Washingtonu.

Više o rezultatima natječaja, sve nagrađene i pohvaljene radove možete vidjeti na službenim stranicama Hrvatskog kartografskog društva.

1-10 of 26