no s'actualitzarà, si us plau aneu a www.minnanonihongo.net知恵暮れる 教養ネットも シンデとる
ちえくれる                   ちょうようネットも               シンデとる
.   Saviesa ens dona       compartir per internet, però      Sinde la treu       .

Fent la migració cap blogger

13 d’oct. 2010, 4:10 publicada per みんなの日本語minna no nihongo

Bon dia, estic fent la migració cap a blogger, ja que les eines del actual servidor son molt limitades.
Mica a mica aniré actualitzant tots els articles del nou servidor.

Des de ara ja podeu accedir a http://minnanonihongo.net

Ho sento per la gent del RSS. Gràcies a tots.

Panchira ( パンチラ ): L'art d'espiar calces

8 d’oct. 2010, 0:40 publicada per みんなの日本語minna no nihongo   [ actualitzat el 12 d’oct. 2010, 22:18 per Rafael Reyes ]

Doncs si ... un altre post de temes sexuals amb japonesos jajajaja. Avui parlaré sobre la paraula panchira ( パンチラ ). L'origen de la paraula, que data més o menys de 1955, és de quan els americans van començar a exportar roba interior al Japó. La paraula feia referència a una expressió col·loquial que era usada per les dones japoneses per dir a les seves companyes que les seves calces estaven a la vista. 

En l'actualitat el significat seria més o menys "fer una miradeta a les calces d'una noia", on pot ser una situació que s'ha produït de manera accidental, com per exemple: per culpa del vent o al ajupir-se... etc. o de manera més directa, com seria posar-te al costat d'una noia al metro per poder fer un cop d'ull, o una foto sense que la noia s'assabenti. Aquesta segona connotació tindria un punt entre fetitxista i voyerista molt japonès.

Els japonesos que des de sempre els ha agradat mostrar la seva cultura als còmics, no podien deixar de banda el "panchira" i per això ha aparegut en molts. Els japonesos no van començar seriosament a explorar els temes eròtics fins als anys 60, quan l'antic sistema de préstec de llibres que hi havia instaurat al Japó és va col·lapsar degut a que tenien mancança a l'hora de fabricar llibres, però amb l'arribada del món accidental i les seves màquines és van començar a editar més llibres a preus més econòmics els quals la gent ara podia tenir en propietat, i mica a mica van començar a aparèixer còmics amb temes violents, sexuals ...etc.

Ara un lloc normal on hi van els "panxeristes" és al metro. Des de la sortida al mercat de telèfons mòbils equipats amb petites càmeres s'ha convertit en un vici per molts japonesos fetitxistes. Si aneu al metro, i us fixeu en els cartells, segurament podreu veure un com aquest ( a l'esquerra ). Sí, sembla mentida, però és un tema que dona molta guerra a les autoritats locals, ja que és molt complicat detenir a aquests individus, on normalment la noia no és conscient de que li estan fent una foto a les seves calcetes. 

El vici del "panchira" ha arribat a un punt en el que hi han diferents manuals on t'ensenyen com t'has de posar per no tenir cap complicació a l'hora de donar una "miradeta" a l'interior d'una faldilla. Com és pot veure en l'imatge ( a la dreta ) t'expliquen amb tota exactitud de com t'has de posar, quants esglaons as de deixar... etc. per obtenir el teu "premi" de manera senzilla. Però clar, les noies japoneses que no son ximples han sabut explotar l'art del "panchira". Hi han moltes noies cantants, idols, actrius... etc. que quan la seva fama comença a caure, utilitzen el "panchira" per tornar a tenir fama i d'aquesta manera surten en algun programa. Però també ho fan directament per tenir més públic en el concert o simplement perquè és volen fer super famoses com és el cas que es veu a la foto.

Això es ser fan

8 d’oct. 2010, 0:26 publicada per みんなの日本語minna no nihongo

Jo crec que no fan falta comentaris ...


Com som els homes ...

7 d’oct. 2010, 1:39 publicada per みんなの日本語minna no nihongo

Ja sabem que a l'hora de fer televisió els japonesos tenen molta imaginació. En aquest programa han volgut analitzar als seus col·laboradors per mirar de quin és el més ... pervertit ? o millor dit, qui mira més a la noia.


Un barber al que li agrada ballar

6 d’oct. 2010, 3:37 publicada per みんなの日本語minna no nihongo

A Hiroshima podem trobar un dels perruquers més singular del món. Masakichi de 56 anys comenta que la seva passió sempre a sigut el ball i per això ho porta practicant dècades. Utilitzant el vall manté entretinguts als clients, cosa que fa que la gent no s'avorreixi.

A mi la veritat és que em faria una mica de por tenir a un personatge com aquest darrera mentre fa aquests moviments ... Aquí teniu el vídeo ... a veure que os sembla a vosaltres :D

Per si voleu anar aquí teniu l'adreça: 広島市安佐南区上安2丁目46-19 [ TEL: 082-847-0030].

Ja ha passat un any

6 d’oct. 2010, 2:51 publicada per みんなの日本語minna no nihongo   [ actualitzat el 7 d’oct. 2010, 22:10 ]

Sembla mentida ... ja ha passat un any. Que despresa que passa el temps. En aquest temps he anat aprenent coses noves, tant en edició html, dibuix, japonès, edició de vídeo ... 

Tot això va començar per no deixar apartada la meva llengua, el català, ja que com diàriament utilitzo el castellà, notava com anava perdent fluïdesa, vocabulari ... i  també, ja que havia estudiat 4 anys de japonès doncs ho volia aprofitar per intentar entendre millor l'idioma llegint articles, mirant vídeos... en aquesta llengua .

Gràcies a tots. Espero continuar portant les notícies més frikis i otakus que trobi. 

つづく

Un post de calces a la japonesa

4 d’oct. 2010, 2:02 publicada per みんなの日本語minna no nihongo   [ actualitzat el 6 d’oct. 2010, 3:49 ]

La veritat es que els japonesos, o més ben dit, la societat japonesa mai em deixa de sorprendre. Clar que aquí també hi ha gent que fa coses estranyes, però si as anat a Japó, tothom és tranquil, respectuós i no parlen mai ( excepte quan estan de festa ). Per això sempre em sorprèn per exemple amb el tema del sexe. Per exemple, sembla ser que un dels productes més venuts aquest estiu al Japó va ser ( 冷やし縞パン ) la traducció més correcta crec que seria "calces fresques a ratlles". Segur que us heu quedat a "ratlles" com jo quan he llegit la notícia, jajaja. Doncs sembla que són unes calces que es poden ficar a la nevera ( si ets molt calorosa al congelador ) i després... cap el seu lloc i així per molta calor que faci tu sempre portaràs el culet ben fresquet pel mòdic preu de 980 iens.


Però clar, s'han fet tant famoses que com no podia ser d'una altre manera les revistes "eròtiques" japoneses s'han posat les piles i han tret "versions" de calces de les ídols actuals més importants, com per exemple Chu Chu x 2 ( Chu×Chu アイドる 2 ) una ídol d'un joc hentai que ha tingut molta tirada. A les imatges podem veure com "anunciaven" el suplement de la revista PC Angel neo11 月号 AA a una llibreria d'Akihabara.


Jo no ho entenc, de veritat. Os recordeu de la màquina per comprar calces usades? O el policia que va robar calces? Doncs sembla ser que no va ser un fet aïllat, ja que ara han detingut a un altre home a la ciutat de Matsudo a la prefectura de Chiba que anava a establerts de roba  de dona per robar i quan va ser detingut per la policia tenia més de 2.000 articles de roba interior i calçat al interior de casa seva. L'home va declarar que era per ell ... Ara os deixo amb el vídeo de les noticies.

Terratrèmol al centre de Japó

4 d’oct. 2010, 0:23 publicada per みんなの日本語minna no nihongo

Un terratrèmol amb una magnitud de 5,0 graus en l'escala de Ritcher va sacsejar a uns 200 quilòmetres al nord de Tòquio el diumenge. El terratrèmol no va causar cap tsunami i no hi va haver informes de danys ni ferits, segons l'Agència de meteorològica.

El terratrèmol va tenir el seu epicentre a prop de la ciutat de Joetsu a la prefectura de Niigata, a les 09:26 (0026 GMT) a una profunditat de 24 quilòmetres, on el terratrèmol va sacsejar una àmplia zona de la costa oest de l'illa principal d'Honshu. Després d'un segon terratrèmol la cosa va anar igual. Segons les autoritats ni les centrals nuclears ni el tren bala ( shinkansen ) es van veure afectats pel terratrèmol.

Tens por a volar? doncs al 2050 tindrem avions transparents

4 d’oct. 2010, 0:16 publicada per みんなの日本語minna no nihongo

Article original de: Tendencias21

Airbus proyecta un futuro de coches voladores, palacios volantes y vacaciones espaciales

En 2050 existirán aviones fabricados con materiales transparentes, para que los pasajeros puedan ver a través de sus suelos y paredes el cielo, los cinco continentes, los monumentos más importantes. Esta es una de las ideas que presenta Airbus en un informe reciente, en el que se repasan los conocimientos tecnológicos actuales y se proyectan sus posibles aplicaciones en el desarrollo futuro de la aviación. La última meta de estos desarrollos será el espacio. Por Yaiza Martínez.


En 2050 existirán aviones fabricados con materiales transparentes, para que los pasajeros puedan ver a través de sus paredes las pirámides, la Torre Eiffel o cualesquiera otras vistas. 

Ésta es una de las ideas acerca de cómo podrían ser las aeronaves dentro de 40 años que manejan los ingenieros de la compañía Airbus, informa la revista The Engineer, y que han sido recogidas en un informe titulado “The future, by Airbus” (El futuro, por Airbus). 

En este informe, la compañía repasa los conocimientos tecnológicos que actualmente ya se manejan, para proyectar sus posibles aplicaciones en el desarrollo futuro de la aviación. 

En lo que se refiere a los materiales de fabricación, Airbus contempla la posibilidad de utilizar materiales opacos o transparentes para sus aviones, eliminando así la necesidad de usar ventanas. 

Estos materiales permitirían que las aeronaves fueran “más ligeras” y que los pasajeros disfrutasen de una vista del cielo en un ángulo de 360 grados, así como de una visión sin obstáculos, a través del suelo transparente, de los cinco continentes y de los monumentos y parajes naturales que éstos contienen. 

Otros materiales de fabricación que la compañía señala como de uso posible en su informe son los materiales ecológicos. Airbus propone dejar de utilizar materiales como los metales y los plásticos y pasar a usar materiales completamente reciclables, como las fibras vegetales. 

Asimismo, la compañía habla de la posibilidad de usar materiales auto lavables, materiales que cambian de forma y que son capaces de volver a la forma original, como los órganos de las criaturas vivas; materiales que se auto reparan, y materiales compuestos, generados a partir de la combinación de materiales diversos, lo que les confiere unas propiedades especiales (combinaciones poco usuales de rigidez, resistencia, peso, rendimiento a alta temperatura, resistencia a la corrosión, dureza o conductividad). 

Decorados virtuales 

Airbus contempla además la posibilidad de utilizar la tecnología holográfica en sus vuelos. Esta tecnología permite crear imágenes tridimensionales con rayo láser, y proyectarlas en el espacio. 

Gracias a ella, los pasajeros de los aviones del futuro podrán convertir el espacio interior de las cabinas en lo que deseen: una oficina, un jardín, etc. Cualquier decorado virtual será posible, afirman los ingenieros de la compañía.

Según ellos, en 2050, “la tecnología holográfica habrá avanzado tanto que el mundo virtual no podrá distinguirse del real”. 

Por tanto, será factible volar cómodamente sentados en una cabina “temática”, que proyecte imágenes escogidas. Si se une esta tecnología a la de los materiales antes mencionados, los pasajeros se encontrarán sentados en un entorno limpio y ecológico, y en un asiento que cambiará de forma para adaptarse a su cuerpo. Además, podrán ir mirando hacia el exterior del avión, a través de las paredes. 

Recursos energéticos 

En lo que se refiere a las fuentes energéticas, los ingenieros señalan que aunque se sabe que los aviones pueden volar con hidrógeno, actualmente esta tecnología es demasiado voluminosa. Además, el hidrógeno no existe en estado puro, por lo que debería emplearse demasiada energía previa, en su producción. 

Como solución alternativa sugieren la fusión nuclear o, quizá, lasuperconductividad (capacidad que poseen ciertos materiales para conducir corriente eléctrica), que podrían proporcionar una producción energética ilimitada y ecológica para los vuelos. 

En lo que se refiere a la energía solar, los ingenieros de Airbus señalan el éxito de la aeronave Solar Impulse: el pasado mes de julio, este avión estableció dos nuevos récords mundiales, el primero en número de horas: al volar durante 26 horas, lo que incluye una noche entera, sin la ayuda de fuentes de energía externa; el segundo en altura: logrando un nuevo máximo hasta la fecha para un avión sostenible al alcanzar los 8.564 metros sobre el nivel del mar. 

A pesar de estos logros, los ingenieros destacan ciertas limitaciones en la tecnología de energía solar: aunque los aviones fueran completamente cubiertos con paneles solares, esto no sería suficiente para propulsar las aeronaves de grandes dimensiones. Según ellos, en un futuro inmediato, la energía solar permitiría proporcionar energía eléctrica a los aviones en vuelo, pero sólo a partir del momento en que éstos alcanzaran la altitud necesaria. 

Por otra parte, Airbus revela en este informe sus planes de futuro acerca del uso de biocombustibles en la aviación: la biomasa podría llegar a proporcionar un 30% del combustible de la aviación comercial en 2030.

Muchas maneras de volar 

El informe “The future, by Airbus” señala que “el lema del futuro será la flexibilidad”. Esto quiere decir, explican los ingenieros de la compañía, que en los años venideros habrá maneras distintas de volar. 

Para viajes individuales y a destinos cercanos, tal vez existan en 2050 vehículos propios, como el “coche volador”

Para viajes más largos, podrían fabricarse coches-cápsula susceptibles de ser introducidos en “naves nodriza” o aviones gigantes, que se encargarán de llevar a los vehículos más pequeños y a sus pasajeros a destinos lejanos. 

Por otro lado, la gente podrá decidir si quiere viajar rápidamente, en aviones “hipersónicos”, o si, por el contrario, desea hacer viajes de placer, en aeronaves gigantes, similares a “palacios volantes”, con piscinas o pistas de tenis, entre otros muchos lujos. 

La frontera final será el espacio. Según se afirma en el informe, Airbus pretende dar los primeros pasos para el desarrollo del turismo espacial. Los ingenieros contemplan la posibilidad de convertir una estación espacial orbital en un destino vacacional, en el que disfrutar de la gravedad cero y de las vistas del planeta Tierra desde las alturas.

Nintendo busca un remei per combatre la pirateria a la nova 3DS

4 d’oct. 2010, 0:10 publicada per みんなの日本語minna no nihongo

Nintendo està estudiant un sistema automatitzat d'actualització del "firmware" de la seva 3DS, segons va dir Satoru Iwata durant una conferència d'inversors dimecres.

Segons va comunicar, s'està estudiant un sistema d'actualitzacions automàtiques per internet de manera totalment automàtica, on l'usuari quedaria en un segon lloc. El sistema d'actualització funcionaria inclòs si la consola està en "sleep mode". Segons Iwata ho volen fer així perquè s'ha demostrat que els usuaris normals no actualitzen la consola i es "perden" les noves opcions disponibles.

Això a mi em sembla molt maco, però que passaria si s'està actualitzant el "firmware" de la consola sense que nosaltres siguem conscients i traiem la bateria? Si per exemple ho fem en una PSP, telèfon... tindrem un petjapapers una mica car.

Per més informació AQUI

1-10 of 636

Comments