Coses de Japó‎ > ‎

Japó s'embarca en la caça anual de balenes

19 de nov. 2009, 23:55 publicada per みんなの日本語minna no nihongo   [ actualitzat el 20 de nov. 2009, 2:07 ]
Els vaixells baleners del Japó han partit avui cap aigües antàrtiques. Hi estaran un any cinc mesos de travessia en la recerca de prop de 1.000 balenes ( tot i que hi estan en aleta per perill d'extinció ) on la carn és venuda en els mercats japonesos i restaurants . Austràlia i Nova Zelanda, els països més propers a la regió de la caça de balenes, s'han pronunciat en contra de la caça, però no han tingut èxit en el seu propòsit.

El Sea Shepherd Conservation Society i el seu capità, Paul Watson, que al seu torn és controvertit i qualificat de terrorista pels japonesos, està fent els preparatius finals per a l'operació "Waltzing Matilda", el nom per a la campanya d'assetjament d'aquest any contra els baleners. Però el conflicte es presenta potencialment violent i perillós abans de començar, Greenpeace afirma que la fi de la caça de balenes japonesa està a prop en l'horitzó causa de la mala economia.

S'informa que un comitè de revisió del govern ha proposat reduccions substancials en els subsidis als diversos programes, incloent-hi el programa de recerca de la caça de balenes. Sense els subsidis del govern, Greenpeace sosté que "el programa de caça de balenes seria condemnat a l'extinció." El temps dirà, mentrestant, arpons d'explosió trenquen la carn dels cetacis desprevinguts, mentre els ecologistes son rebuts amb canons d'aigua i ells tiren ampolles plenes de mantega rància per mantenir els cetacis fora de perillComments