TEATRE EN L'EDUCACIÓ

Col.legi Hèlios

L'Eliana - Valencia - España 


(Web personal de Rafa Desco, professor de llengües i dramatització-teatre

 al Col.legi Hèlios de L'Eliana-València)

DIDÀCTICA DE LES LLENGÜES

  • Recital de poesia a l'escola
  • Sobre la Pau

ANIMACIÓ LECTORA

 

 

TEATRE EN L'EDUCACIÓ

TÈCNIQUES DRAMÀTIQUES

 

 

Breu ressenya de teatre al centre

L'activitat teatral al col.legi Hèlios de L'Eliana començà practicament quan es va fundar el centre a l'any 1986. Primerament com activitat extraescolar i al cap de dos anys formà part del curriculum escolar.Sota el nom de "Taller d'Expressió Hèlios" començarem a treballar. El taller constava de quatre grups; tres infantils (d'11,12,13 anys) i un jovenil (de 15 a 17 anys).                El programa d'expressió dramàtica que es portava a cap en els diferents tallers es trobava immers en el disseny curricular de centre i aula, sent una alternativa particular i concreta emanada a partir d'un disseny curricular base.                                                   A l'any 1.990 quan entrà en vigor la LOGSE a la nostra escola, dins de l'àrea d'educació artística, començarem a impartir la matèria de Dramatització en Ed. Infantil i Ed. Primària i l'optativa d'Expressió Dramàtica en ESO. El Departament d'Educació Artística del col.legi Hèlios ve organitzant des de l'any 1990 "Jornades de Teatre i Expressió", i es ací on es mostren els treballs de Dramatització i Teatre que es realitzen durant tot el curs pels diferents nivells.En aquestes Jornades s'intenta potenciar l'intercanvi d'experiències i la inquietud pel teatre, al mateix temps es preten facilitar i enriquir la expressió artística i la creativitat. I fer alhora dels alumnes lectors-actors i també estudiosos-espectadors de teatre.

En l'actualitat s'impartix Dramatització en  primer i segon d'Educació Infantil;primer, segon, tercer, quart, i cinqué d'Educació Primària; l'Optativa de Teatre en sisé d'Ed. Primària, primer i segon d'ESO. I tenim dos grups de teatre; un format per alumnes de tercer i quart d'ESO i altre per pares d'alumnes.

 Hem participat en diferents projectes teatrals com:

  • Setmanes culturals de L'Eliana, Riba-Roja, Benetusser...etc
  • En les IV,V,VI Jornades de Teatre Infantil i Jovenil de Manises(Fundació Municipal de Cultura i Joventut,Aj. Manises,Institut Valencià de la Joventut)
  • Trobada de Teatre Jove de Benicassim (Castelló)
  • En la 5ª, 6ª, 7ª, 8ª, 9ª, 10ª, 11ª Mostra de Teatre Escolar a Torrent (Organitzat per Cucurucu Teatre i La CAM)
  • En la 1ª i 2ª Mostra de Teatre Escolar "Caixa-escena" (Organitzat per la Fundació Obra Social La Caixa)
  • En la 5ª i 6ª Mostra de Teatre Escolar La Pobla de Vallbona (Organitzat per Kaisopea i l'Ajuntament de La Pobla de Vallbona)

GRUP OPTEATRHELIOS

Amb el nom "Opteatrhelios" englovem totes les experiències de teatre que realitzem en les optatives de Expressió Dramàtica-Teatre a 6é d'Educació Primària i a l'ESO al nostre col.legi.

 

GRUP TEATRHELIOS

           Amb el nom de "Teatrhelios" englovem totes les          experiències que realitzem amb el grup de teatre de pares al nostre col.legi.

 

 

Els alumnes de dramatització d'Infantil i Ed. Primària, els alumes de les optatives de teatre de primer i segon d'ESO; El grup de teatre de tercer i quart d'ESO, el grup de Teatre de pares "Teatrhelios" i els professors de Teatre us desitgem unes festes nadalenques molt entranyables en familia.

Felicitació realitzada pels alumnes de l'optativa de teatre de sisé d'Ed. Primària.