Over deze website

Deze website werd mogelijk gemaakt door Google Sites.  Hij kan worden bekeken op de meeste browsers, maar het best op een recente versie van Internet Explorer of Mozilla Firefox.
Hoewel de site zich automatisch aanpast aan uw schermgrootte, raden wij een resolutie van 1280 x 1024 pixels aan voor het beste resultaat.
Alle teksten op deze website zijn de intellectuele eigendom van Quizteam Tajabad.  Stukjes overnemen mag, maar wel graag na een mailtje.  Tajabad kan verder niet verantwoordelijk worden gesteld voor mogelijke fouten op deze website, of schade als gevolg hiervan.
Bij de afbeeldingen wordt, waar nodig en mogelijk, de herkomst vermeld.  Bent u copyrighthouder van een afbeelding waarbij we niets vermelden, geef ons dan een seintje en dan doen we het nodige.
Wil je een quizaankondiging, quizbespreking of andere leukigheden bij ons kwijt, aarzel ook dan niet om ons te contacteren.
 
> Het beeld dat de hoofding van deze website siert is een detail van Auguste Rodin's geniale kunstwerk 'Le Penseur' (De Denker).
 
Uit het nieuws van 19-06-2009:
 

Meer dan 3 miljoen euro voor "De denker"

Een afgietsel van het beroemde beeld "De denker" van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin is op een veiling in Parijs voor meer dan 3 miljoen euro van eigenaar gewisseld. Dat is een recordbedrag.

Het 72,5 centimeter hoge beeld "De denker" werd voor de veiling geschat op 400.000 euro. Het maakt deel uit van een serie van 21 "Denkers" die Rodin eind 19e, begin 20e eeuw maakte.

Het Nederlandse museum Singer Laren heeft meegeboden, maar moest afhaken. "Dit exemplaar was heel gegeerd omdat alles er perfect aan is. Het beeld is in 1917 - het sterfjaar van Rodin - gegoten, wat aannemelijk maakt dat hij er zelf bij is geweest", aldus een woordvoerder van het museum in Laren.

Singer Laren bezit een afgietsel van "De denker",  maar het beeld raakte in 2007 ernstig beschadigd bij een roof. "Sindsdien is het museum op zoek naar een ander exemplaar, maar met dit soort prijzen zal een nieuwe "De denker" van Rodin buiten ons bereik blijven", klinkt het.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comments