Tapahtumat‎ > ‎Tulevat tapahtumat‎ > ‎

Keväiset naamiohuvit 2016: Tuhannen ja yhden yön tarinoita


Mesdames, Messieurs, Chers Amis,

Tunnetteko jo ilmassa houkuttelevasti kiemurtelevan, mausteisen tuulahduksen itämailta? On jälleen aika L’Amusetten keväisten naamiohuvien, ja tänä vuonna huimaava maskeraadimme kiidättää naamioituneen juhlakansan keskelle huumaavan Orientin eksotiikkaa. Rakkaat ystävät, kätkekää kasvonne ja käykää kanssamme naamiohuvien suloisiin syövereihin!

Tanssiaiset järjestetään perinteisesti Haiharan kartanossa Tampereen Kaukajärvellä lauantaina 9.4.2016. Lämpimästi tervetuloa, uudet ja vanhat ystävät!

Olette tervetulleita viettämään kanssamme mukavaa päivää kartanolle ennen illan maskeraadia. Tanssimestarimme opastaa halukkaita illan tanssien saloihin, jotta jokainen saa rohkeutta astua tanssin pyörteisiin.

Illan hämärtyessä astumme naamiohuvien iloiseen maailmaan. Antakaamme idän ihmeiden ja tuhannen ja yhden yön tarinoiden kutkuttaa uteliasta mieltämme. Tanssikaamme ja syökäämme, kunnes jalkamme eivät enää kanna! Pukeutuminen 1700-luvun asuun ei ole pelkästään suotavaa, vaan suorastaan pakollista.

Osallistumismaksu on 28 euroa/henkilö. Osallistumismaksu sisältää iltapäivän tanssityöpajan sekä illan tanssiaiset tarjoiluineen. Viimeinen ilmoittautumispäivä ja osallistumismaksun eräpäivä on maanantai 28.3.2016. Maksutiedot lähetetään osallistujille, kun ilmoittautuminen on vastaanotettu.

Ilmoittautuminen tapahtumaan lomakkeella:
https://docs.google.com/forms/d/1ZLCUM_js7IkgmR_r4FdkxiUuhijVqNKLEwyI1KS0-Os/viewform

Mikäli teillä on kysymyksiä, vastaamme ilomielin! Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info.amusette@gmail.com.


Ruoka ja juoma

Tänä vuonna tanssiaisten keittiössä häärivät L’Amusetten keittiöpiiat, jotka kantavat maskeraadivieraiden iloksi ja vatsantäytteeksi pöytään kattauksen maukkaita makupaloja 1700-luvun keittiöstä itämaisilla erikoisuuksilla. Herkkuja on luvassa niin lasissa kuin lautasellakin, joten juhlijoita pyydetään ottamaan omat ajanmukaiset ruokailuvälineet mukaan. Usean ruokalajin istuvaa illallista ei ole luvassa, mutta pitopöytä notkuu idän ihmeellisistä herkuista.

Erityisruokavaliot pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan.

Naamiohuvit ovat sivistyneesti kosteat, mutta kukaan ei tietenkään esiinny julkisesti päihtyneenä. Siitä päätyy jalkapuuhun. Mikäli alkoholijuomia tahtoo nauttia, ne on syytä tuoda paikalle itse. Alkoholittomia virvokkeita on tarjolla.

Tanssit

Kaikki seuratanssit kerrataan lyhyesti ennen ilkamoinnin aloittamista, ja tanssimestari apureineen kuiskaa hienostuneesti muistutuksia kunkin tanssin aikana niin kauan kuin on tarpeen. Suuri osa tansseista on aloittelijaystävällisiä.

Iltapäivällä ennen maskeraadia pidetään tanssityöpaja hyödyksi ja avuksi heille, jotka tahtovat osallistua mutta joilla on mahdollisesti vähemmän kokemusta Tammerforsin sociétén tanssikäytännöistä. Tanssipaja sisältyy maskeraadin osallistumismaksuun. Tanssimestari opastaa tanssien saloihin Haiharan kartanon pääsalissa. Ajankohta tarkentuu lähempänä.

Tanssiaisia varten koostetaan virtuaalinen lunttilappu, joka sisältää tanssiohjeet ja demovideon jokaisesta tanssista.

Tanssipaja

Haiharan kartanon pääsalissa tutustutaan valikoimaan illan tansseja klo 13 - 15. Tämä osa ohjelmaa ei ole varsinaisesti elävöittämistä, tanssimestarikin lupaa aikalaiskäytännöistä poiketen olla lyömättä oppijoita rottinkikepillä nilkoille. Osallistua voi myös esimerkiksi kevyeen liikkumiseen soveltuvissa moderneissa vaatteissa. Myös aikalaisasut ovat luonnollisesti tervetulleita. Tärkeintä on että osallistujat tuntevat olonsa mukavaksi ja pystyvät tanssimaan.

Pajan aluksi käydään läpi tanssiaisiin kuuluvia käytäntöjä ja etikettiä ranskalaisen 1700-luvun alun mallin mukaan. Tutustutaan aikakauden seuratansseihin ja erityisesti solatansseihin (contredanse anglaise). Opetellaan La Hage Jaymen vuoden 1717 seuratanssien kokoelmasta ja The Great Turk Essexin kirjasta For The Furthur Improvement of Dancing vuodelta 1710.

Pajan jälkimmäisellä puoliskolla tutustutaan ranskalaisen barokkitanssin askelikkoihin ja niiden käyttöön seuratansseissa. Kokeillaan miten sujuu fleuret ja pas balancé tasajakoiseen musiikkiin sekä pas de menuet menuettirytmiseen musiikkiin. Opetellaan The Marlborough The Dancing Master-kokoelmasta.

Tanssiohjelma


La Bonne Amitié (Feuillet 1706) Ohje | Demo
The Indian Queen (The Dancing Master 1701) Ohje | Demo
The Marlborough (The Dancing Master 1706) Ohje | Demo

* * * * *

Juice of Barley (The Dancing Master 1686) Ohje | Demo
La Hage (Jayme 1717) Ohje | Demo
Les Œufs des Pâques (Jayme 1717) Ohje | Demo

* * * * *

Le Pistolet (Feuillet 1706) Ohje | Demo
The Great Turk (Essex 1710) Ohje | Demo
Hole in the Wall (Dancing Master 1695) Ohje | Demo

Pukeutuminen

Tapahtumassa elävöitetään 1700-luvun naamiaistanssiaisia, joten pukukoodina on 1700-luvun naamiaisasu. Naamio on ehdoton asuste. Orientalismiteeman ilmentäminen asussa on erittäin suotavaa muttei suinkaan pakollista. Paras puku palkitaan! Täydellistä autenttisuutta asun, naamion tai ehostuksen suhteen ei vaadita, mutta kostyymeillä toivotaan olevan jotain relevanssia eurooppalaiseen tai Euroopan siirtomaiden muotiin ja naamiaisasuihin vuosien 1680-1810 välillä. Juhlijoiden ei siis suositella saapuvan pukeutuneena Batmaniksi, Barack Obamaksi tai astronautiksi, vaikka tällaisia naamiaisasuja joskus tulevaisuudessa saattaakin olla.

Jos olet epävarma asusi soveltuvuudesta, ota yhteyttä järjestäjiin. Annamme mielellämme vinkkejä! Jos et omista lainkaan ajanmukaisia pukineita, voimme suurella todennäköisyydellä auttaa tässäkin asiassa. Ota rohkeasti yhteyttä, meillä on pukuja lainaksi. Lainapukuja on pääasiassa naisille, ja nopeat vievät parhaat päältä.

Aikataulu

Vieraat ovat tervetulleita kartanolle valmistautumaan tanssiaisiin ja sosialiseeraamaan klo 12.30 alkaen. Klo 13-15 opettelemme tansseja kartanon pääsalissa herra tanssimestarin johdolla. Baali alkaa klo 17. Alati uteliasta mieltämme ravitaksemme kuulemme viimeisimpiä uutisia kaukaisista maista, niiden kansoista ja heidän erikoisista tavoistaan. Yltäkylläinen, eksoottinen illallinen on tarjoillaan klo 18, minkä jälkeen on tanssin vuoro. Pitkin iltaa yllätykset viihdyttävät meitä, mutat klo 23.30 on aika toivottaa naamioituneille ystävillemme hyvää yötä. 

Muuta huomionarvoista

Tapahtumapaikalla voi vaihtaa vaatteet.
Jos rikkoo, myös maksaa.
Tilassa ei saa polttaa kynttilöitä.
Omia juomia saa tuoda, mutta tilaisuus on sivistyneesti kostea. Tanssiaisissa ei ole järjestäjien puolesta tarjolla alkoholia.
Vieraita pyydetään tuomaan omat ruokailuvälineet: lautanen, aterimet, juomalasi, kahvikuppi.
Haiharan kartanon alueelle on mahdollista pysäköidä ilmaiseksi.
Kaukajärven keskustassa on kauppa, josta voi päivällä hakea pientä purtavaa, mikäli vatsa kurnii ennen illan kattausta.
Bussi numero 10 lähtee Keskustorilta, ja linjan päätepysäkki on Haihara. Matka kestää n. 30 minuuttia ja maksaa 3,00 EUR. Päätepysäkiltä kun suunnistaa vanhan tuulimyllyn ohi, löytää perille.

Tiedot

Keväiset naamiohuvit
Lauantaina 9.4.2016

Haiharan kartano
Haiharankatu 30
33710 Tampere


Ilmoittautuminen


Osallistumismaksu Keväisiin naamiohuveihin on 28 euroa/henkilö, ja ilmoittautua voi lomakkeella 28.3.2016 asti. Perille tullut maksu tekee myös ilmoittautumisesta sitovan ja takaa pääsyn juhliin. Kuittauksena ilmoittautumisen saapumiseen ilmoittautuja saa paluupostissa maksutiedot osallistumismaksun suorittamista varten.

Tiedustelut (ml. ilmoitukset liittyen lomakkeen käytön teknisiin ongelmiin): info.amusette@gmail.com