Tapahtumat‎ > ‎Tulevat tapahtumat‎ > ‎

Keväiset naamiohuvit 2015: Tiedettä ja tanssia

Information in English


Chers amis,


Kaivakaa esiin naamionne ja kätkekää kasvonne, rakkaat ystävät! On jälleen aika keväisten naamiohuvien. Lämpimästi tervetuloa keväisiin naamiaistanssiaisiin, joissa tänä vuonna kohtaavat suuressa ylevyydessään tanssi ja tiede. Tanssiaiset järjestetään jo perinteisesti Haiharan kartanossa lauantaina 25.4.2015.


Aloittakaamme päivämme tanssimestarin opastuksella tanssillisin harjoituksin ruumiimme ja sielumme parhaaksi. Näin tulevat illan tanssit tutuiksi, ja jokainen saa rohkeutta astua tanssilattialle. Tanssin jälkeen suomme jaloillemme hienoisen hengähdystauon, mutta jalostamme alati uteliasta mieltämme rouva paronittaren salongissa, johon on kantautunut mielenkiintoisia uutisia tieteellisistä saavutuksista halki Euroopan. Kun ilta viimein alkaa hämärtää ja lyhdyt syttyvät, on aika kätkeä kasvomme ja astua naamiohuvien iloiseen maailmaan. Tanssikaamme ja syökäämme, kunnes jalkamme eivät enää kanna! Luvassa on salaisuuksia, musiikkia, ruumiin ja sielun ravintoa sekä tietenkin tanssia. Pukeutuminen 1700-luvun asuun ei ole pelkästään suotavaa, vaan suorastaan pakollista.


Osallistumismaksu on 28 euroa/henkilö. Osallistumismaksu sisältää iltapäivän tanssityöpajan, salongin sekä illan tanssiaiset tarjoiluineen. Viimeinen ilmoittautumispäivä ja osallistumismaksun eräpäivä on perjantai 10.4.2015. Maksutiedot lähetetään osallistujille, kun ilmoittautuminen on vastaanotettu.

Ilmoittautuminen tapahtumaan lomakkeella:

https://docs.google.com/forms/d/1Jk-XxLY2cf8wkZg0EwPdL5q9wkJ9PnYhjvdSIyadOeg/viewform


Mikäli teillä on kysymyksiä, vastaamme ilomielin! Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info.amusette@gmail.com.


Ruoka ja juoma


Tänä vuonna tanssiaisten keittiössä häärivät L’Amusetten keittiöpiiat, jotka kantavat tanssiaisvieraiden iloksi ja vatsantäytteeksi pöytään kattauksen maukkaita makupaloja 1700-luvun keittiöstä. Herkkuja on luvassa niin lasissa kuin lautasellakin, joten juhlijoita pyydetään ottamaan omat ajanmukaiset ruokailuvälineet mukaan. Usean ruokalajin istuvaa illallista ei ole luvassa vaan pikemminkin plockmatbord, kuten aikakauden tanssiaisille oli tyypillistä.

Erityisruokavaliot pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan.

Naamiohuvit ovat sivistyneesti kosteat, mutta kukaan ei tietenkään esiinny julkisesti päihtyneenä. Siitä päätyy jalkapuuhun. Mikäli alkoholijuomia tahtoo nauttia, ne on syytä tuoda paikalle itse. Alkoholittomia virvokkeita on tarjolla.

Tanssit


Kaikki seuratanssit kerrataan lyhyesti ennen ilkamoinnin aloittamista, ja tanssimestari apureineen kuiskaa hienostuneesti muistutuksia kunkin tanssin aikana niin kauan kuin on tarpeen. Suuri osa tansseista on aloittelijaystävällisiä.


Iltapäivällä ennen maskeraadia pidetään tanssityöpaja hyödyksi ja avuksi heille, jotka tahtovat osallistua mutta joilla on mahdollisesti vähemmän kokemusta Tammerforsin sociétén tanssikäytännöistä. Tanssipaja sisältyy maskeraadin osallistumismaksuun. Tanssimestari opastaa tanssien saloihin klo 13-15 Haiharan kartanon pääsalissa.


Tanssiaisia varten koostetaan virtuaalinen lunttilappu, joka sisältää tanssiohjeet ja demovideon jokaisesta tanssista. 


Tanssiohjelma


The Indian Queen (The Dancing Master 1701) Ohje | Demo

La Jalousie (Feuillet 1706) Ohje | Demo

Les Œufs des Pâques (Jayme 1717) Ohje | Demo


***


Le Marinier (Jayme 1717) Ohje | Demo

The Rakes of Rochester (Walsh 1748) Ohje | Demo

Mr. Beveridge's Maggot (Dancing Master 1698) Ohje | Demo 


***


The Comical Fellow (Thompson 1776) Ohje | Demo
Le Pistolet (Feuillet 1706) Ohje | Demo
Hole in the Wall (Dancing Master 1695) Ohje | Demo


***


Jos tanssi-intoa vielä riittää, virallisen ohjelman lisäksi voidaan tanssia myös toivetansseja. 


Pukeutuminen


Tapahtumassa elävöitetään 1700-luvun naamiaistanssiaisia, joten pukukoodina on 1700-luvun naamiaisasu. Naamio on ehdoton asuste. Täydellistä autenttisuutta asun, naamion tai ehostuksen suhteen ei vaadita, mutta kostyymeillä toivotaan olevan jotain relevanssia eurooppalaiseen tai Euroopan siirtomaiden muotiin ja naamiaisasuihin vuosien 1680-1810 välillä. Juhlijoiden ei siis suositella saapuvan pukeutuneena Batmaniksi, Barack Obamaksi tai astronautiksi, vaikka tällaisia naamiaisasuja joskus tulevaisuudessa saattaakin olla.


Jos olet epävarma asusi soveltuvuudesta, ota yhteyttä järjestäjiin. Annamme mielellämme vinkkejä! Jos et omista lainkaan ajanmukaisia pukineita, voimme suurella todennäköisyydellä auttaa tässäkin asiassa. Ota rohkeasti yhteyttä, meillä on pukuja lainaksi. Lainapukuja on pääasiassa naisille, ja niitä riittää vain nopeimmille.


Muuta huomionarvoista


Tapahtumapaikalla voi vaihtaa vaatteet.

Jos rikkoo, myös maksaa.

Tilassa ei saa polttaa kynttilöitä.

Omia juomia saa tuoda, mutta tilaisuus on sivistyneesti kostea. Tanssiaisissa ei ole järjestäjien puolesta tarjolla alkoholia.

Vieraita pyydetään tuomaan omat ruokailuvälineet: lautanen, aterimet, juomalasi, kahvikuppi.

Haiharan kartanon alueelle on mahdollista pysäköidä ilmaiseksi.

Kaukajärven keskustassa on kauppa, josta voi päivällä hakea pientä purtavaa, mikäli vatsa kurnii ennen illan kattausta.

Bussi numero 10 lähtee Keskustorilta, ja linjan päätepysäkki on Haihara. Matka kestää n. 30 minuuttia ja maksaa 2,60 EUR. Päätepysäkiltä kun suunnistaa vanhan tuulimyllyn ohi, löytää perille.


Tiedot


Keväiset naamiohuvit

Lauantaina 25.4.2015


Haiharan kartano

Haiharankatu 30

33710 Tampere


http://www.tampere.fi/kulttuurijamuseot/kulttuuripalvelut/haihara.html


Ovet auki kartanolle klo 12

Tanssikurssi klo 13-15

Salonki klo 17

Tanssiaiset alkavat klo 18

Illallinen klo 18.30

Virallinen osuus päättyy klo 23


Ilmoittautuminen


Ilmoittautumislomake: https://docs.google.com/forms/d/1Jk-XxLY2cf8wkZg0EwPdL5q9wkJ9PnYhjvdSIyadOeg/viewform


Osallistumismaksu Keväisiin naamiohuveihin on 28 euroa/henkilö, ja ilmoittautua voi lomakkeella 10.4.2015. Perille tullut maksu tekee myös ilmoittautumisesta sitovan ja takaa pääsyn juhliin. Kuittauksena ilmoittautumisen saapumiseen ilmoittautuja saa paluupostissa maksutiedot osallistumismaksun suorittamista varten.


Tiedustelut (ml. ilmoitukset liittyen lomakkeen käytön teknisiin ongelmiin): info.amusette@gmail.com


https://sites.google.com/site/quelscandale/home

http://muskotti.net/