Tapahtumat‎ > ‎Tulevat tapahtumat‎ > ‎

Keväiset naamiohuvit - Le Bal Masqué pour célébrer le printemps 13.4.2013

Vous êtes cordialement invités au
Bal Masqué pour célébrer le Printemps

L'Amusette toivottaa Teidät tervetulleeksi kevään kunniaksi 
järjestettäviin naamiohuveihin Tampereella Haiharan kartanossa lauantaina 13.4.2013.

Maskeraadissa kaikki on mahdollista: ylhäisö ja rahvas seurustelevat, tanssivat ja syövät yhdessä kuin säätyjakoa ei olisikaan! Naamiot kätkevät kantajansa henkilöllisyyden häkellyttävällä tavalla! Juhlijat saapuvat sonnustautuneina kuka minkäkinlaiseen asuun - olipa hahmo mystisen elegantti domino tai kaukaisten maiden eksoottinen ruhtinas, voi naamion takaa paljastua joko aito siniverinen, tavallinen porvari tai kenties sellainen moraaliton ihminen, jonka kanssa kukaan sociétéen jäsen ei kehtaisi edes puhua päivänvalossa! Mutta naamiaisissa kaikki on toisin! Haiharan historiallinen kartanorakennus ympäristöineen tarjoaa pittoreskit puitteet kevytmieliselle ilkamoinnille. Naamiohuveista ei pidä puuttuman tanssia, pelejä tahi herkkuja!

Pelien, herkkujen ja henkevän keskustelun ohella tarjolla on elävää musiikkia ja tanssia, kunnes jalat pettävät! Luvassa on sekä yhdessä tanssittavia seuratansseja että juhlijain iloksi esitettäviä uusimpien oopperain balettikohtauksia ja muodikkaimpia koreografioita Pariisin ja Lontoon salongeista. Musiikista vastaa armoitettu luotto-orkesterimme Muskotti.

Ruoka ja juoma

Illan aikana on tarjolla kevyitä virvokkeita niin lasissa kuin lautasellakin, joten juhlijoita pyydetään ottamaan omat ajanmukaiset ruokailuvälineet mukaan. Kyseessä ei ole illallisjuhlat, ja tästä syystä järjestäjät suosittelevat illastamaan joko ennen tahi jälkeen maskeraadin tai tuomaan itselleen purtavaa, mikäli eivät usko baalin antimilla pärjäävänsä. Kaukajärven keskustassa on kävelyetäisyydellä kauppa. 
Naamiohuvit ovat sivistyneesti kosteat, mutta kukaan ei tietenkään esiinny julkisesti päihtyneenä. Siitä päätyy jalkapuuhun.

Tanssit

Tansseja ei opetella tanssiaisissa, mutta kukin seuratanssi kerrataan sanallisesti ennen ilkamoinnin aloittamista, ja tanssimestarit kuiskaavat sivistyneesti muistutuksia kunkin tanssin aikana niin kauan kuin on tarpeen. Suuri osa tansseista on aloittelijaystävällisiä. Ennen maskeraadia iltapäivällä pidetään tanssityöpaja; hyödyksi ja avuksi heille, jotka tahtovat osallistua mutta joilla on mahdollisesti vähemmän kokemusta Tammerforsin sociétén tanssikäytännöistä.

Tanssiaisia varten on koostettu virtuaalinen lunttilappu, joka sisältää tanssiohjeet ja demovideon jokaisesta tanssista. Lunttilappua voi lukea täältä: Tanssiluntti

Tanssiohjelma

La Bonne Amitié (Feuillet 1706)
Le Marinier (Jayme 1717)
Jack's Maggot (Dancing Master 1702)

***

La Matelote (Feuillet 1706)
Indian Queen (Dancing Master 1701)
Mr Beveridge's Maggot (Dancing Master 1698)

***

Le Pistolet (Feuillet 1706)
La Victoire (Dezais 1712)
Hole in the Wall (Dancing Master 1695)

Pukeutuminen

Tapahtumassa elävöitetään 1700-luvun naamiaistanssiaisia, joten pukukoodina on 1700-luvun naamiaisasu. Naamio on ehdoton asuste. Järjestäjät eivät edellytä täydellistä autenttisuutta asun, naamion tai ehostuksen suhteen, mutta hyvä yritys on suotavaa. Koneella ommellut, moderneista tuunatut ja epäajanmukaisista materiaaleista valmistetut asut ovat tervetulleita, mutta kostyymeillä toivotaan olevan jotain relevanssia eurooppalaiseen tai Euroopan siirtomaiden muotiin ja naamiaisasuihin vuosien 1680 - 1810 välillä. Juhlijoiden ei siis suositella saapuvan pukeutuneena Batmaniksi, Barack Obamaksi tai astronautiksi, vaikka tällaisia naamiaisasuja joskus tulevaisuudessa saattaakin olla.

Jos olet epävarma asusi soveltuvuudesta, ota yhteyttä järjestäjiin. Annamme mielellämme vinkkejä! Jos et omista lainkaan ajanmukaisia pukineita voimme suurella todennäköisyydellä auttaa tässäkin asiassa.

Muuta huomionarvoista

Tapahtumapaikalla voi vaihtaa vaatteet. 
Tapahtumapaikalta on poistuttava klo 24 mennessä, jolloin tila on siivottu ja ovet lukossa.
Jos rikkoo, myös maksaa.
Tilassa ei saa polttaa kynttilöitä. 
Omia juomia saa tuoda, mutta tilaisuus on sivistyneesti kostea.
Vieraita pyydetään tuomaan omat ruokailuvälineet.
Haiharan kartanon alueelle on mahdollista pysäköidä ilmaiseksi. 

Tiedot

Keväiset naamiohuvit
Lauantaina 13.4.2013

Haiharan kartano
Haiharankatu 30
33710 Tampere


Maskeraadi alkaa klo 18 ja päättyy klo 23.
Tanssi alkaa klo 18.30 ja päättyy naamioden riisumiseen klo 22.30

Virvokemenu julkistetaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen


Osallistumismaksu Keväisiin naamiohuveihin on 18 euroa/henkilö, ja ilmoittautua voi lomakkeella 2.4.2013 saakka. Perille tullut maksu tekee myös ilmoittautumisesta sitovan ja takaa pääsyn juhliin. Kuittauksena ilmoittautumisen saapumiseen ilmoittautuja saa paluupostissa maksutiedot osallistumismaksun suorittamista varten. 

Tiedustelut (ml. ilmoitukset liittyen lomakkeen käytön teknisiin ongelmiin): info.amusette@gmail.com