Tunnelmia Mahlun pilotista

Kokemuksia ja tunnelmia Mahlun asiointipäivästä 6.3.2019 klo 9 - 16.

Aamupäivällä Annantuvan pihassa oli autoja lähes ruuhkaksi asti. Onneksi tila riitti.

Ha-Ka -juhlapalvelu huolehti asiointipävän tarjoiluista. Kahvin ja leivonnaisten lisäksi tarjolla oli keittolounas, jota moni osti myös mukaan vietäväksi.

Asiointipäivä koostui palveluista, ostoksista ja tietoiskuista. Lanneveden Osuuspankin johtaja Raili Turpeinen kertoo ajankohtaisista asioista liittyen kotitalouksien pankkipalveluihin.

Asiointipäivänä kokeiltiin erilaisia palveluja. Tässä laitetaan kynnet kuntoon ja rentotutetaan käsien lihaksia. Asiointipäivä tuo yrittäjälle hyvää vaihtelua, toteaa Kauneus- ja Hiusklinikka Jaanan yrittäjä Jaana Anttonen-Hyytinen.

Miikkael Reiman esitteli monipuolisia lisäravinnetuotteita ja piti aiheesta myös erillisen tietoiskun. Erilaiset terveystuotteet kiinnostavat ihmisiä. Asiointipäivien avulla voi parantaa asiakaspalvelua ja ostoturvallisuutta verrattuna kasvavaan nettikauppaan, toteaa Miikkael.

Varsinkin ikääntyville ihmisille on tärkeää, että koti on turvallinen, lämmin sekä helppo ja edullinen asua. Vanhustyön Keskusliiton korjausneuvoja Jukka Lampi kertoi turvallisesta asumisesta ja erilaisista kodin kunnossapitoon liittyvistä tuista. Lampi totesi, että Mahlun tapaiset asiointipäivät ovat erinomainen tapa tavoittaa ikäihmisiä ja tarjota ajanmukaista tietoa. Erityisesti villinä rehottava remonttien puhelinmyynti herättää huolta, johon asianmukaisella tiedotuksella voidaan osaltaan vaikuttaa.

Lääkkeet ovat monille osa arjen toimintakyvyn ylläpitoa. Saarijärven apteekin farmaseutti Pirjetta Nyrösen opastuksella asiointipäivään osallistuneet saivat hyvää tietoa lääkehuollosta, annostelusta ja muista kysymyksiä herättävistä asioista.

Ha-Ka -juhlapalvelu huolehti asiointipävän tarjoiluista. Kahvin ja leivonnaisten lisäksi tarjolla oli keittolounas, jota moni osti myös mukaan vietäväksi. Ja hyvin lounas maistuikin ystävien seurassa ajankohtaisista asioista keskustellen.

Asiointipäivä tarjosi yrittäjille mahdollisuuden esittäytyä myös uusien tuotteiden osalta. Miikkael Reiman kertoo lisäravinteista ja kuinka niitä saa ostettua helposti kotiin Saarijärvellä.

Raimo Suuronen vastasi päivän kulttuuriannista esittämällä omaa ja muiden musiikkia puolenpäivän molemmin puolin.

Saarijärven kaupungin fysioterapeutti Kati Kivelä piti väliaikajumpan ja opasti henkilökohtaisesti liikuntaan liittyvissä asioissa. Jumppa on erinomainen asiointipäivän ohjelmanumero, joka virkistää ja edistää toimintakyvyn ylläpitoa.

Saarikka oli myös mukana asiointipäivässä Hyvinvointipisteellään. Terveydenhoitaja kohtasi uusia asiakkaita, joilla oli monenlaista kysyttävää. Verenpaineet tuli mitattua kekustelun lomassa.

Anna Kivimäkisäätiön toiminnanjohtaja Matti Hast, K-Market Saarijärven kauppias Arja Nurmela ja Miikael Reiman vaijtavat ajatuksia Asiointipäivästä.