Vizsgázott az első csoport

Pusztamérges e-Magyarország Pont, 2018. ápr. 16. 5:43   [ 2018. ápr. 16. 5:51 frissítve ]
A Digitális Jólét Program pályázatával összefüggően, a DJP Pont éves cselekvési tervével összhangban a tervezett előadásokon kívül képzések is folynak. A gazdaságfejlesztési és innováció operatív program (GINOP) pályázatain belül eredményesen indítottunk csoportokat, a résztvevők a számítástechnika alapjait, szövegszerkesztési, táblázatkezelési ismereteket sajátíthattak el és megismerték az internet használat alapjait, sajátosságait.

A szegedi székhelyű International Education Center – mint képző intézmény – által delegált oktató, Tölgyi Gyula informatikus, tanár segítségével kötetlen, a képzési tematikához illeszkedő órák jó hangulatban teltek.
A 70 órát felölelő képzés során a hallgatók két alkalommal vizsgát tettek, amely további tanulmányaikhoz is nagy segítségül szolgálhatnak. A tanfolyam utolsó óráján, április elején a résztvevők tanúsítványt vehettek át a sikeres teljesítésről.


Jól jellemzi az érdeklődést, hogy a 15 főben limitált indulási létszámú csoportból kettő is indult, hogy minden jelentkező részt vehessen rajta!
A másik, ugyanilyen tematikájú foglalkozás „félidős” most, a résztvevők túl vannak első vizsgájukon. A lemorzsolódás mindkét csoportban minimális volt, a jelentkezők becsülettel végigküzdötték magukat a "rázósabb" részeken is - saját bevallásuk szerint nem bánták meg, hogy kitartóak voltak.
A közeljövőben esetlegesen indítandó további tanfolyamokat a mezőgazdasági idénymunkától tettük függővé, de kellő számú jelentkező esetén minden lehetséges módon támogatjuk annak létrejöttét.

Gratulálunk a frissen vizsgázott felhasználóknak - legyen a tudás mindenkié!
Comments