Regelgeving 2016

De meeste mensen weten inmiddels dat er vanaf 1 januari 2014 een nieuwe wet van kracht is gegaan, waarin staat aangegeven dat de verkoop van alcoholhoudende dranken voor personen onder de 18 jaar verboden is.

Drank- en Horecawet

De Drank- en Horecawet is op 1 januari 2014 gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Aan jongeren onder de 18 jaar mag geen alcohol worden verkocht.
  • Jongeren onder de 18 jaar zijn strafbaar als ze alcohol bij zich hebben. Zowel op straat als op andere plekken toegankelijk voor het publiek. Bijvoorbeeld in een kroeg, winkelcentrum, stationshal of park.
                                                                                                                  Bron: rijksoverheid.nl

Het Oranje Comité de Purmerfeesten heeft besloten om de leeftijdsgrens van de toegang tot de Purmerfeesten loods niet meer te hanteren. Dit houdt in dat alle leeftijden toegang hebben tot het feest. Uiteraard is de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcoholhoudende dranken 18 jaar. Ook voor het in bezit hebben van alcoholhoudende dranken is de leeftijdsgrens 18 jaar. 

Bij de entree van de Purmerfeesten loods is iedereen tot en met de leeftijd van 21 jaar verplicht zijn/haar legitimatiebewijs te tonen. Aan elke bezoeker van de Purmerfeesten kan gevraagd worden naar zijn/haar legitimatiebewijs en deze is dit dan ook verplicht te tonen.
Een ieder die binnenkomt bij de Purmerfeesten loods krijgt een polsbandje om. Wij gebruiken hiervoor twee kleuren i.v.m. de leeftijdscategorie van de Drank- en Horecawet. 
 

Comments