Tämä nettisivusto kertoo mäenlaskuun ja talviharrastuksiin liittyvästä, pääaiheena pulkkailu. Siitä on täällä jutunaihetta. Sivuston uutisista, kirjoituksista ja muusta lisämateriaalista saa tietoa pulkkamäen laskemisesta useammalla eri tavalla. Sivuston sisällöstä voi löytää pienen tietopaketin jokaiselle lumella laskevalle.

Sivustolle on kirjoitettu mäenlaskun mahdollisuuksista erityisesti Jyväskylässä. Olisi mukavaa, että sivustolla vierailtaisiin kuitenkin aina Stadista tai Lapin tunturimaisemista saakka. Jokainen voi ehdottaa sivustolle lisättäväksi omia juttujaan. Tänne otetaan sisältöä innolla vastaan. Voit lähettää kirjoituksia tekstikenttiin, kuten mäenlaskuun liittyviä vinkkejä, kommentteja ja haasteita. Sittenpä niillä voidaan esimerkiksi kehittää näitä sivuja eteenpäin
.

Sivuston jutut kertovat, miten ja missä mäenlaskua voi harrastaa extremetasolla. Kirjoituksissa vastataan kysymyksiin, millainen laji mäenlasku on rinteissä.
Toivottavasti jokainen saisi kerättyä näistä intoa mäenlaskuun ja muihin talvipuuhiin. Muutenkin alkutalven ja kevään välinen lumiaika olisi monelle turhan pitkä aika ilman ulkoharrastuksia. Jos Suomen pimeästä talvesta ei oppisi nauttimaan, lähes kaiken peittävästä lumesta olisi vain haittaa. Täällä sivustolla on esimerkkejä talven liikuntalajeista. Niiden aloittaminen ei paljoa maksa. Lisäksi talviharrastuksista kuten vauhtilajeista voisi saada itselleen jopa ammatin.

Mäenlaskulle voisi varata erilliset rinteenlaskuajat. Pulkkailuun tarvitaan vähemmän rahaa kuin lasketteluun: pulkkailijat ovat talkoohenkisiä ja rinneyhtiö hyötyisi pyydettyjen maksujen lisäksi näistä uusista asiakkaista. Rinnevalojen sijasta mäenlaskijat voisivat käyttää otsalamppuja. Ne ovat nykyisin kevyitä ja tehokkaita verrattuna hintaan.

Olisi yleinen etu, että laskettelijoiden lisäksi myös pulkkailijat ja kelkkailijat pääsisivät
kokemaan rinteenlaskun riemua.
- Rinneliikunta on mielestäni ansaittua; joillekin rinteenlasku tuntuu olevan yksi talven jännittävimmistä hetkistä. Joka talvi mieluisa reissu laskettelukeskukseen.

Nämä Googlen ilmaissivustot toimivat parhaiten Monzilla Firefoxilla. Sivuston teksti ja kuvat voivat siis olla eri selaimen tai näyttökoon vuoksi sekaisin.


  Seuraava video esittelee pulkkailun perusteita monelta kantilta
(Perheen pienimmille sopimaton, mutta humoristinen video)
 Youtube-käyttäjältä himmea
 
TalviharrastekyselyTuo mielipiteesi esiin kyselyt sivulla