Sivusto kertoo mäenlaskuun ja talviharrastuksiin liittyvästä. Aiheena on myös mäenlasku laskettelulajina. Näistä kerrotaan tämän sivuston uutisissa, kirjoituksissa ja muun lisämateriaalin kera. Sivustolla on nähtävillä tietopaketti jokaiselle lumella laskevalle.

Sivustolle lisätyt jutut on kirjoitettu erityisesti Jyväskylän mäenlaskun mahdollisuuksista. Kuitenkin on tottakai mukavaa, että täällä vieraillaan myös keskitalven Stadista, ja aina Lappia myöten. Sivuille voi ehdottaa lisättäväksi omia juttuja. Sisältöä otetaan tälle sivustolle innolla vastaan. Kuka tahansa saa lähettää kirjoituksia tekstikenttiin, kuten vinkkejä, kommentteja ja haasteita. Sittenpä niillä voidaan kehittää näitä sivuja eteenpäin
.

Sivuston jutut kertovat, millä tavoin mäenlaskua voi harrastaa. Kirjoituksissa vastataan myös kysymyksiin, kuten; ketkä, missä, miten ja miksi sitä harrastetaan.
Ne ovat, Tatu Haapamäen 18v. käsialaa. -Olen pyrkinyt kirjoittamaan aiheista selvästi ja kokemustiedolla. Kirjoitukseni voivat monesti olla mielipiteideni täyttämiä, mutta olen pyrkinyt kirjoittamaan asiasta. Sillä tarkoitan, että olen kertonut mäenlaskusta tosiasiat. Tämän lisäksi olen kovasti kirjoittanut myös mäenlaskua puolustavia asioita. Toivottavasti jokainen saisi kerättyä näistä intoa mäenlaskuun ja muihin talvipuuhiin. Vuodenaika alkutalvesta -kevääseen on pitkä aika, jos silloin jättää harrastamatta. Lisäksi alven ulkopuuhista voi saada itselleen myös ammatin.

Kaikki mäet, huolletut rinteet ja urat ovat lumiaikaan laskettavissa, vieläpä ilmaiseksi. Mäenlaskusta ei tarvitse maksaa silloin, jos ei kuluta laskumäen pintaa tahallaan, ja huomioi laskiessaan muut rinteen käyttäjät. Pulkka- ja kelkkamäenlasku on ilmaista ja sallittua myös silloin, kun siitä ole pyydetty korvausta (maksua). Vertailun vuoksi, myöskään huollet- tujen hiihto- ja luistinurien käytöstä ei tarvitse maksaa. Jyväskylän kaupunki on maksanut välillisesti mäenlaskijoiden rinnelaskemisesta samaten, kuin hiihtolatujen ja luistinratojen huollostakin.

Laskettelun jälkeen mäenlasku on pisimpien perinteiden rinnelaji. Sitä harrastetaan mm. Jyväskylän lähirinteissä.
Pulkkailu ja kelkkailu on halpa ja helpoimmin opittava rinneharrastus, joka olisi kuitenkin kielletty harrastus aina rinteiden hisseiltä lähtien. Silti mäenlaskulla on todella paljon harrastajia, jotka kaipaavat suurempia mäkiä, niin kuin nuoret ja vanhemmat laskettelijatkin.

Tämän sivuston yksi tavoite on asiansa ajaminen, mäenlaskun harrastaminen laskettelun rinnalla. Pulkkailijat ja kelkkailijat voivat maksaa hissilippunsa käymällä rinnekahviossa. Rinnekeskuksen tukeminen on tällä tavoin vapaaehtoista ja suositeltua mm. rinteen mainoksissa. Siihen voisi myöntyä myös esimerkiksi rinnevalojen palamisen kannalta, myöhään illalla.

Toisaalta, jos mäenlaskulle varattaisiin erilliset rinteenlaskuajat, jopa maksullisetkin, se vaatisi vähemmän rahaa kuin laskettelu: pulkkailijat ovat talkoohenkisiä ja rinneyhtiö hyötyisi maksujen lisäksi uusista asiakkaistaan. Rinnevalojen sijasta jotkut laskijat käyttäisivät myös otsalamppua. Olisi yleinen etu, että nekin pääsisivät hakemaan jännitystä
talveen, jotka eivät osaa suksia, lautailla tai muuten vain kaipaavat vaudikkaampaa mäenlaskua. Tämä toivottavasti herättää innostuksen, kuten lapsena.
-Pienemmät ja suuremmat laskijat kapuavat aina korkeammalle. Rinneliikunta on mielestäni ansaittua; joillekin se on mäenlaskussa jännittävintä ja monille jo jokatalvinen perinne.
-Näin mäkisessä kaupungissa (Harju ja jokaisen kaupunginosan omat metsämäet) ainakin joka kymmenes lapsi on laskenut mäkeä Laajavuoren huipulta.

Näillä sivuilla ei tavoitella rahallista voittoa, vaan paikkaa, missä voi jakaa omat mietteensä ja tankata samalla intoa rinteeseen.
Sivusto on ainoita tämän vapaa-ajan harrastusalan olemassa olevia. Toisaalta myös Juutuubin videot, mäenlaskusta kertovat Facet ja keskustelufoorumit ovat esimerkkejä muista asianajajista.
Nämä Googlen ilmaissivustot toimivat parhaiten Monzilla Firefoxilla. Sivuston teksti ja kuvat voivat siis olla eri selaimen tai näyttökoon takia sekaisin.


  Seuraava video esittelee pulkkailun perusteita monelta kantilta
(Perheen pienimmille sopimaton, mutta humoristinen video)
 Youtube-käyttäjältä himmea
 
TalviharrastekyselyTuo mielipiteesi esiin kyselyt sivulla